Followers

Thursday, April 14, 2011

Sakit Yg Bahagia

Sakit yg bahagia bakal menjelma

ada jugak ek sakit yg bahagia..hehehe

knp aku gelarkan ni sakit yg bahagia?

sesungguhnya tuhan maha adil...sakit bersalin yg teramat digantikan dgn bahagia yg tak terkira diasaat aku melihat zuriat aku..hinggakan aku lupa segala kesakitan unt melahirkannya td..

aku terus terlupa tentang segala sakit kontraksi semasa bersalin kerana sibuk menjaga dan membesarkan zuriat comel aku ni..betul2 aku tak pernah mengingati sakit yg pernah aku alami..sbb aku seronok dgn kehidupan seharian menjadi seorng ibu n isteri..melihat ragam dan keletah mereka.

Tp skrng bila kandungan aku dah hampir 9 bulan ni baru aku merasa cuak sedikit...baru teringat saat2 kontraksi unt melahirkan zuriat aku ni..harap2 aku boleh tempohi semua ini dgn tabah dan sabar..

Iya.....aku ni manja...2 kali bersalin cik suami ada disisi memberi semangat..dan aku harap kali ni dia akan berada disisi aku jugak disaat yg kami nantikan tu..

semoga tuhan memudahkan segalanya..aminnnnn

Dyea Irdina:-tak kisah dapat bb boy or girl...janji sempurna dan semuanya selamat..kalian bila tiba saatnya nanti tolong doakan segalanya dipermudahkan oleh yg maha esa yer.

14 comments:

bobiedanbad said...

saya doakan semoga awak selamat...amin, dan tahniah akan dapat baby...sy masih menunggu anugeraah drNya

Bionic women said...

walaupun masa nak bersalin kan Dhiya dulu saya sakit 24 jam...2x masuk ubat, tapi still x boleh bersalin normal, akhirnya ceaser sebab baby terlilit tali pusat, dan sakit ceaser dan parut tu buat hari2 saya ingat..tapi siyesly, saya x ingat langsung kesakitan itu..membuak2 rasa nak mengandung nak bersalin lagi..

all the best to you..semoga Allah permudahkan segalanya..amin

Mi3Ji3 said...

Aaaminn...Jgn berputus asa minta Allah permudahkan sgalanya didunia & akhirat. InsyaAllah tuhan akan mengizinkan abg akan selalu disisi syg sampai ke syurga.

etiey.com© said...

amin... sakit yang membahgiakan... sakit yang sanagt nikmat. insyaallah dipermudahkan olehNya..

zameermus said...

insya'Allah..dipermudahkan segalanya..amin..
haa tu suami tersayang pun ada bg semangat..:)


Entry baru : petai sebagai pewangi tandas..

tehr said...

insya allah
segalanya akan menjadi mudah dengan berkat kesabaran dan keikhlasan

saat yang paling bahagia

SyuQ said...

semoga dipermudahkan segalanya...

NM02 said...

gud luck utk kelahiran yang bakal tiba nnt dan take care ye

sarah-najwan said...

akak doakan..awk selamat bersalin..dapat baby yg sihat sejahtera juga awk pom..

memang sakit bersalin tu akan hilang sebaik kita dgr tangisan anak yg keluar dari rahim kita..

akak pom rasa nk beranak lagi tau..walau dah anak 4..hehee

LyNn HaMzAh said...

dyea, bila due? lynn pun berdebar nak tunggu kelahiran anak kedua nie...

Cikidong said...

banyak2 berdoaa...

cemomoi said...

betapa gembiranya Rasulullah dengan ummatnya yang ramai

tahniah..

IeDa said...

semoga semuanya selamat.. =)congratz!

apik pehe said...

apik doakan untuk kak..kak jgn kuat ngat men blog tau..nanti bby pon jadi ikot macam kak..hhehehe

There was an error in this gadget