Followers

Wednesday, November 30, 2011

wordless wednesday yg pot pet pok pet

salam 

ari ni wordless wednesday..tp aku tak kira aku nak cerita ceritu jugak..sbb lama tak hapdatekan...

mula2 nak citer aku keciwa...keciwa sngt....bukan sbb masalah bergaduh ngan laki sbb laki tak nak belikan perabot baru yer...hehhe tp sbb mlm td cerita CINTA ELYSA tak kuo gara2 ada siaran langsung lain...perghh dr petang aku tunggu tau..tup2 tak de...

lepas tu cerita basi plak aku nak hapdate kat sini...cerita masa convo hero sulung aku...bukan konvo unibersity pon tp pra sekolah..hahhahha...taun ni hero aku naik pentas sbb dapat no 1. tak tersangka sgt..lepas tu airmata rasa nak keluar tgk dia naik pentas..tu baru dia kat tadika klu dia kat unibesity mau aku tergolek meraung depan pentas..huhuhu
sesungguhnya itu la perasaan seorng ibu yer bila tgk kejayaan anaknya...

 heheh interprame sket...lates pic..anak dara saya
 enterprame lagi..heheh ni kek besday mak budak pada 7/11...hehehhe gila glamer ke hapa nih?
 hero sulung sy muhammad amrul adam...muka time ni sebijik cam bapak dia..huhuhu
 ni lagi muka bapak dia..huhuhu insyaallah besar nanti nak jd doktor..
 untung budak zaman sekarang ek..tadika pun majlis grand cam unibesity
 tahniah amrul adam...taun depan no 1 lg ye..leh ambil adiah lagi..leh buat mama n papa bangga lagi
 enterprame lg....amik aura orng no 1 skitttt
 oh lihat la dunia!!!!!
 oinjam je ni....sian lak dia nanti kata orng tak amik pic dia
ini la dia tunjang kepada kejayaan hero sy..tq so much..cikgu cikgu tadika tunas inovasi.....jasamu tak ku lupa..pree pree meh lunch kat umah...hehehhehe bodek la tu



hapdate seterusnya..hehheheh nanti sambung la banyak kerja nak setle ni...customer pun dah masuk kedai....hehehhe kedai...lupa nak cerita ceriti aku dah buka kedai borong on9...borong kids appearel..JOM BORONG namanya...korng rasa nak memborong meh la..ce wah pomot nampak....hehhe alhamdullilah rezeki drnya...

Tuesday, November 8, 2011

ROTI CANAI MADU 3

ingat manusia ke leh bermadu dan kena madu? roti canai pon ada la...tak caya leh la berkunjung ke rumah mak aku kat kg bukit tunggal kuala terengganu ni...

hahahha alkisah nya roti canai madu 3 ni adalah kedai roti canai depan umah mak aku..dia punya roti canai n karinya perghhh mabeles giler...karinya pakai ikan yer..n rasanya mmg buat aku leh mkn sampai 3 bijik..hahhaha...

bekpest pagi aku n adik2 serta anak buah duk kat kedai tu mkn rotinya...dinner pon sama..agak2 bajet orng kedai tu muak tgk muka kitaorng maka kitaorng tapau mkn kat umah aje...dgn ertikata lain hampir dua minggu kat umah mak aku ni almost everyday aku mkn roti canai madu 3 ni...
(gamba pinjam ngan pakcik goggle jew)
kenapa madu 3?

sbb tuan kedai a.k.a tukang tebar roti tu berbini 3..hahahha klass ko...korang ada bini 3? tak de kan tp brader ni sampai 3 bini dia...dua duk kat kedai tolng dia menega sorng lagi cikgu...

so sesapa nak try rasa roti canai madu 3 ni leh la google map ke umah aku yer...kedai tu betul2 depan umah...hehhehe...

Saturday, November 5, 2011

Seminggu sudah di TERENGGANU

Salam sehari sebelum Aidiladha....


dah bekpest belom u oll...ari ni mak aku masak ni...hehehhe duk kat kg manja2 la skit nak mak je masak..

 ekseli aku dah seminggu kat kg...meninggalkan cik soami aku sorng 2 diperbatasan sana berjuang demi menjaga negeri johor dr dilanggar todak...dulu2 todak dah langgar singapura n skrng klu g dekat Danga Bay kat laut tu tgk penuh ikan todak je jd maybe ada kemungkinan kot johor akan dilanggar todak...mak oiiii apa kehalnya aku citer pasal ikn todak ek...n sejak bila laki aku jd askar nih...

ni la aksi2 orng keletihan tido ye...siang ari dyea tak dapat tido lama2 sbb askar2 ramai sgt buat bising kat umah mak aku ni so mlm bila dah tak de orng buat bising tgk la anak dara ni tido camner

 bilik Cik Su dah jd macam bilik orng baru sudah bergaduh pas tu mati kena bunuh...hahhahah ganasnya ayat..tp mmg tak berupa bilik dah kena lenjang ngan hero2 power rangers ni semua
 ni baru separuh dr anak buah yg ada yer..tp yg ni saja dah buat dyea tak lena tido siang..tau je la umh kampung lantai kayu, sekali berlari bunyinya mak oii..
 blk kg kali ni jugak tiba2 pintu ati aku diketuk2 unt beli kain unt buat langsir raya krismas (dah raya kita dah abis kan) almaklum la kat kg ni ada tukang jahit yg aku leh nego2 kaw kaw punya...hahhaha 

bosan tunggu aku pilih kasih kain langsuir langsir..dorng dera sidyea ni..ciannnyaa
 teng!teng!teng! cantik tak langsuir langsir baru aku..huhuhu ni contoh je..kain yg aku beli warna maroon n kuning..(mood tak sabar tunggu langsir aku siap)
 ni plak to mi adiahkan adam benda alh ni..tak tau la nk clasifikasikan ni keter ke beskal..huhuhu adm peksa dpt no 1 so dpt la ni sebijik...proud of you son..
 ini pulak adalah apam dot dot yg tidak di dot dot kan..derhaka pada rupa..tak kuasa aku nak buat kecik2..buang masa aku yg tak pernah cukup masa ni..kihkihkih

puteri sy Nur Dyea Irdina..nakal la muka bila pakai tudung cengini..but i likeeeeeeeeeeeeeee
nampak sgt ent3 aku cam rojak arini kan..hahahha campur semua citer..tp ni je yg aku leh buat unt jimat masa..lg pun tenet slow ni...busang ooooooo....P14G aku tak der line kat sini so kena pinjam beruk orng..heheheh
There was an error in this gadget