Followers

Wednesday, October 26, 2011

hari ini hari rayer...rayer sajer komer..

Salam Deepavali...

pepagi lg aku dah bangun..bukan unt persiapan makan dipagi raya yer...tp mmg dah aku bgn pagi..kuikuikuikui

apa aktiviti ari ni?

aku tak de pe cuma melanggut depan lappy je aktiviti aku...nak g jenjalan dah tak lalu dah..abis2 time balik letih je dapat..huhuhuh boley ke camtu?

ok la ari ni tak moo bebel2..ish tp sblm menamatkan seisi bebelan lupa nak cakap yg jiran sampah aku tu dah buat pagar cantik giler...tp dont worry mentality dia tetap cam sampah sbb dia siap dah permenantly tutup tong sampah kat pagar dia unt bg pagar dia cantik...dan hasilnya bila dia blk ke istana hinggap dia tu anjing pun berjoget2 dilua umah nya berpesta sampah...

dah dah la yer saja dapat dosa pagi ni...huhuhuhuh...

ni nak citer yg sebetulnya..aku dah berjaya......aku dah suksess.....

ala bukan berjaya apa pon berjaya buat laksam ni je ha
sebelum ni aku ada cuba tp tak menjadi laksam nya...aku cari resepi lagi n try...jadi la plak..kesimpulannya yg aku dapat resepi tiada masalah tp teknik mengukus tu kena betul

bg yg baru nak lajar cam aku klu nak buat laksam masa mengukus api kena kuat sbb bila api kuat baru wap air banyak dan membantu kejadian laksam dgn jayanya...aku siap buat ekperiman lg try api kecik mmg tak jd...so ingt yer..api kena besar...huhuhhu baru leh makan laksam buatan sendiri sungguh sedap..lagi sedap dr yg kedai punya kata cik soamiku...hehehehe perasan tahap diva gitu jadinya...

Tuesday, October 25, 2011

sungguh letih..

Salam

dah lama tak berblog...kekangan masa dan keadaan yg membuatkan blog ni terpaksa ditinggalkan sekejap tanpa hupdate2 terbaru...

ari ni baru buka blog ni dan jari2 mula mengeluarkan aura berasap2...dan hasilnya terketuk la keyboard unt menulis patah2 kata ini..huhuhu

sejak melahirkan Nurdyea irdina...cam tak cukup tgn pulak aku sekarang ni...ye la selain dyea yg perlukan perhatian penuh...lagi 2 hero nak kena pantau jugak..kan jeles pulak nanti...hehehe

malahan keadaan cuaca yg tak menentu sekarang membuatkan anak2 aku ni lepas deman batuk pulak pas tu selsema lagi..baik sorng jangkit kat sorng lg n pas tu jangkit lagi...seminggu dua nanti perkara camni berulang lagi...dan sekarang dyea n ice tgh deman lagi (adam dah lepas) ...ya Allah mmg kali ni aku rasa penatnya..sbb benda yg sama berterusan..tido tak cukup rehat tak cukup malah makan pun dah kurang selera sekarang ni...huhuhuhu...agak2 keadaan cuaca tak menentu skrng ni akan normal balik tak ek...

aku rasa bukan aku je alami masalah ni maybe ramai lg ibu2 diluar sana hadapi masalah sama cam aku kan...so buat ibu2 diluar sana...kita pakat sabooooooooooooo je la...meh kita tgk uper orng selsema ni...




gambar ni aku snap kul 4 pagi...dyea bgn meragam tak selesa...so tak tau nak buat apa aku snap la pic..heheh sompat lg mama ko ni yer dyea....
There was an error in this gadget