Followers

Friday, July 30, 2010

Cik Puan Dyea yg Bizi...

Salam dan selamat pagi unt sahabat2..

minggu ni en3 unt dimasukkan banyak terutama perjalanan 3 ari ke sabah ari tu tp oleh kerana aku sibuk ngan kerja,, balik je letih..seminggu jugak aku lambat p opis gara-gara terlajak tido..tak tau la kenapa, dlm kepala semak ajer aku rasa tu yg membuat kan aku bertambah letih...hehehhehhe

Bulan 7 dah nak abis..bulan 8 akan menjelma...aku tunggu sgt bulan 8 ni sbb ada perubahan dlm hidup aku pada bulan 8 ni..diharapkan jalan yg aku pilih ni akan mendatangkan kebaikan...insyaallah...

malam tadi tergesa2 aku terpaksa cari kasut sukan unt Adam sbb esok dia ada sukan kat tadika dia..harapnya esok aku tak terlajak tido lagik klu tak Adam main sukan atas  katil la jawapnya...good luck to anak mama...good luck to myself....and tuk korng jugak la good luck semua unt apa je yg korang buat.

Monday, July 26, 2010

NisFu SyA'AbAn 1431H

Malam Nisfu Sya'aban 1431H akan tiba pada hari Isnin (26hb.Julai 2010) malam Selasa ( sebaik saja masuk maghrib), dimana bermulanya 15 Sya'aban 1431H.

Oleh  itu, marilah kita sama-sama mengambil masa keemasan ini untuk menutup catatan amal ibadah kita kpd Allah dengan baik dan  seterusnya berazam untuk memperbaiki diri kita untuk catatan yang baru. Riwayat yang muktabar menyatakan Hari Nisfu Sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama  setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru.
 

Berikut adalah antara amal ibadah yang digalakkan di hari Nisfu Sya'aban:
1. Selepas solat maghrib (15 Sya'aban 1431H, Isnin malam Selasa)
    Solat sunat nisfu sya'aban, 2 rakaat
    Rakaat 1 : baca Al-Fatihah & surah Al-Qadar 1x
    Rakaat 2 : baca Al-Fatihah & surah Al-Ikhlas 3x
 
2. Membaca Yasin 3x selepas solat Maghrib(15 Sya'aban 1431H, Isnin malam Selasa)
i)   Selepas Yasin pertama : mohon dipanjangkan umur untuk beribadat  kepada Allah
ii)  Selepas Yasin kedua : mohon rezeki yang halal untuk beribadat kepada  Allah
iii) Selepas Yasin ketiga : mohon ditetapkan iman dan Islam & mati di  dalam iman &  
    pohonlah segala yang baik dan munafaat.
 

Kemudian baca Istighfar 11x & selawat 11x    
Baca doa Nisfu Sya'aban (ada didalam Yasin Majmuk)

3. Baca surah al-Ikhlas 1000x
 
4. Berpuasa pada siangnya)

Abul Khair Al Talaqaani r.a. mengira nama2 malam Nisfu Syaaban sebanyak 22.
 

Antaranya yg termasyhur adalah:
1.     Malam Dimustajabkan Doa

2.     Malam Pembahagian Takdir

3.     Malam Rahmat

4.     Malam Berkat

5.     Malam Pengampunan (Taubat)

6.     Malam Penebusan

7.     Malam Syafaat

8.     Malam Penulisan

9.     Malam Keagungan dan Kemuliaan

10.    Malam Rezeki

11.    Malam Hari Raya Para Malaikat

12.    Malam Penghidupan

Antara kelebihan bulan Sya'aban:
1. Sesiapa berpuasa sehari dalam bulan Sya'aban maka Allah haramkan tubuhnya dari api neraka dan dia akan menjadi teman kpd nabi Allah Yusof   d ida lam syurga.
 

2. Riwayat dari Osman Bin Abi Al-As, Sabda Nabi Muhammad (saw)
 : pada malam nisfu sya'aban setelah berlalu 1/3 malamnya, Allah turun ke langit dunia lalu berfirman : adakah orang-orang yang  meminta maka Aku perkenankan permintannya, adakah orang yang meminta ampun maka aku ampunkannya, adakah orang yang bertaubat maka aku terima taubatnya dan diampunkan semua orang mukmin lelaki & perempuan , melainkan orang yang berz ina atau orang yang berdendam marah hatinya kepada saudaranya.
Sebaik-baiknya minta ampun dengan ibubapa sebelum hari nisfu sya'aban kerana amalan kita akan terhalang dari diangkat ke langit sekiranya kita derhaka/berdosa dengan ibubapa kita.
 
Wallahua'alam

SaBah Kami Datang...19/07/2010

Akhirnya saat dinantikan tiba setelah hampir 6 bulan booked Air Asia...jeng..jeng..jeng Sabah we are comingggggggggg.......

perjalanan kami bermula dari Skudai ke Senai Airport....Teng Q to Puan Harina n En Ustad sbb sudi kutip ketera kami unt di parked kat umah korang..hehehhe jimat duit parking RM80.00 (ces jenjalan nak tp nak bayar parking kedekut)

ini la aksi2 hero2 aku semasa menunggu nak naik kapal terbang...tak senang duduk pening aku

 


mak budak pun sempat gak posing2 


tepat  jam 9.30pm perjalanan ditruskan........nasib tak delay..yela Airasia kan selalu camtu...

letih gak melayan hero2 aku ni..time kena pakai seat belt dibelasahnya berdiri sebab nak tgk kat luo..padahal gelap je kat luo tu aku tgk..siap baca buka la pas tu time aku terlena dengar la ada buku kena koyak..selamat la pamplet2 kat saku seat tu..

 
ni la gaya bakal Doktor tgh study...
 mesti ngah phening nak pilih nak bg mama yg mana ni..

jam 12 midnight flight kami selamat mendarat di K.K...

TEng Q so much En Agus kerana datang menjemput kami...Teng Q jugak kat En Yono n family kerana sudi bagi kami menumpang tidor kat rumah korang..
 abg mithali..si Adam berebut ngan Ice nak susu kan Afiq (En yono punya anak)
 
20/07/2010 ari ni terpaksa subuh gajah sbb terlupa yg masa kat sana awal sejam dari semenanjung..walaupun kami bgn 6.30 am tp matahari dah keluar cam kul 8. pengembaraan hari ni akan bermula..tunggguuuuuuuuuuuu cerita seterusnya di next EN3

Friday, July 23, 2010

MAjLiS TahLiL @ 17/7/10 @ No17 BBKP

AlFATIHAH............. 
sebelum membaca en3 ni aku harap korng boley sedekahkan alfatihah unt jiran aku yg telah kembali ke padanya pada 21/7/2010..Arwah Abg Man...semoga ditempatkan bersama orng2 yg beriman dan takziah unt isteri beliau Kak Zai serta anak2..semoga tabah dan kuat unt meneruskan hidup kalian tanpa orng tersayang disisi..aku dapat berita ni pun masa tu aku kat Sabah, jd maaf kerana tak berkesempatan hadir ke majlis pengembumian Arwah.

sebelum berangkat ke Sabah aku sempat buat majlis Tahlil yg telah lama aku rancang tp tak terrealisasi...

menu..nasi dagang....
 jemputan...jiran2 sekeliling umah...
Pic..ketibaan wanita2 BBKP (Bndr Baru Kangkar Pulai)..yg lelaki2 duk berbual kat luo..malu la plak aku nak g amaik pic dorng...hehhehee
 
Alhamdullilah semua berjalan lancar..tukang masak import dua orng lagi tuh...My Mum And MIL,teng Q..klu tak mesti tak masak nasi tu sbb kena elok ari kenduri tu aku migrain...setenggah ari aku layan tido...
Si Ice yg tak reti duk diam..sibuk memanjang dr awal majjlis hingga abis..si Adam plak tak tau la kat mana menyorok nak amik pic dia pun tak bley..so Ice je la yg glamer ek...insyaalah taun depan klu ada rezki boley la buat lagi...itu je yg termampu aku buat unt mengingati yg telah pergi..Arwah Razak (Abahku) Arwah Md. Din (FIL) Arwah Salleh (Atuk) Arwah Mandak (Moyang)...Mati Itu PAsti........(semoga aku akan sentiasa mengingati mati dan trus beramal tanpa lalai)

Monday, July 19, 2010

HiLTEr...KebeNaRan DiSebALik KeKejaMan

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...(aku C&P thru email je en3 ni)


Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...

Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...


Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...

Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...


Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

Friday, July 16, 2010

UrGent!!!!!!! BantuaN SegeRA Demi Satu Nyawa

PLEASE HELP TO FWD ASAP
[]
A simple forward this mail to others will be a meritorious deed, and it doesn't waste much of your time.

Thank you for doing that in advance. Please act as soon as possible.
Chen Siew Cheng : Tel :  (02)23708099  (02)23708099 , Fax : (02)25507098. Please forward to the person who has AB blood type of bone marrow and hope everybody will forward the mail to y our friends so that they can have the opportunity to find the 'right person' to help.

The success rate maybe very slim, that's why we used the e-mail method hope to find the right person. It may not be the smart method, but to us, this is final chance.
To the family member of the leukaemia(blood cancer) patient, every second count. We anxiously need a AB blood type of person to donate his/her bone marrow, and although it only have very little chance to match, but we still have hope for it. Because of your loving kindness to pass the mail along, she may stand a chance to recover.

So, please put a little effort, the little girl may have chance to live because of you.
Thank you very much and a thousand words cannot express our appreciation.

Wednesday, July 14, 2010

Betapa aku ketinggalan zaman..iyer ker?

Cerita jumbo sigajah biru ni dah lama ditayangkan..bulan 3 lepas lagik..tp klu korng nak tau aku baru tgk citer tu..tu pun layan DVD yg aku beli kat pasar malam..rupernya cerita ni sedap gilew sey..hari2 aku n hero2 aku ngadap citer ni..sungguh tak puas...geram tgk si gajah kembar Barron n Leah..cam anak aku lak pulak..comel, pandai,nakal...bila tgk Jumbo n LUna berkasih sayang rasa syahdu sgt....mmg pandai Thailand buat cerita animasi ni cam buatan negara barat la plak aku tgk..sampai ari ni aku tetap tak puas tgk cite ni...5 stars for the gajah-gajah comel...cute tul lahhh..

TuTTTTTTTTTtttttt.....tak de citer panas atau aksi panas pongggg..

Selamat hari rabu buat sahabat2 sekalian...semenjak dua menjak ni aku kureng aktif dgn blog aku ni sbbnya

1.Aku joint Blog Pertandingan Pelancongan Terengganu...bulan 9 ni baru abis nak kena buat 75 en3 tu beb lani  baru ada dlm belas2 je, jdnya terpaksa bahagi masa unt blog Terengganuilikeeeeeee dan dyeairdina ni so klu dlu ley la buat en3 ari2 unt blog ni tp sekarang dalam 2 ke 3 ari baru buat satu en3..tp aku janji lepas bulan 9 aku akan menganaz balik

2.Aku nak cari idea unt bisness so kije aku skrng ni menge surf  je unt cari idea yg bernas2 (but tak jumpa lagik sampai sekarng ni) tu la jdnya aku tak berapa sempat nak buat en3 unt blog aku ni

3.Topic cerita hangat2 ada dlm kepala otak tp bila dah duk kat opis buat kirja yg tak pernah abis ni aku trus lupa nak tulis..nak buat camner kita mkn gaji...

Pepepun aku sayang blog aku ni dan aku akan bela sampai bila2..sampai tua kot boley la anak2 aku godek plak pas tu tgk mama dorng membebel...

Monday, July 12, 2010

Artis mee meggi terlampau yg cam dot dot dot...Mystar LG TOM

Mmg cam cibet la artis sekarng ni..ari tu aku terbaca pasal sorng artis ada scandal ngan laki org.. pas tu g belasah isteri orng tu yg ngah peknen n yg gempaknya siap wat tuttttttttt depan bini orng tu...ari ni lak aku terbaca kat metro pepagi td yg artis ni kena tibai ngan kuaga bini orng ni...briter selanjutnya klick  sini ...
mmg aku sokong 110% klu kau ada kat situ pun aku nak joint gak belasah minah ni..aku ingatkan artis glamer mn yg buat hall rupernya artis ikan bilis jer...dah la pakaian pun nauzubillah...dah mcm sepentot jer..(suor yg bawah bontot sikit je tu) korng nak tgk ke upernya pompuan cibai tu ??? nah kat bawah ni ha
Raja Farah Afzal Raja Ikram (Tom),namanya punya la chantek..tp kenapa prangai tak sechantik namanya...massyaallah...apa nak jd artis skrng ni ek..ingat dah jd artis korng dpt  lesen besar ker? laki orng boley sapu, umah tangga orng ley runtuhkan, duit orng ley kikis...buruk buruk nama artis je dik nong oiiii....aku cadangkan kerajaan Melisia kasi gam je la artis tak bermoral camgini...klu Faizal Tahir  bukak baju kena gam so pesalahnya gam jugak artis pompuan yg kacau bilaukan umahtangga orng lain dan yg terlebey seksi..

Friday, July 9, 2010

WoRLd CuP!!! OrenjE Vs SpaiN..BUT...

NAk abis dah world cup kan tp tahukah korang...

Bini : Suka........Sbb laki dorng dah tak berjaga mlm dan susahkan bini kejut suh buat air kopi
                ..........Sbb laki dah tak kuo mlm duk lepak kedai mamak semata2 nak tgk screan besar
                ..........Sbb laki tak ada alasan nak kuo mlm lagi (klu tak asik nak kuo mlm sbb konon nak
                          tgk bola ramai2 ngan kawan)
laKI: sEdEY.....Sbb tak ley kuo kedai mamak lagik
                   ......Sbb tak ley guna bola sebagai alasan nak p melencong tempat lain
                   ......Sbb tak menang beat
                   ......Sbb bini dah tunjuk kuasa nak tgk rancangan masak2 la plak (masa world cup bg pluang
                         kat laki tgk bola


HOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aku hot betul ari ni disebabkan oleh PG (pompuan gile yg sial) tah la tak tau nak kata apa tp yg aku tau dia tu sial/sundal/celaka klu dlm bahasa TRG... celaker babi beruk setan iblis gayut mok mung wahai pompuan gile....agak2 bila kah somebody nak tampar dia laju-laju sampai bersepai muka dia pecah lapan...tak pernah aku jumpa orng mcm ni..kenapa la wujud manusia yg riak bangga dgn kesialan dia tu? YA ALLAH BUKAKAN LA HATI DIA UNT BERUBAH.... kita manusia akan ditanam dlm kubur,,,di dlm tanah..jgn ko ingat sbb 'keturunan' ko tu ko ley terlepas...sesungguhnya kesalahan kepada ALLAH senang mendapat pengampunan..Allah itu maha pengampun selagi ummatnya memohon kepadanya..tetapi dosa sesama manusia..tak terampun selagi tidak mendapat kemaafan dr manusia yg mn hatinya sentiasa akan mengigati kesilapan tersebut.

Wednesday, July 7, 2010

HaRgAnYa RM190 Ribu...Ada Brani???

RM190 Ribu harga unt sebiji tembikai susu yg dikatakan paling manis didunia.... clik sini unt berita selanjutnya, 

korng percaya tak? 

harganya mungkin boley percaya tp manisnyaaaaaaa...

agaknya klu masuk mulut apa rasanya ek..

klu ikut logik akal mesti lebey kurang je rasanya ngan tembikai susu yg lain kan? tapi tak tau la bila makan tembikai RM190 ribu ni cair  dlm mulut pas tu mengeluarkan rasa manis, pas tu rasa strawberi, pas tu rasa durian, pastu rasa vanilla..huhuhuhu tak terpikir dek akal..sapa la yg bermuruh ati beli tembikai susu camgitu ek...klu aku la ada duit pun aku tak kuasa la nak beli buah mahal camgini...

Monday, July 5, 2010

Iman Fakrullah...adik iman kena kuat tau

Pagi2 sabtu tengah aku duk bergolek malas kat atas katil..tiba2 adik aku Aya msg menyuruh aku berdoa untuk Iman Fakrullah, her 2nd son, berusia 9 bulan, trus aku call tanya kenapa..rupanya iman sedang berada dlm operation theater bertarung nyawa...

perkhabaran dr Aya menyatakan iman berak berdarah dan bila di bawa ke hospital rupa2nya usus iman berlipat2, so pembedahan segera perlu dilakukan unt mengembalikan ususnya menjadi normal seperti orng lain..

aku menitis air mata kerana aku tak boleh bayangkan budak berusia 9 bulan di bedah (aku mmg sensitif terutama hal2 budak2 ni),,,petang menjelma tiada perkhabaran dari Aya so aku call lagi unt mengetahui mcmana keadaan iman, nasib baik panggilan aku bersambut dan alhamdullilah iman selamat di bedah dan kini berada dlm wad, dan masih belum sedar akibat ubat bius...berita dari aya selain usus nya yg berlipat pakar bedah juga menjumpai apendix dlm perut iman...bayangkan bagaimana budak sekecil itu sudah mempunyai apendix...dan alhamdullilah jugak kerana pakar bedah menjumpainya dulu..klu la benda ni tak dapat dikesan mesti iman akan terseksa..sbb aku tau apendix tu sakit sgt...yelah budak 9 bulan mn boley bercakap ..hanya mampu menangis unt menyatakan rasa sakit..

Hari ni pagi2 lagi aku buat call lagi unt mengetahui perkembangan iman..tp tak dapat so aku call Along..berita yg diterima iman dlm keadaan yg stabil..alhamdullilih..sesungguhnya aku teramat takut bila mengatahui iman akan dibedah kerana arwah ayah aku meninggal selepas dibedah kerana infection..aku takut benda yg sama menimpa iman..

iman..cepat sembuh tau..Cik Dah risau dengar iman sakit...iman kena kuat..iman kena cepat sembuh..semua orng risau sekarng ni... so sahabat2 sekalian tolong doakan ya.

Thursday, July 1, 2010

AriEL PeTerPorn, BEstnya Jd Ko.. Semua BleY Rasa

Dalam kegawatan kes porn film si mamat Ariel n luna n cut tari ni tiba2 dlm sotkabar duk bercerita pulak Ariel punya porn film with Bunga Cinta LEstari (BCL), ish,ish ish pas ni ngan sapa lak ek mungkin kah?...............tgk bawah unt kronologinya
mula-mula 
Ariel with Luna MAya
*
*
PAstu
Ariel with Cut Tari
*
*
yang terbaru (refer metro ari ni 1 july 2010) , abis la mengamuk Cik Abg  
BCL, ish bahaya tul la virus Ariel ni merata2 dllm tubuh si cantik manis...untung ko Ariel...           
                                                                                                                                         
 
Ariel With Bunga Cinta LEstari (BCL)
*
*
 dan mungkinkah ada logika pas ni kuo cerita Ariel dan Agnes Monica  pulak ?????                      
*
*
tak pun pas ni kuo cerita terhanggat dr artis hanggat kita lak. yg mn isu pasal dia ni mesti meletup2 tak pernah ada isu yg buat makcik2 kat kg tu rasa nak sgt amik dia jd menantu ni..
*
*
dan yg paling gempak mungkin artis antarabangsa (aku ada dengar jugak 2 orng artis antarabangsa ni maybe ada scandal jugak ngan Ariel
 
hahahahahaha jan mare aaaaaaaa
There was an error in this gadget