Followers

Sunday, May 29, 2011

BoBoiBoyyyyyyyyyyyy

Hero2 aku sekarang ni tgh mabuk

mabuk citer kartun 
BoBoiBoy

korng pasan tak kewujudan katun ni

klu tak pnah tgk, sila la bukak TV3 ari Ahad kul 7pm

tgk katun satu hal

pas tu leh lak ari2 nak kn belikan biskut BoBoiBoy ni

ala biskut captain Munch tu la yg kuo iklan dia setiap kali citer katun ni.

maka ari2 bukan je hero2 tp ngan aku sekali terjebak mkn biskut ni. 

pas ni tak tau dorng nak mabuk katun n biskut apa lak..tunguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

Saturday, May 28, 2011

Hari ke 7 melihat donia

Salam sabtu

ari ni ari ke 7 Dyea melihat dunia

so apa perlu dibuat pd ari ke  7 ni

mesti ramai dah maklum kan...

kita kena cukur rambut bb n timbang serta sedekahkan duit mengikut jumlah timbangan rambut bb 

kita orng dah merujuk pada seorng ustad kat area umah ni..katanya tak perlu buat kenduri cam yg menjadi kebiasaan sbb yg sunnahnya hanya bercukur dan bersedekah mengikut timbangan rambut bb tu..so para ibu2 bapak2 tak yah pk kos nak buat kenduri..tp bg yg mampu boleh je buat dpat lagi pahala jamu orng mkn kan...almaklum la kita orng melayu banyak ikut adat so unt anak ke 3 ni kami banyak merujuk pada ustad supaya clear mn yg patut buat n tak patut.

ok bebel dah panjang jom kita tgk saat2 mendebarkan bg Nur Dyea Irdina..hehhehe

tempat:-umah ku syurgaku..bandar baru kangkar pulai, jay bee
tarikh:-28/5/11
Masa:-Pagi (lupa nak tgk jam)
Tukang Cukur:-Papa Dyea (En Mohd Tarmizi)

 Pesan dyea kat papa..."papa cukur ati2 k...jantung dyea dap dup dap dup ni'

Bye2 rambutkuuuuuuuuuuu...


still cute walau dah botak...halussssssssssssssssssss!!!!! 

Friday, May 27, 2011

Dlam Pantang pun masih gatal jari nak tulis en3...hikhikhik


Salam Jumaat unt semua

agaknya dah addicted ngan dunia blog kot..dlm pantang pun nak citer2 gak..hehhee

sementara bb tido so pe lagi amik peluang la

 ni pic bunga kat umah aku 
aku snap gamba ni masa tengah sakit kontraksi nak beranak itu ari...hahhaha
sempat lagi tu...pagi 21/5 tu masa kontraksi dtng dlm 20 minit sekali aku leh ternampak bunga ni
alkisah setakat ni paling banyak bunga ni kembang dlm 2 kuntum je sekali kembang
tp pagi tu sekali kembang 5 daaaa..tu yg aku snap gambo tu..
dah rezki aku ari tu jugak bersalin dapat 'mek bunga'..alhamdullilah

wah bunga lagi
cam en3 nak jual bunga lak
2 kuntum ros aku dapat dari hero2 masa kuo spital pada 22/5
teng q adam n ice n teng q jugak kepada tukang keluarkan duit dan beli bunga iaitu cik soamiku..
ni plak si ICE yg cedera parah pada malam 21/5 (aku kat spital with bb)
tak tau camne dia leh jatuh dlm bilik air masa mandi ngan Adam 
sik baik bawak g kinik tak kena jahit just kena tampal je dahi dia
sampai En3 ni ditulis tampalan tu tak dibuka lagi sbb luka yg agak dalam nampak cam tak berapa nak baik lagi..

ok la..jariku sila la benti tulis dulu..lunch dulu...nanti dyea irdina bangun nak susu kan merusuh laks.

Mama Dyea Irdina:- sorry kawan2 tak sempat BW kat blog korng lagik..nanti ek..mesti sampai punya nanti sekarang ni masa amat terhad

Monday, May 23, 2011

Kelahiran Yg Dinanti

Alhamdullilah syukur pada mu YA ALLAH

atas kurniaanmu

seorng puteri
 Nur Dyea Irdina 
(Cahaya yg menjaga kehormatannya)



dilahirkan pada 21 Mei 2011

Jam 3.50 pm

Berat 2.88kg


Syukur padamu kerana memudahkan segalanya..atas kesempurnaan zuriat yg kau amanahkan ini..

Amin....

Tuesday, May 17, 2011

Tq Cik Soami sbb lanja ibu-ibu ni makan sodap

 Happy mothers day..hehehehe lambatnya aku wishkan? 
dua tiga menjak ni malas nak pegang lappy ni..sedap duk baring2 malas sambil pk bila nak bersalin..huhuhuhu

Gambar bunga diatas ni gambar bunga kat umah aku yg berkembang pd hari ibu itu hari..sajer je aku snap n masukkan kat sini...ni la kerja orng tak de kerja

mlm hari ibu...this is my mummy..this year mak ada ngan aku so dapat la rai ngan mak
ni la rupa aku yg dah sarat 9 bulan bersama cik penaja mkn2 hari ibu ni..tq soami ku..taun dpn lanja lg k
ice dan eskimnya
lupa nak story mory yg kami dinner kat johnny's...makan2 thai steamboat

nah ko kasi masuk semua bahan2 kasi tunggu didih dulu......tunggguuuuuuuuu
ni seisi memancing menggunakan sudip
udang hasil tangkapan...yg belasah si Adam je la orng lain boley tgk je sbb dia ni antu udang
BBQ chic. wings ni pun adam yg punya jugak..sbb steambot tu dia tak pandai nak mkn

ni la hasil nya kerja keras kami selama sejam..hahhahhaha...rasa nak pecah perut aku yg sedia kembung ni
Dah kenyang seisi jln2 bg makanan hadam...sompat lagi posing memosing...just window shopping n lepas tu balik tido...perghhhhh kenyang sampai pagi

Sunday, May 8, 2011

Jgn Lupa Surat Nikah Anda

Salam Sejahtera 

hahahhahah aku masih lum bersalin lagi

cuma masuk n kuo spital

tp bersalin bukan masanya lagi kot..

baru keluar dr Hospital Sultan Ismail. JB

aku nak berkisah pasal...............

para suami yg nak menemankan isteri bersalin kena bawak surat nikah

ha tu la undang2 terrrrrrrrrrrrrbaru kat spital tu...spital lain aku tak tau la camnerkan...

kenapa perlukan surat nikah baru leh masuk labour room unt temankan isteri bersalin?

sbb kata pengurusan hospital tu...

"kes orng tak nikah tp nak bersalin banyak sekarang ni"

wow.....bagus la spital ni sbb prihatin bab ni..biasanya aku g spital lain dorng belasah je tak kira ada laki ke tak...tp hospital ni amik kira hal2 ni...

tabik springggggggggggg la
knp aku tabik spring? 

sbb bila spital dah mula buat camni jdnya  orng 2 spesis camni pandai malu skit...klu tak dgn tak malunya bercouple sakan..tak malunya buat maksiat dan tak malunya g bersalin kat spital..sbb rasa tak de orng nak pandang dorang bersalah.

nurse kat situ cerita lagi dah la tak kawin pas tu dgn tak bersalah boleh dorng isi sendiri kat buku merah tarikh kawin ...huhuhu macam2 hal kan...

dan effectnya orng yg dah kawin la terima..hehehe ye la kan dah 2, 3 anak sebelum ni tak yah bawak surat nikah tup2 kena bawak...so kena la berkejar balik umah cari.klu umah dekat tak pe klu umah jauh camner?..

tp mn2 la sik baik aku punya buku nikah mmg sentiasa dibawa..jdnya tak menjadi hal la.

so sila la amik pengajaran yer sahabat2 sekalian..dan bagi yg terlajak perahu tu...sila la insap...sian bb yg bakal lahir sbb effect yg paling nyata diterima oleh bb ni..ye la anak tak sah taraf..kesiankan..oleh itu klu nak buat maksiat pikir panjang skit...sesungguhnya hubungan yg halal itu lebih indah...insyaallah

Thursday, May 5, 2011

Kuo masuk kuo masuk....

Baru kuo spital n mlm ni macam nak kena pergi lagi

ptng td

sbb tak puas ati spital tak scan kandungan

maka

aku p scan kat private

n hasilnya

kuantiti air ketuban dah tinggal sedikit

normal 7++ tp yg aku punya cuma ada 4

so surat reference sudah kuo

unt aku ke hospital lagi

tp sehingga waktu en3 ni ditulis aku masih menservey spital mn nak p

gomen? private?

sbb aku tau klu pergi kali ni komperm kena paksa

so sakit beranak paksa ni orng kata 2 kali ganda sakitnya..dan aku dah 2 kali beranak paksa

sekali kat gomen sekali kat pivet...

pengalamanya kat gomen satu ari setenggah bertarung dgn kontraksi manakala kat pivate hanya 2 jam sakitnya...so klu korng mn korng pilih?

klu kat TRG aku tau kat mana matenity pivet unt dituju..tp kat JB ni aku tak tau yg mn ok..sekrang ni masih mengoogle mencari2 dan membanding2kan....hehhehehheheh

bukan aku tak nak survey awal2 tp..aku ingt kali ni aku leh beranak normal tanpa paksaan sbb tu aku tak survey dr awal..tp maybe takdir aku kot kena paksa lagi.

Wednesday, May 4, 2011

Kih Kih Kih...Begitula Kisahnya..

Aduiyaaaaaa

disebabkan sejarah aku bersalin kan hero2 semua pada ari rabu so aku ingt ari ni la arinya aku akan bersalin

Alkisahnya...semalam pagi suap anak2 bekpest tiba2 ada air mengalir membasahi baju..

upsssssssssssssssss air ketuban dah pecah ke????

ptng ada appointment kat kinik..so p kinik dulu..n nurse suh p hospital trus

maka petang tu p la hospital Kulai..

sempat berenti belasah MCD dulu sbb takut pas ni kena pantang mkn..hehhehe

so admit la aku kat ward...

rupa2nya bukan rezki aku lg unt tgk bb...negatif bukan air ketuban malahan jalan pun tak terbuka lagi

maka dengan itu ari ni aku balik umah balik...menanti saat sebetulnya unt bersalin..

begitula kisahnya....hahhahaha

Tuesday, May 3, 2011

Denting...waktu yg terus berlalu

Denting yang berbunyi dari dinding kamarku
sedarkan diriku dari lamunan panjang

tak terasa malam kini semakin larut
ku masih terjaga..

sayang kau di mana aku ingin bersama
aku butuh semua untuk tepiskan rindu

mungkinkah kau di sana merasa yang sama
seperti diriku di malam ini…

rintik gerimis mengundang kekasih di malam ini
kita menari dalam rindu yang indah

sepi ku rasa hatiku saat ini oh sayangku
jika kau di sini aku tenang ..


Wah feeling gitu dengar lagu ni...sertamerta jari jemari aku google lirik lagu ni
bg yg tua2 cam aku ni..hahhah
semestinya tau lagu denting ni nyanyian melly gloslow..tp yg agak muda2 aku takpasti korng tau n pernah dengar tak..klu tak silap lagu ni runut bunyi citer ADA APA DENGAN CINTA...klu tak silap la

yezza waktu trus berdenting dan aku...
masih menunggu bilakah waktunya bb aku ni nak kuo
sesungguhnya terlalu tak sabar dah rasanya nak menatap bb..
kawan2 seangkatan yg due lebih kurang sema dah bersalin yg tinggal hanya la 
AKU

Sunday, May 1, 2011

Video Games zaman 90 an

Ni la Video games zaman aku sekolah rendah dulu

sesapa ada ni dah kira gah dah..

setiap orng masa tu berlumba2 nak beli..walaupun harga masa tu tak sampai 10 hengget tp dah mahal bg kami2 ni

sonok sakan main..lagi pun leh bawak g mn2 aje sbb tak la besar sgt n pakai batery je

alkisahnya...aritu pergi maydin aku jumpa la menda alah ni..

rega dia Rm2.99 jew..mak oiii murah bebenor..

aku pun beli la dua unt hero2..semoga dorng pun akan suka ati cam aku dulu2

tp hampeh tak moooo nya dorng main ni...dorng nak layan games dlm lappy je..

lastnya yg layan adalah aku jugakkkkkkkkkkkkkkkkkk

satu aku letak kat bilik unt main time nak tido

satu kat uwang tamu main time tv kuo iklan.

hahhahahahahhaha...begini la nasib...budak zaman 90-an..dah tua pun kena main games zaman tu jugak..
There was an error in this gadget