Followers

Sunday, May 8, 2011

Jgn Lupa Surat Nikah Anda

Salam Sejahtera 

hahahhahah aku masih lum bersalin lagi

cuma masuk n kuo spital

tp bersalin bukan masanya lagi kot..

baru keluar dr Hospital Sultan Ismail. JB

aku nak berkisah pasal...............

para suami yg nak menemankan isteri bersalin kena bawak surat nikah

ha tu la undang2 terrrrrrrrrrrrrbaru kat spital tu...spital lain aku tak tau la camnerkan...

kenapa perlukan surat nikah baru leh masuk labour room unt temankan isteri bersalin?

sbb kata pengurusan hospital tu...

"kes orng tak nikah tp nak bersalin banyak sekarang ni"

wow.....bagus la spital ni sbb prihatin bab ni..biasanya aku g spital lain dorng belasah je tak kira ada laki ke tak...tp hospital ni amik kira hal2 ni...

tabik springggggggggggg la
knp aku tabik spring? 

sbb bila spital dah mula buat camni jdnya  orng 2 spesis camni pandai malu skit...klu tak dgn tak malunya bercouple sakan..tak malunya buat maksiat dan tak malunya g bersalin kat spital..sbb rasa tak de orng nak pandang dorang bersalah.

nurse kat situ cerita lagi dah la tak kawin pas tu dgn tak bersalah boleh dorng isi sendiri kat buku merah tarikh kawin ...huhuhu macam2 hal kan...

dan effectnya orng yg dah kawin la terima..hehehe ye la kan dah 2, 3 anak sebelum ni tak yah bawak surat nikah tup2 kena bawak...so kena la berkejar balik umah cari.klu umah dekat tak pe klu umah jauh camner?..

tp mn2 la sik baik aku punya buku nikah mmg sentiasa dibawa..jdnya tak menjadi hal la.

so sila la amik pengajaran yer sahabat2 sekalian..dan bagi yg terlajak perahu tu...sila la insap...sian bb yg bakal lahir sbb effect yg paling nyata diterima oleh bb ni..ye la anak tak sah taraf..kesiankan..oleh itu klu nak buat maksiat pikir panjang skit...sesungguhnya hubungan yg halal itu lebih indah...insyaallah

15 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

masa mula2 nak buku merah tu pun nurse nak tgk surat nikah jugak kan?? sbb sy tu ari nurse minta

misyamissyou said...

oh kena bwk dh skrg? tp kak, untung le dia nk bersalin kat spital..drp bersalin kat tepi longkang, dlm tandas..baby tu dibuang lagi teruk kak..at least baby tu terjamin..ntah2..dua2 pn dosa jugak..

Syuxer said...

emm cmtuh rupanya..orang dah kawen x mengapa coz dorang selalu bawa buku nikah nih..kan x pasal2 dituduh berkhalwat..memang bagus peraturan hospital tuh..:)..

faedahnya
dapat mengesan kelahiran luar nikah dan sekaligus membuat laporan polis hehe..rasanya kot..

arap kak sihat sepanjang nak bersalin tuh..:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dunia makin truk...

cik teyn teyn said...

ooo paham3 ..

memang skang ni byk yg tak kawen tp dh mgandong.

surat nikah penting jugak eh. kire kena bwk kemana-mana la eh ?.hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

elok gak dia wat undang-undang camtu, jadi tak delah sapa yang tak nikah , sewenang-wenangnya mengaku dah berkahwin, bila nak bersalin kat hospital..

sarah-najwan said...

gtu pulak..
pasal surat nikah ni..akak teringat masa isi borang tukar transfer ke mersing dulu..xdpt..pastu kami pi kementerian nk tnya sb xdpt..pegawai tu ckp..xberi salinan surat nikah..arrraamak aiih..esok akak pi semula dan kasi surat tu..dan2 tu jugak dpt mersing..hhehehee

pentinmg surat nikah ni..akaknyer xpakai kad..pakai surat mcm geran tanah besar gedabaks tu..ki3..

| cik azeya | said...

wooo. baru tahu. nnt kalau saye nak besalin kene bwk lah ae. wah. tak sabar nak besalin. hehe.

gud luck akak. semoge bersalin nnt dengan tenang dan dipermudahkan semuanya. amin.

(:

S..U..D..@..I..S said...

ish2 aku baru dengar berita ni..kat sini belum ada lagi rasenya..

Lynn Hamzah said...

kat HSA tak minta pun tau...patut la dyea x call lynn semula...rupanya belum bersalin lagi...hehehe...

Bionic women said...

skang ni kan gunakad nikah jer..hehehe.
simpan dalam wallet ajer..

bagus sepital tu...kena buat semua hospital..tapi kalau dowang buat secara auto lagi senang..sekrang ni kan semuanya dah online..cthnya kalau bagi ic isteri check dalam sistem semua dah ada..lagi bagus, xleh nak tipu2..

MIMIE AIZA said...

bagus la undang2 macam tu :)

tehr said...

satu aturan yang bagus juga tu
moga2 selamat semuanya
selamat hari ibu

apik pehe said...

hehe..ramai sangat skang ni yg nak beranak kak..hehehe

shameel Iskandar said...

Sekali pandang ia agak zalim sbb apa akan berlaku jia sijil nikah tertinggal. Tapi bila diamati ia cukup ptg atas maslahah2 tertentu. mcm saringan HIV juga. pada mulannya ada yg membantah dgn macam2 alasan. tapi skrg semua akur dgn keptgn saringan HIV

There was an error in this gadget