Followers

Saturday, April 30, 2011

Jangan Jeles eeeeeeeeeee

Jgn jeles k

aku baru je dapat

jeng

jeng

jeng

hadiah anniversary

perfume ni la yg aku terima sbg hantaran masa kawin 6 taun lepas

dan kali ni aku dapat lagi..klu korank nak leh mintak ngan suami/isteri/awek/pakwe/kawan/adikberadik korank k.

Tq my soul mate...

Friday, April 29, 2011

Happy 6th Anniversary..selamat pengantin lama

Hari ni 28th April...hari paling bersejarah..paling mengembirakan kami..

WHY????

today is my weeding day 6 taun lepas..

BERSYUKUR PD MU YG ESA ATAS KASIH SYNG DAN CINTA YG TERUS MENYUBUR DAN BERKEMBANG...

SEMOGA IKATAN DAN KASIH SAYANG INI BERKEKALAN HINGGA KE SYURGA ABADI...

ari yg bermakna ni  aku tak de agenda istimewa

tak de masak spesel

tak de suprise unt cik soami

aku cuma sempat beli ni jew...
 (isi kat dlm biar la resia)

mengenang cerita 6 taun lepas...

cikai je pic. kawin kami..sbb tak amik jurupoto pro pun..masa tu pun takde nya digital kamera ni..yg ada camera kodak tu ha..main snap je..
ni la pelamin kami
Cik soami bersama Tuan Kadi disaat akad nikah
Gambar lepas nikah
gambar sanding
setaun lepas tu tuhan kurniakan Muhammad Amrul Adam yg comel
 tahun ke 3 pulak dapat Muhammad Amrul Raees yg cute

dan taun ni kami menunggu kehadiran orng baru yg bila2 masa akan melihat dunia ni.

ini la ceritera hidup kami...6 tahun sudah tp rasanya macam baru je lagi kenal cik soami..baru je bercinta ngan dia, baru je dating2 ngan dia baru je rindu2 dia..sesungguhnya perasaan sayang, rindu dan cinta trus bertambah2. insyaallah 

Perghhhhhh puas ati den

BEtul2 puas ati

setelah sekian lama menunggu

dapat aku akhirnya

SUTERA BIDADARI

bg peminat trilogi bagaikan puteri mesti sama cam aku kan...tak sabar nak baca ni

alkisah 4 kali aku p MPH tp novel yg dikatakan akan kuo bulan 4 ni tak kuo2 jugak...

dan akhirnya seorng sahabat yg baik hati telah dgn relanya tulun belikan dekat PWTC dan mengepos ke JB ni.

ada lg dugaan...masa orng pos laju dtng aku tader kat umah...

maka 3 ari lepas tu baru aku leh g amik kat colection center...

tp tak pe la janji leh baca dan khatam dah

bg peminat trilogi ni...Sutera BIDADARI ni hanya akan berada di pasaran seluruh malisia selepas pelancaran pada 30 April...yg aku dpt ni hanya terjual di PWTC kat KEL EL nung...jd jgn lak lepas baca ni korng yg luo KEL El g cr kat kedai buku area umah korng..sbb mmg tak de lagi kat kedai2 buku

Thursday, April 28, 2011

5 Hari yg Panas, suam , sejuk

wah rasa lama benor aku tak hapdate blog ni..

gara2 hero aku si Raees demam lepas tu berjangkit lak kat abg dia Adam

5 ari si raees ni tak nak mkn..minum susu je

sapa yg tak risau kan? bila anak tak nak mkn...

lastnya siang td terpaksa bg dara darah kat doktor unt di analisa
 gamba lepas amik darah jew yg ada..takkan nak amik masa dr amik darah nanti dr kata aku gilew lak
tgn comel raees yg dah ditampal selepas acara amik dara darah

Alhamdullilah tak de pepe penyakit bermukim dlm tubuh si raees

cuma kata dokto deman pembawaan virus...

sekarang dah lega sbb semasa en3 ni ditaip raees dah tak demam lg malah dah mintak nasik n ayam goreng..maka terpaksa la aku grg aym n masak nasik kul 10.30 mlm...hehhehe demi mu permata ati ku...

Sunday, April 24, 2011

Menu orng Deman

Diri sendiri kurang sihat ditambah lagi dgn hero yg deman

maka

ngahari ni terpaksa la masak menu orng sakit

jeng

jeng

jeng

 bubur nasi bersama jagung, bayam n telur..

licin orng sakit makan..tp yg tak bestnya dorng pakat tak nak jagung so aku jugak kena mkn jagung tu...ingtkan letak jagung kasi kaler2 cantik skit bubur tu dorng nak la mkn tp hampeh tak moooo...

biasa la aku kan suka buat en3 tampal cantum

so ari ni nak menampal kek lapis kastad yg aku buat minggu lepas..hehhehe

resepi aku dah lupa aku amik kat blog mana

tp mmg sodap la kek ni..cuma aku conpius sbb cik soami kata agak manis manakala mulut n perut aku kata tak manis..anak aku pun mkn menambah so mana2 la janji licin..berbaloi aku baking

Saturday, April 23, 2011

Panggilan selepas tengah malam

Ini bukan cerita antu...tp cerita tentang bulan....

korang pernah terima panggilan selepas tgh mlm tak? mesti pernah kan.....

bg yg tgh hanggat bercinta tu adalah panggilan bahagia...tp....

klu aku la...sememangnya panggilan selepas tgh malam semestinya panggilan penting dan selalunya berita tak berapa baik punya

yezzaaaaaaaa mlm td setelah sekian lama tak terima panggilan tengah malam akhirnya......

jam 3 pg aku dapat call dr makcik n sms dr abg aku...

menyatakan pakcik aku meninggal disebabkan penyakit jantung.

AlFatihah unt Pok Long Gani (Ghani@Razak) yg telah kembali ke alam sana mlm td.

Unt keluarganya banyak2 bersabar dan berdoa k.

itu la berita selepas tengah mlm yg aku terima..tp aku tak dapat balik unt ziarah arwah sbb kandungan aku ni tunggu masa je unt melihat dunia...hanya Alfatihah dan bacaan yassin sahaja dpt kukirimkan


Dyea irdina:-ari ni deman..hero pun deman..mmg musim orng deman kot

Friday, April 22, 2011

klu nak buat pojet pun jgn la ditepi jalan


Ha apa la nak jadik...dah tau tak leh kawal napsu..nak pojet pun jan la tepi jln..tengahari buter lak tu..panas tu...

kejadian ini berlaku semalam kul 12 tghri..waktu mentari atas kepala..aku p amik adam sekolah..eh silap fakta..klu 12 tu ada orng eksiden kat housing area aku ni..yg betulnya pukul 4...hehehhehehhe anto adik aku g kelas blajo memandu..semalam mmg panas gilew...so aku p beli soya beans dulu...sodap je mminum time panas ni...on the way nak blk umah dekat tepik light ada la satu pemandangan tak indah...

ces nak pojet pun jgn la tepi jln dekat tepik light laks...semua orng tgk weiiii...bila orng tgk tak pe ni bila anak aku tanya.'mama..apa yg dibuat tu?' ish sebagai ibu yg sentiasa nak bagi jawapan terbaik unt anak..aku kena la rangka karangan SPM.

*
*
*
ni ha
(ni gambar amik kat google jew...yg pojet bkn anjing n rimau tau tapi anjing ngan anjing...huhuh)

menatang ni la semalam pojet kat tepi tepik light umah aku...
sungguh tak malu...

tp disebabkan dia menatang tak pe la bley excuse lagi..lain la klu manusiakan....

tp manusia skrng pun dah sama tak malu cam menatang ni..walaupun pojet kat dlm keta, otel, umah usang, ladang kelapa sawit etc.etc. tp lastnya terjual jugak VCD dorng terkantoi kat tepi jalan2 seluruh malaysia..hahahhahah so sama je lakan cam menatang kat atas ni kira ala2 pojet tepi jln jugak la kan..hehehheh

Wednesday, April 20, 2011

LAgi en3 tangkap leleh punyaaaa

Meleleh beb....

bertitik titik kat bawah ni ha....sila tgk bawah..tgk jgn tak tgk

*
*
*
*
eskim walls fruttare
 ni la kegilaan terbaru aku
perisa kiwi


stobeyi ni adam punya paberet

klu mkn ni berbatang2 pun abis..rasa cam buah betul tp sejuk jew....perghhhh rasa nak g kedai sekarng gak beli ni..

Tuesday, April 19, 2011

tahukah korank? dan maukah korank tau?

*Tahukah korank suatu masa dahulu Cik Puan Dyea adalah peminat setia
*
*
*

Bon Jovi

tp sekarang sejak dah bersoami dan beranak pinak koleksi kesukaan adalah..alunan zikir2..tenang jiwa mendengarnya

*Tahukah lagi nama Cik Puan Dyea semasa di UITM adalah
*
*
*
IDA BON
ini la gara2 minat sesangat ngan Bon Jovi ni sampai kawan2 leh panggil Bon kat belakang nama aku

*Ketahui la lagi yg Cik Puan Dyea ni RABUN

L-300 R-270

tu la tahap kerabunan aku

motip bgtau korank aku rabun sekali ngan power ni sbb mn la tau besday nanti ada yg nak adiahkan contact lens kew..hehehe

*lastly Mau kah korank tau...DYEA IRDINA ini adalah nama unt anak pompuan aku..tp sampai sudah yg kuo hero je so tak leh pakai lagi nama ni..jd bg blog aku dulu pakai nama ni..

Dyea Irdina:-ada ke orng berminat nak tau ek...hahhahha ye la kita bukan glamer pon lain la klu kita ni artis..hehhe tp belasah je la blog aku so aku punya suka la

Monday, April 18, 2011

Aku Selelsaikan Apa Yg Penting...Korank dah ke!!!

Apa yg penting.....kerjaaaaaaaaaaaaasaaaaaaaaaamma (nyanyi ikut citer wonderpet k)

tah la aku tak tau bg korank ni benda penting ke tak? hehehe

bg aku penting la sbb bila kita mati kita tak la menyusahkan waris2 kita..maka dengan itu aku dan cik soami telah ke KWSP unt membuat penama bg caruman KWSP kami...

setelah sekian lama tertunggak nak buat..akhirnya selesai sudah...dulu masa mula2 kerja aku ada buat tp aku letak nama mak n bapak aku..so sekarang bapak dah tak de maka aku kena buat yg baru..cik soami lak mmg tak pernah letak penama..jd ni baru letak la penama dia..

kenapa penting bg aku?

sbb dr pengalaman kawan2 yg suami dorng meninggal dahulu..bila tiada penama unt KWSP mcm2 hal boleh berlaku..

yg no 1 nya mesti la bergaduh sesama saudara...ye la benda berkaitan duit sapa tak mau kan..

yg no 2 unt kemudahan anak2 sekiranya apa2 berlaku kepada kami nanti

walaupun tak berjuta duit dlm KWSP tu tp aku rasa penama unt caruman ni adalah penting..

Dyea Irdina:- siapa la yg untung jd penama unt KWSP aku tu..hheheheh (bia la resia)...klu aku tak sempat menikmati duit tu arapnya penama aku ni dapat la mempergunakannya sebaik mungkin

Sunday, April 17, 2011

Nona Chantik..Cik Nona Bin Roguy

Dlm pasaran mmg banyak produk unt ibu2 besalin..tp aku setia pada yg satu NONA ROGUY (NR).

adik beradik aku semua pakai ni..mmg serasi la orng kata sbb tu la aku setia

walaupun NR tak bayar aku unt en3 ni...hehhehe tp saja je aku nak buat jugak..

bg ibu2 leh la kita kongsi2 pengatahuan pasal produk lepas bersalin ni

unt para bapak2 boleh la dijadikan guide jika nak beli/pilih produk lepas bersalin unt isteri tercinta

bg yg bujang2..ok pe ilmu produk lepas bersalin ni..bagus unt masa depan..hehehhe

okeh..unt set bersalin biasanya dlm RM300++ la reganya tp aku shotcut skit...aku tak beli semua satu set..hanya pakai 3 barang ajer..tp klu yg rajin nak pakai semua n terlebih duit leh la amik satu set...

aku hanya akan beli


PhytoNatal
Dalam bentuk tablet unt dimakan...mmg klu mkn body rasa ringan gilew...tp klu aku hanya akan mkn 10 ari lepas bersalin sbb b4 10 hari baby biasanya ada penyakit kuning so susu nak kena clear dr sebarang jamu unt bg pykt. kuning tu ilang dulu..lg satu aku suka tablet ni sbb dia buat pembuangan air besar berjalan lancar...hehhehe almaklum la lepas bersalin biasanya para ibu fobia nak teran time buang air..

Minyak Herbanika
minyak sapuan unt perut, pinggang dan badan
minyak ni pun tersagat la beshhhhhhhhh..tak panas tp bila pakai rasa berangin sedap je..n yg pasti semua lengguh2 badan ilang..cik soami aku pun suka pakai minyak ni. klu sapu minyak ni n urut mmg dia tidor lena cam baby lepas tu...so bukan mak budak je leh pakai..

     Herbanika barut 
 sapuan pada perut dan pinggang 

    ni unt kempiskan perut n mengurangkan parut...sapu kat perut n diikuti minyak herbanika pas tu pakai bengkung..aku ni kulit sensitip so klu orng2 tua aku dorng suh pakai kunyit, garam n asam limau/jawa unt buat barut perut..tp aku tak bley gatal2 jdnya so mmg dr lepas beranak aku akan pakai herbanika barut ni..senang n mudah sbb tak payah2 nak adun2, tumbuk cam cr dulu2..yg ni dlm bentuk paste cam ubt gigi tu...

ha...korank dgn 3 barang tu je la aku berpantang sampai abis n insyaallah abis pantang dapat la aku pakai jeans aku yg dulu2 tu...bestnyaaaaaaa...

Friday, April 15, 2011

Sila Pandang Belakang (sambungan pilem jgn pandang belakang)


SILA PANDANG BELAKANG!!!!!!

korng angin tak??..klu korng beratur panjangggggggggg nak bayar tiket parking (guna machine punya)   tiba2 kena tunggu agak lama.gara2 ada yg tak prihatin ..tak pandang belakng dia tgk Q panjang mn.

semlam aku terkena..(walaupun cik soami yg beratur tp yg angin adalah aku) sorng minah ni dia leh ikut kehendak anak dia yg kecik yg nak masukkan duit dlm machine bayar parking tu...dah la budak tu (dlm umur 3 taun) terkial2 nak masukkan duit singgit dlm tu..dia cuma tulun angkat budak tu n tak de la nak tulun masukkan duit tu..jd korank bayangkan la berapa lama masa budak sekecik tu ambik unt masukkan duit dlm tu. sedang kan orng yg Q dah panjang sesangat

pesan aku cuma satu sila pandang belakang dulu...klu ramai biar la budak tu nangis..lepas2 tu leh pujuk belikan gula2 ke apa ke..tp klu tak de orng ikut suka la korank nak bg anak2 korank duk brp lama pun depan mesin parking tu..aku pun ada anak jugak..aku bg anak aku try apa yg dorng nak buat tp semestinya tgk keadaan dulu..klu tak menyusahkan orng lain unt menunggu kita..

Thursday, April 14, 2011

Sakit Yg Bahagia

Sakit yg bahagia bakal menjelma

ada jugak ek sakit yg bahagia..hehehe

knp aku gelarkan ni sakit yg bahagia?

sesungguhnya tuhan maha adil...sakit bersalin yg teramat digantikan dgn bahagia yg tak terkira diasaat aku melihat zuriat aku..hinggakan aku lupa segala kesakitan unt melahirkannya td..

aku terus terlupa tentang segala sakit kontraksi semasa bersalin kerana sibuk menjaga dan membesarkan zuriat comel aku ni..betul2 aku tak pernah mengingati sakit yg pernah aku alami..sbb aku seronok dgn kehidupan seharian menjadi seorng ibu n isteri..melihat ragam dan keletah mereka.

Tp skrng bila kandungan aku dah hampir 9 bulan ni baru aku merasa cuak sedikit...baru teringat saat2 kontraksi unt melahirkan zuriat aku ni..harap2 aku boleh tempohi semua ini dgn tabah dan sabar..

Iya.....aku ni manja...2 kali bersalin cik suami ada disisi memberi semangat..dan aku harap kali ni dia akan berada disisi aku jugak disaat yg kami nantikan tu..

semoga tuhan memudahkan segalanya..aminnnnn

Dyea Irdina:-tak kisah dapat bb boy or girl...janji sempurna dan semuanya selamat..kalian bila tiba saatnya nanti tolong doakan segalanya dipermudahkan oleh yg maha esa yer.

Wednesday, April 13, 2011

Hero Pujaan Malaya

sapa2 ada anak dara!!!!!!!

ni ada pengumuman penting....

sapa nak buat menantu..leh la roger aku k...

hero pujaan malaya ni...

Tuesday, April 12, 2011

Triffle peach pudding

Salam selasa...hahhaha sebagai pemegang title mak buyung....korank tau la pantang tgk apa je mesti nak rasa.

semalam p jlan2 kat BLOG DAPUR DINDA..nampak la triffle strawberry pudding.

Ya allah mengeletar dlm jiwa rasa nak mkn...setelah di copy paste resepi (tq ek Dapur Dinda) petang tu jugak p beli barang..n magrib tu jugak aku buat puding ni dan malam tu jugak aku berjaya makan dgn jayanya
 disebabkan strawbery ni tak de dijual dikedai2 runcit maka aku terpaksa tukar dgn buah peach...belasah je la..kebetulan kek gulung pun tadak maka aku pakai bluebery butter cake.
nila hasil setelah dibekukan oleh orng yg tak sabar...hahhaha tak sampai sejam aku dah potong sbb tak sabar nak mkn..jdnya kastadnya tak brp keras lg masa tu tp aku belasah je..

ni la rupa keratan rentas (cam lajor sains lak ek) pudding aku ni
mlm td pun ada tamu dtng umah so rezki dorng la dapat membelasah peach triffle aku ni.

so korank klu tinggin nak mkn sila la ke dapur dinda unt resepinya...klu strawbery tak de..peach lak tak berbuah aku rasa guna mangga pun sodap ni. tak pon kastad tu campur ngan doyan..mesti pergh meletup kan...ikut suka korank la nak pakai buah pe..janji citarasa korank.

Monday, April 11, 2011

en3 melaparkan perut

unt tatapan mata korank k

jgn marah tau

sj je publish pic. makanan ni..hehehheh

klu agak2 tinggin leh la cr dikedai kedai berdekatan umah/opis korank

*
*
*

 dua ari lepas buat nasi ayam..tp masa ni nasi tak idang lagi so sila la tgk ayam aku ni ek..
 puding roti...sambil taip ni pun sambil mkn balen2 yg ada dlm peti
alamak pic. golap la skit..ni tauhu bakaq..

 bakso

ketiow kerang RM4 tp mcm2 ada..ada kerang, udang, fish cake pas tu ketio dia lak banyak gilew

Steambot...tp aku kurang suka kuah nya sbb kat JB ni dorng mkn ngna kuah kacang (orng JB jgn marah ek) tinggat zaman duk kel el dulu mkn kat tepik light sogo..berembun kat situ sambil layanz kuah pedas n kicap. perghhhh bila la leh p lagi...tp aku skrng dah malas nak p kel el sbb tol mahal sgt...hahahhah
semestinya ABC..sejak jd mak buyung ni la paberet aku..padahal sblm ni tak suka pun ABC ni
 kami mkn semua benda kat atas (kecuali ayam n puding tu) kat dataran JB..dorng menega pakai van ni..ramai yg menega kat dataran tu..yg datang mkn lagi la ramai..so korank klu mai jb leh la try makan kat situ..malam je tau..sbb tu gambar aku gelap..almaklum la camera biasa2 je.

ok dah selesai en3 makan2..jgn marah klu tgh lapar tgk en3 ni k

Saturday, April 9, 2011

Piuk Serbaguna yg tak ada jin aladin kat dalamnya

tiap kali aku baking mesti ada yg mintak resepi..

pas tu ramai jugak yg cakap tak tau nak buat bila sbb tak de oven

pas tu lagi aku akan ckp aku masa belum ada oben aku bakar dlm piuk serbaguna je

pas tu lagi kan dorng akan tanya camner rupanya piuk tu

nah ni aku amik gambar unt tatapan exlusive korang yg tak tau rupanya



alkisahnya piuk ni (klu kat kg aku la..kg korank aku tak tau) setiap suriumah ada tau (suriumah zaman mak aku la)

periuk ni berat yg amat..klu time nak buat kue raya masa aku kecik2 dulu piuk ni la kami guna unt bakar biskut..dan yg malang adalah orng yg dapat turn jaga biskut time bakar..dah la nak angkat tudung tu berat..wap panas pun dapat sekali setiap kali angkat tudung tu.

dipanggil periuk serbaguna sbb selain bakar biskut, kek n kuih muih..

periuk ni leh digunakan sbg piuk tekanan tinggi mmg seswai unt masak sup guna piuk ni sbb dia masak mmg lembut tak kira la tulang apa pun dibuat sup.

lepas tu tudung dia leh ditransform kan jd kuali

buleh digunakan unt grg roti canai juga roti jala or buat kuih ketayap menggunakan tudung nya

mcm2 la leh masak guna piuk ni..tp sbb dia ni berat and sekarang aku dah ada oben maka piuk ni aku simpan je...

satu lagi sebetul nya aku bukan pemilik asal piuk ni..akak aku yg punya ni..itu ari aku pinjam pas tu bila pindah ke johor ni terbawak sekali...sory ek che lin....

semalam aku luper!!!

Sungguh aku lupa...

camner leh luper?

kenapa lupa?

lupa apa?
*
*
*
aku lupa nak post en3 daaaaaaaaaaaaa
hahahhah camner leh terlupa..aku pun tak tau yg aku tau pg ni buka blog en3 dah lapuk je ada yg latest tak de...padahal aku dah siapkan en3 standby tunggu post je..itu la orng suh auto post tak mooooo...hehehhe..
okeh jap lagi new en3 masuk...aku nak upload gambaq dulu ni...tp selepas aku mandi, masak n mkn la..klu tak nanti merusuh sebuah umah..

Thursday, April 7, 2011

Aku Masih Dara versi Ameno

Uittttt aku bukan orng politik petah lagi peminat fanatik parti2 yg ada kat malaysia ni..

tp aku tertarik ngan poster yg aku jumpa dlm FB ni...menarik tertarik kebabom...huhuhu
korang agak taun ni jd mengundi tak..korank dah daftar pengundi ke? hhehe aku baru je minggu lepas p daftar setelah 32 taun idup kali ni baru terasa nak daftar...dah berapa kali miss mengundi..tp ada aku kesah?

Dyea:-politik tak menguntungkan pengundi tp hanya menguntungkan pemimpin n kroni2 nya

Wednesday, April 6, 2011

kami dah ada dua anak angkat yg comel

ingat tak en3 aku pasal burung buat sarang kat garden dlm umah aku itu ari...klik sini

skrng ni sarang tu dah 100% siap..klu dlm tu dia reno buat kabinet dapur ke apa ke aku tak tau la sbb tak pernah skodeng..hehehe
dan yg penting sarang tu dah berpenghuni..dua ekor anak burung yg comel

Alhamdullilah bertambah ahli kuaga kami

setiap kali duduk baring kat sofa sambil mengadap garden tu mesti rasa best je dengar suara burung2 tu pas tu tgk mak burung tu kejap2 datang bawak makanan..

Dyea Irdina:- bukan senang nak cari ketenangan seperti suasana hutan kat umah sendiri tau.

Monday, April 4, 2011

papa tak sekolah ek!!!

pada suatu ari...(ala2 buku budak tadika la plak) cik soami pakai suo jeans paberet dia...suo tu ada koyak la skit sebesar ujung jari..tp sbb dah selesa ngan suo tu dipakaila lagi


adam: papa tak sekolah pandai ek?


aku : kenapa adam ckp camtu?


adam : sbb papa pakai seluo koyak..kan mama cakap orng malas g sekolah n belajar tak pandai je pakai baju n suo koyak ni


cik soami: no answer...no idea...


aku: adam papa pakai suo tu fesyen la..mahal papa beli tau..klu orng tak sekolah koyak dia lain..koyak besar tau pas tu busyuk lak tu.


Kejadian ini berlaku masa kami mkn kat luo..agaknya cik soami aku mkn sambil pikir jawapan kot

time nak bayar


cik soami: adam cuba tgk dlm beg duit papa ni banyak tak duit?


adam: banyaknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


cik soami: klu adam belajar pandai nanti adam boleh ada duit banyak cam ni n leh lanja papa n mama makan tau

dyea irdina:- budak2 zaman sekarang soalan serba canggih..jawapan kita adalah penting unt mereka..sbb mereka dlm situasi belajar dan ingin mengatahui segala benda

Sunday, April 3, 2011

Torbang 50 hengget duit haku

tgk tirai AF mlm td buleh tergatal mulut lak main teka sapa bakal pengetua baru AF.

Cik Soami teka
1.Amy search
2.ct lijah

Cik puan Dyea teka
1.sepah eni
2.aznil

dah tu siap beat lg RM50.

melayang duit Rm 50 hengget aku..tp aku tak bg pun kat cik soami..aku ckp nanti bawak aku p mkn Pizza pas tu aku lanja makan..baru adil semua orng merasa..huhuhuhu

Dyea irdina:-pewittttttttttt..mmg dr dulu minat lagu2 si amy ni..sore dia mmg sodap

Saturday, April 2, 2011

Epi 3rd beday Muhammad Amrul Raees

Anak mama n papa dah besar dah..dah 3 taun..bulan depan bakal jd abg

unt Ice aku buatkan kapkek ngan gambar Edible Image Upin n ipin pas tu papa dia belikan sate.

kali ni kami dah decide unt tidak bg adiah lagi sebabnya

1.memanjakan anak dgn adiah adalah sesuatu yg kurang practikal bg kami. 
2.klu beli unt ice maka harus beli unt adam sekali..klu tak akan terjadi kejadian jeles menjeles...yg kopaknya adalah kami
3.biar la dorng hargai kami krn kasih syng kami..bukan hadiah setiap kali besday dorng

oleh itu unt memberikan kenangan bagi budak kecik ni...maka satu seisi amik2 gambar telah dibuat dgn memakai   topeng ala2 zorro.



seblah siang plak ice n adam pergi kerumah2 jiran unt hantar kapkek n goddies bag...maka bergumbira la budak2 lorong umah aku tu...
tuan2/puan2 ini la rupanya goodies bag besday ice unt kawan2..dlm tu ada jajan..
 bersemangat bawak plastik unt dijaja disekeliling taman

dorng sonok kami pun sonok..tak pe la berhabis sedikit unt melihat anak2 seronok. semoga ini semua akan menjadi kenangan dlm hidup dorang.
There was an error in this gadget