Followers

Thursday, May 20, 2010

PrOmOT ...SiAn Kat KaMi...


Sebagai seorng peniaga di SOBB (uptown semua orng boley berniaga di skudai, pekan prancais pulai perdana, johor) aku pada hari ini nak buat satu EN3 pasal tempat ni...hehheheh baru tak baru tempat ni telah wujud hampir setaun...kami start meniaga di sini start dr bulan puasa taun lepas,,,ingat lagik tarikh tu 22/8/2010..
hari tu la jugak para peniaga berjanji nak turun buka kedai masing2 tp pada petang aku sampai tu cuma kau n dua orng lagi brader encem yg datang bukak kedai..tp kami tetap jalan la jugak..nak balik barang dah bawak...
tu ceriter dulu2..sejarah la kata cikgu matapelajaran sejarah..tp sekarang dah bertambah meriaH la tempat tu dengan 23 kedai telah dibuka sepenuhnya, dan lebey kurng 10 gerai makan juga telah beoperasi..
kita ada
*
*
>kedai barangan pelbagai-lighter, touchlight,brng2 hardware, baldi, penyapu etc..etc..
>CROCK kasut, sandal n selipar serta selipar2 stail terkini
>t-shirt, jersey, seluar pendek, seluar trek
>LeVIS jeans and baju budak2 (yg ni aku punya kedai...baju budak aku jual semua harga RM 15 hinggit jer...murah..murah) stokin pun ada...
>accesories dr mutiara sabah n krystal swarosky yg cantik2 n harganya sungguh berpatutan..malah ley tempah ikut apa yg kita nak.
>Sport shoes perbagai jenama, beg pelbagai jenama
>AVON......boley beli trus kat situ tak yah tunggu nak kena order
>Baju2 blous pompuan yg diimport dr indon (cantik2 n menutup aurat)
>Accesories budak pompuan...jam tangan...topi..beg2
>tudung2 terkini
>baju kanak2 branded but factory rejected..
>permainan kanak2...syurga bagi dorng la ni...
>cincin, permata cincin..keris..barng2 lama..(ala2 kedai antik la plak aku tgk)
>kedai makan...steambot, masakan panas, sate,ayam penyet,nasi ambeng, otak-otak, mat salai, pelbagai minuman...etc..etc

kenapa aku buat en3 ni?????

sbb promosi pasal tempat ni tak berapa ada..sbb tu aku mewakili kawan2 lain kena berbuat sesuatu atau tmpt tu tak de orng nak dtng n kami boley gulung tikar...hehhehhe..dulu pihak management ada lantik event management tp hancus...pas tu jln sendiri tp tak bley berapa laju sbb budget tak berapa nak banyak...so harapnya melalui En3 ni orng ley la tau pasal tempat ni..terutama yg berada dijohor...mari2...kasi tempat ni BOOOOMMMMM

3 comments:

LYaFRINA said...

waaa.. berniaga ke?? bagus2...
jauh laaaa nk pegi.. tp, manatau kalo ada rezeki k sana... bl la singgah.. moga trus sukses yep.

Hana Picca said...

oh bisnes ye..bestnyer..hana suka bisnes smpai berangan satu hari nnti nak quit kerja, nak ada bisnes sendiri

* berangan jer*hehehe

owh baru tau tmpat ni..niaga kat sini kena bayar sewa ke atau ada bayaran jugak?

dyea irdina said...

lya: teng Q

Hana..sewa tapak RM 350..300 tapak 30 electrik 20 grill...

There was an error in this gadget