Followers

Monday, July 5, 2010

Iman Fakrullah...adik iman kena kuat tau

Pagi2 sabtu tengah aku duk bergolek malas kat atas katil..tiba2 adik aku Aya msg menyuruh aku berdoa untuk Iman Fakrullah, her 2nd son, berusia 9 bulan, trus aku call tanya kenapa..rupanya iman sedang berada dlm operation theater bertarung nyawa...

perkhabaran dr Aya menyatakan iman berak berdarah dan bila di bawa ke hospital rupa2nya usus iman berlipat2, so pembedahan segera perlu dilakukan unt mengembalikan ususnya menjadi normal seperti orng lain..

aku menitis air mata kerana aku tak boleh bayangkan budak berusia 9 bulan di bedah (aku mmg sensitif terutama hal2 budak2 ni),,,petang menjelma tiada perkhabaran dari Aya so aku call lagi unt mengetahui mcmana keadaan iman, nasib baik panggilan aku bersambut dan alhamdullilah iman selamat di bedah dan kini berada dlm wad, dan masih belum sedar akibat ubat bius...berita dari aya selain usus nya yg berlipat pakar bedah juga menjumpai apendix dlm perut iman...bayangkan bagaimana budak sekecil itu sudah mempunyai apendix...dan alhamdullilah jugak kerana pakar bedah menjumpainya dulu..klu la benda ni tak dapat dikesan mesti iman akan terseksa..sbb aku tau apendix tu sakit sgt...yelah budak 9 bulan mn boley bercakap ..hanya mampu menangis unt menyatakan rasa sakit..

Hari ni pagi2 lagi aku buat call lagi unt mengetahui perkembangan iman..tp tak dapat so aku call Along..berita yg diterima iman dlm keadaan yg stabil..alhamdullilih..sesungguhnya aku teramat takut bila mengatahui iman akan dibedah kerana arwah ayah aku meninggal selepas dibedah kerana infection..aku takut benda yg sama menimpa iman..

iman..cepat sembuh tau..Cik Dah risau dengar iman sakit...iman kena kuat..iman kena cepat sembuh..semua orng risau sekarng ni... so sahabat2 sekalian tolong doakan ya.

5 comments:

Arfariena said...

sedih... ina pn xleh dgr psl bdk2 ni trus tringat kt my late baby.. humm smoga adik iman cpt2 sehat

miemiey said...

kasihannya kecik2 dah kena hadapi semua ini....kita yg dewasa pun kl tgk pisau bedah mmg takut sgt2...
mudah2an adik iman cepat sembuh...kepada aya semoga lebih tabah menghadapi ujian allah...cik idah pula jgn sedih yee...insyallah baik2 belaka nnti....

dyea irdina said...

teng q..besama la berdoa

Hana Faza-same person said...

semoga adik iman cepat sembuh

.s.o.f.i.a. said...

semoga adik iman cepat sembuh......

There was an error in this gadget