Followers

Sunday, April 17, 2011

Nona Chantik..Cik Nona Bin Roguy

Dlm pasaran mmg banyak produk unt ibu2 besalin..tp aku setia pada yg satu NONA ROGUY (NR).

adik beradik aku semua pakai ni..mmg serasi la orng kata sbb tu la aku setia

walaupun NR tak bayar aku unt en3 ni...hehhehe tp saja je aku nak buat jugak..

bg ibu2 leh la kita kongsi2 pengatahuan pasal produk lepas bersalin ni

unt para bapak2 boleh la dijadikan guide jika nak beli/pilih produk lepas bersalin unt isteri tercinta

bg yg bujang2..ok pe ilmu produk lepas bersalin ni..bagus unt masa depan..hehehhe

okeh..unt set bersalin biasanya dlm RM300++ la reganya tp aku shotcut skit...aku tak beli semua satu set..hanya pakai 3 barang ajer..tp klu yg rajin nak pakai semua n terlebih duit leh la amik satu set...

aku hanya akan beli


PhytoNatal
Dalam bentuk tablet unt dimakan...mmg klu mkn body rasa ringan gilew...tp klu aku hanya akan mkn 10 ari lepas bersalin sbb b4 10 hari baby biasanya ada penyakit kuning so susu nak kena clear dr sebarang jamu unt bg pykt. kuning tu ilang dulu..lg satu aku suka tablet ni sbb dia buat pembuangan air besar berjalan lancar...hehhehe almaklum la lepas bersalin biasanya para ibu fobia nak teran time buang air..

Minyak Herbanika
minyak sapuan unt perut, pinggang dan badan
minyak ni pun tersagat la beshhhhhhhhh..tak panas tp bila pakai rasa berangin sedap je..n yg pasti semua lengguh2 badan ilang..cik soami aku pun suka pakai minyak ni. klu sapu minyak ni n urut mmg dia tidor lena cam baby lepas tu...so bukan mak budak je leh pakai..

     Herbanika barut 
 sapuan pada perut dan pinggang 

    ni unt kempiskan perut n mengurangkan parut...sapu kat perut n diikuti minyak herbanika pas tu pakai bengkung..aku ni kulit sensitip so klu orng2 tua aku dorng suh pakai kunyit, garam n asam limau/jawa unt buat barut perut..tp aku tak bley gatal2 jdnya so mmg dr lepas beranak aku akan pakai herbanika barut ni..senang n mudah sbb tak payah2 nak adun2, tumbuk cam cr dulu2..yg ni dlm bentuk paste cam ubt gigi tu...

ha...korank dgn 3 barang tu je la aku berpantang sampai abis n insyaallah abis pantang dapat la aku pakai jeans aku yg dulu2 tu...bestnyaaaaaaa...

9 comments:

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

wah nona rogay dasatt!...makcik sy nama rogayah...pangel nona rogai gak..hahaa.

LyNn HaMzAh said...

dyea beli satu2 mcm tu kat mana ek? selalunya jual dalam set kan...

Bionic women said...

kita dulu makan ubat kampung 100% tapi kalau ada rezeki pasni nak try ler nr nih...x larat dah den nak merebus ubat2 kampung tu..hahaha...
*tp kurusnya idok jugak..

S..U..D..@..I..S said...

haha slamt berpantang......

Zaidah said...

bleh kurus tu yang teruja tu....

Liza @ Adzriel AB said...

kakak ipar akak memang pengguna setia terutama minyak urutnya. kak liza memang guna produk lain.

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

boleh beli satu2 eh???

NM02 said...

orait, leh try nnt kalu ada keizinan dari DIA utk mengandung.. doakan saya

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selamat berjaya...
:)

There was an error in this gadget