Followers

Monday, April 4, 2011

papa tak sekolah ek!!!

pada suatu ari...(ala2 buku budak tadika la plak) cik soami pakai suo jeans paberet dia...suo tu ada koyak la skit sebesar ujung jari..tp sbb dah selesa ngan suo tu dipakaila lagi


adam: papa tak sekolah pandai ek?


aku : kenapa adam ckp camtu?


adam : sbb papa pakai seluo koyak..kan mama cakap orng malas g sekolah n belajar tak pandai je pakai baju n suo koyak ni


cik soami: no answer...no idea...


aku: adam papa pakai suo tu fesyen la..mahal papa beli tau..klu orng tak sekolah koyak dia lain..koyak besar tau pas tu busyuk lak tu.


Kejadian ini berlaku masa kami mkn kat luo..agaknya cik soami aku mkn sambil pikir jawapan kot

time nak bayar


cik soami: adam cuba tgk dlm beg duit papa ni banyak tak duit?


adam: banyaknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


cik soami: klu adam belajar pandai nanti adam boleh ada duit banyak cam ni n leh lanja papa n mama makan tau

dyea irdina:- budak2 zaman sekarang soalan serba canggih..jawapan kita adalah penting unt mereka..sbb mereka dlm situasi belajar dan ingin mengatahui segala benda

7 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

btol2...
jawapan kite akan membentuk mereka...

cik dah ganu kiter said...

ye betul budak2 ni kdg2 cerdik pd kiter...suka bertya...kdg2 x tau nak jawab...

BIONIC WOMEN said...

hehehe...semoga adam membesar sebagai budak pandai..hehe.
sweet kan moment anak bertanya then kita kena pikir jawapan paling mebeles..haha

cemomoi said...

dorang memang advance le bab menanya ni kkadang sampai takleh nak jawab

si dara said...

alahaiii..kuitnye si anak..budak2 zaman skrg sume serba pndai..soalan2 yg kite x jangka depa blh tnya :)

p/s:jom dptkan sampel percuma ..xder caj dikenakan..percuma !
http://kamudia.blogspot.com/

mzhany said...

alahai adam ni...pandai dia ha. tp betul la budak skrg main cerdik. sbb tu ibu bapa kena didik betol2 kan

apik pehe said...

btol tu kak..silap ajar nanti akn merosakkan pemikiran ank2..

There was an error in this gadget