Followers

Friday, December 31, 2010

Apa Claszz Pkai Pampers..Ice dah car la ma..



Ari ni saat2 akhir tahun nak bertukar tahun baru..ice start tak pakai pampers...mulanya aku nak tunggu dia bia pandai ckp betul2 dlu baru nak ajar dia tak pakai pampers..tp ari ni tiba2 datang seru lak nak try tgk..ok la dari pagi dia minum setengah cawan air n pas tu tak de kencing2..
around 3pm aku bg susu setengah botol je..dia siap minum skit2 sbb takut terkencing...dialog dia cam gini "ma ice num kit kit je..ice kut ice nak cing ti",,dlm nak gelak aku siap takutkan dia lagi "ice klu nak kencing buat pe?" "g toyet (toilet) ma.."  aku cakap lagi klu dia kencing tak pergi toilet aku nak kurung dia dlm bilik pas tu si abg dia (Adam) siap tambah perisa lagi..."klu ice kencing merata nanti mama pukul cam adam kena dulu"..

Around 4 pm ice berlari2 masuk toilet nak cing katanya...aku pun bukakan suo dia n dia pun pee pee la..dlm ati aku senang la plak nak suh ice kencing toilet ni klu adam dlu siap tension separuh mati aku...

Around 4.30 ice berlari lagi masuk toilet..ma ice dah cing kat uor...

tak pe la good boy for first day....walaupun terkencing kat lantai tp skit je..maybe dia asyik layan games kot tu yg sampai leh tak sedar...

tp unt pengajaran aku bagi jugak satu cubitan kat peha dia...berlari dia g cari pampers suh aku pakaikan..tp sorry ice mama cannot...ice kn belajar tak pakai pampers ok..ice dah besar nanti nak dapat adik...

opss belum sempat aku siapkan en3 ni jam 5.50pm dia jerit ma!!!ice cing...dia terkencing kat tengah ruang tamu umah..satu lagi adiah cubitan kat peha ...supaya dia ingt unt pergi toilet..

korang bg yg belum ada anak lg jgn lak pikir aku kejam k..bukan aku cubit sampai lebam pun aku cubit unt pengajaran dia je...unt ajar ank free from diapers bukan senang tau..klu berlembut sgt gamaknya budak tu 4 taun pun tak nak lepas pampers lagi..sekarang ni ice 2 tahun 8 bulan...arapnya esok ice akan lebih baik dr ni..jom kita tgk berapa ari? minggu? bulan baru ice boleh free diapers...tungguuuuuuuuuuu.

The Worst n best calebrity baby names of 2010

NAh Amik ko satu entry yg tak memberikan apa2 ilmu tuk korng..hahahhahha

Best celebrity baby names of 2010

1.Grace Margaret (Mark Wahlberg &Rhea Durham)  

    2.Harper Grace (Neil Patrick HarrisDavid Burtka)

3.Aviana Olea (Amy Adams &Darren Legallo)

4.Olivia Marie (Lance Armstrong &Anna Hansen)

5.Bryn (Bethenny Frankel & JasonHoppy)

6.Eli (Rachel Dratch & John Wahl)

7.Stella Zavala (Matt Damon &Luciana Bozán Barroso)

8.Gia Francesca (Mario Lopez &Courtney Laine Mazza)

9.Levi James (Sheryl Crow)

10.Easton (Jenna and Bodhi Elfman) 


Worst celebrity baby names of 2010

1.Buddy Bear Maurice (Jamie Oliver & Juliette Norton)

2.Egypt Daoud (Alicia Keys & Kaseem Dean)

3.Cosima (Claudia Schiffer & Matthew Vaughn)

4.Axel (Will Ferrell & Viveca Paulin)

5.Krishna (Padma Lakshmi)

6.Gideon Scott (Neil Patrick Harris & David Burtka)

7.Billie Beatrice (Eric Dane & Rebecca Gayheart)

8.Abel James (Amy Poehler & Will Arnett)

9.Vida (Matthew McConaughey & Camila Alves)

10.Nelson (Céline Dion & René Angélil)

  

Thursday, December 30, 2010

Kenangan masa lalu unt kehidupan masa depan...

PTPTN...nama yg sinonim unt semua org yg pernah melanjutkan pelajaran...korng dah bayar dah? hehehhe ramai tak bayar lagi kan...sendiri mau ingat la ek...

Alhamdullilah aku bukan lah salah seorng peminjam PTPTN ni...bukan sbb abah aku jutawan or kaya gila tp di sebabkan abah aku adalah seorng yg bervisi tinggi...hehehehe masa kecik aku selalu ingt abah kedekut dgn anak sendiri..aku selalu negatif unt segala apa yg dibuat oleh abah (arwah).

sekarang aku mampu ketawa..aku mampu duduk tanpa perlu pk nak bayar loans belajar! nak bayar ptptn! nak bayar MARA! semuanya kerana abah..

insyaallah lepas ni aku akan praktikkan cara abah ni unt anak2 aku pulak..korng pun boleh jugak try...caranya camgini..sejak kami 7 beradik kecik lagi ayah dah bukakan akaun unt kitaorng semua...semua duit raya ke duit orng bagi ke kena masukkan dlm akaun tu...walaupun dlm ati geram betul sbb duit depan mata tp tak leh guna unt beli apa yg kita suka tp kena simpan kat bank...lepas tu bila dah sekolah abah akn bg some amount unt seminggu trus...so kita orng kn budget la brp unt mkn, brp unt beli gula2 n berapa nak kn simpan sbb setiap akhir bulan abah akan collect semua duit simpanan kitaorng unt di simpan dlm bank..setiap orng kena ada lebih dr RM5 hengget klu tak cukup siap la ko.............nanti abah akan top up sikit unt anak2 sebelum masukkan dlm bank ye la nak simpan 5 henggit tak padan la plak kan nak g bank...

So the result is bila aku besar n nak sambung study aku dah ada simpanan yg cukup dlm akaun..tak payah nak buat pinjaman..lagi pun aku belajar kat UITM je asrama free, mkn free..satu semester yuran tak sampai seribu..cuma perlu duit unt beli buku n beli extra kehendak..heehehe..so aku akan guna duit dr akaun tu or adakala abah akan support...

Effect drp asuhan abah ni mmg terlalu bagus unt aku..

1. aku ni boleh dikategorikan sebagai seorng yg penjimat..klu ada duit lebih semua aku nak simpan dlm bank...

2. aku tak pernah rambang mata tgk barng2 kat shopping mall hatta ada sale 90% pun aku bukan la salah seorng yg beratur kat situ..

3. Aku jd bendahari n penasihat unt cik soami dlm apa jua brng nak dibeli

4. semua barang aku beli cash (kecuali umah n keta je)

5. Aku terlalu berkira dgn benda yg melibatkan interest (elak,elak,elak)

6. Alhamdullilah keewangan kami teratur dan tak pernah pening pasal utang...thanks a lot tu cik soami sbb sudi dengar pandangan2 isterimu ini..

So sekarang ni aku jugak dah buka akaun  unt anak2 aku..duit raya, yg orng bagi or apa2 duit yg dorng ada semua aku campak dlm akaun tu..nanti dorng sekolah aku akan praktik cam yg abah ajar kami dulu..semoga apa yg aku buat ni akan mendidik anak2 aku supaya pandai berjimat n tau betapa susahnya nak dapat duit tu..

Dulu2 kenapa aku tak amik PTPTN? satu nya sbb bila aku tgk budget unt 1 semester aku rasa aku leh tanggung semua tu dgn pertolongan abah dan duit dlm akaun yg aku ada tu...lagi pun aku tgk kawan2 yg amik PTPTN ni majority belanjakan duit tu tah unt apa2..gajet2 yg memahail..Hp canggih...lappy chantik2..berbaloi ke? kita kena musabahah diri..klu dah student buat cara student nak memewah nanti pas kije ha beli la benda2 mahal mn yg korng nak...

So bebelan aku ari ni adalah unt ucapkan TQVM to abah sbb buat idup aku sempurna dgn didikan abah masa lampau..walaupun abah dah takde..tak dapat melihat kejayaan aku ari ni tp abah tinggalkan ilmu yg amat berharga unt kami semua..abah ampunkan dosa2 ku...aku tau dulu aku la anak yg paling kuat memprotes yg suka bergaduh ngan abah..aku kuat dan sempurna dlm hidup ari ni semua kerana abah..

Korang yg masih ada abah lagi..hormati lah mereka, dengar la nasihat mereka dan buat la mereka bangga dgn korang..Al- Fatihah unt En Gharak@ Razak Bin Jusoh....(menninggalkan kami pada 1/6/2006).

Wednesday, December 29, 2010

YaNg TER.....!!!! ditahun 2010 ni...

Biasa la nak abis taun maka banyak la yg TER di senaraikan kan..yg tercantik, terhodoh, ter itu ter ini...okeh kali ni korng nak tau tak unt 2010 ni

Model/gadis litar terseksi

*
*
*

model underwear terhebat
*
*
*

 Model bikini paling TOp
*
*
*

Monday, December 27, 2010

tokey playboy dgn tunang dia..tu dia dunia zaman sekarang,,

Ha ko..hambik....84 tawun dah agak2 nak main kena makan viagra campur tongkat john ali campur kokain..hahha tp tunang tokey majalah playboy ni baru 24 tawun..korang nampak tak? harta yg dicarikan? ye la atuk tu semuanya ada duit penuh peti..empayar majalah playboy yg boleh makan tak abis2..awek ni plak maybe berharap sari kawin ngan atuk ni biar la atuk ni GOLLLLLL....dapat harta dapat glamer...rasa tak paham lak ngan manusia skrng ni..mengejar keduniaan lelebey..hey wake up!! cuba korng buktikan berapa orng yg kayer gila dlm dunia ni yg bahgia hidup dia..
aku pun nak buat majalah gak la pas ni..tajuk dia playpingpong...hahhaha sapa nak jd model bogel aku leh la dtng audition...chow

Pok Pek Pok Pek..no idea for the tiltle...

dua tiga ari ni aku buka tutup buka tutup dashboard unt new entry aku ni..rasa cam nak tulis something tp lepas buka rasa tatau nak tulis pe..hehehhehe mood tak stabil betul la..atau pun tak berapa ada cerita sebab duk terperuk dlm umah je..sapa yg salah? aku la..cik abg ajak g jalan2 aku tak nak..sejak pregnant ni aku jd tak suka kuo umah..nak duk dlm umah je...pas tu mkn pun tak bleh mkn kat kedai..ari2 aku terpaksa masak sbb aku boleh mkn kat umah je..klu kat kedai tu selera aku jadi mati...macam2 hal kan?

sekarang kandungan aku dah 4 bulan 3 minggu dan yg bestnya baby kat dalam dah mula bergerak2..aktif betul dia kat dlm tu..aku rasa cam first time ngandung laks..semuanya rasa asing rasa tak tau...hahhaha perasan tul la..aku dah lupa camner masa mengandung dua hero tu..betul2 lupa..
boy or girl biar la tuhan yg tentukan..aku tak berharap cuma aku doakan baby sihat dan sempurna..bila tulis enty ni baru aku ingt banyak benda aku nak kena buat unt kelahiran orng baru ni..mula2 aku kn selongkar store cr kotak barangan baby...tgk apa yg leh pakai apa tak...pas tu baju2 cam kena beli balik je sbb yg si ice dlu dah pakai si adam punya dan rasanya baju2 dah tak berapa nak berupa baju kot..nak kena buat barut unt diri aku sendiri...aduish banyak jugak ni..kena buat list la..sbb nanti takut lupa..

Friday, December 24, 2010

Aktiviti MEnunggang Kuda Kepang!!!

Balik Kg Itu ari kami ada la p menunggang kuda Kepang padi/bonsai..aktiviti ni berlaku di...
jeng

jeng

jeng

 Pantai Airport, k.TrG

Ni la aksi2 berani mati oleh pengebom berani mati hero2 aku

Ice yg aku tak sangka berani gilew sampai tak nak turun dr kuda
Adam n Ara (cousin dia) 

 PApa yg nak test kuda tu buleh jd pendek brp inci bila dia naik..

so klu seseapa yg berkunjung kat Pantai ni leh la naik kuda2 ni...tak mahal pun RM3 hengget je tp aku naik free je pasal ni uncle aku punya...

bila tgk kuda2 ni tinggat jugak la masa aku muda belia harapan bangsa dlu..arwah abah ada bela kuda jugak..kuda padi/bongsai n kuda lumba (kuda yg tinggi tu la) tiap2 petang aku tunggang kuda ni..seronok mmg seronok tp lepas tu rasa la ko sakit kat celah kangkang hahhahaha...dulu2 klu kuda padi tu tak de pelana dia pun aku leh tunggang..siap leh buat skill lompat naik kuda tgh kuda tu berlari lagi...hahhahah zaman otak letak kat dagu la katakan...adik aku lg tragis naik kuda lumba jatuh kat jalan raya ngah kuda tu berlari...hah amik ko luka cam orng luka eksiden moto jdnya..mcm2...tu la kenangan masa muda2 dlu..tp aku suka dgn semua kenangan yg pernah aku cipta ni..

Tuesday, December 21, 2010

Alamak!!! patah dua daaaa....

Baru je aku letak status memuji2 lesung batu aku kat FB..
tup2 pagi semalam...patah dua alu lesung tu...huhuhuhu jatuh bunuh diri gamaknya dari tingkat 17..
mak oiii tersasul lelebey lak...jatuh masa aku angkat dr singki je..trus patah 2...mmg lesung ni banyak sungguh jasa n budinya kat aku n famili tanpamu camne la aku nak masak sedap2..blander ada tp rasanya lain bila blander lg pun kuaga kecik cam aku ni bukan masak banyak sgt pun ari2...so lesung batu la pilihan no satu unt menumbuk bahan masakan aku ari2..
KLu kat TRg aku tau la nak cari alu lesung ada berlambak kat Pasar PAyang..tp kat Johor ni aku tak pasti lagi kat mn nak cari alunya..atau adakah aku kena beli sepasang..alu n lesung..

Lesung batu oh lesung batu merajukkah dikau sampai alu ko patah 2...aku ari2 cuci ko pakai sabun goodmaid..ari2 aku belai2 gosok2 ngan pembasuh pinggan..tak puas ati lagi ke?...lepas ni susah2 aku amik batu bata je la...sekali hentak je dah hancur segala barang masak aku...hehehhehehhe

Monday, December 20, 2010

UBi KliNg

Ari tu aku mengidam nak mkn ubi kling ni..ada publish kat FB n ramai lak yg tanya apa kebenda la ubi ni...

Akhirnya aku balik TRG jumpa la ubi kling ni...
*
*



ni la rupanya

Aku pun tak tau knp orng negeri aku panggil ni ubi kling maybe rupa nya yg gelap kot...tp isi kat dlm putih gebu tau...klu tak silap aku orng luo panggil ubi kemili...

apa yg specialnya ubi ni?

tentu la pada rasanya..bila mkn ubi ni mulut akan rasa manis2 gitu pas tu minum lak air kosong..ha!!! air kosong pun jd manis...

Tp unt makan ubi ni hanya orng yg rajin je leh mkn sbb nak buang kulit nya tu mmg menguji skit ye la ubi ni lebih kurang besar ibu jari kita jer...kat mulut dah abis tp kulit yg kat tgn lum abis kopek lagi...

So bg yg tak kenal lg ngan ubi ni selamat berkenalan n cuba la cari, rebus n makan k....

Thursday, December 16, 2010

Bila kesayangan hamba deman!!!!!!

5 tahun aku n cik abg hidup bersama ni baru first time dia deman kaw2 punya...sian plak aku tgk..dr mlm td aku ajak p kinik dia kata tak pe dah mkn ubat..so pepagi ari ni aku bawak p kinik..nasib deman panas biasa je..almaklum la skrng ni zaman musim denggi takut gak aku..

rupanya cik abg deman bersebab...TQVM sbb cuba berubah....cik abg deman setelah mkan pil niquitin (ala pil unt ilangkan ketagihan rokok tu la)...dalam diam dia beli n mkn sampai deman2...dia tak de lak citer kat aku dia ada beli pil tu sbb bg dia bila dia nak berubah lebih baik atas sebab diri dia sendiri...yezza betul sebetulnya dan aku sokong!!!!!!
klu la cik abg aku leh berenti merokok..tu la berita paling gembira yg akan aku terima sebabnya...aku sayang dia...nak idup dgn dia lama2..ikut susur galur keturunan dia ada penyakit jantung...so arapnya cik abg aku berjayala dgn azam akir taun dia tu...insyaallah...

Tuesday, December 14, 2010

Perghhh!! bila ketagih...what should i do..kritikal dah ni

Bukan aku yg ketagih..aku mengidam je...hheehehehhe dan bukan jugak pasal ketagih dadah ke apa ke..ini cerita pasal ketagih games...my 2 years old Muhammad Amrul Raees...sudah bikin aku pusing kapala...dah addicted to games dlm lappy aku ni, dulu bgn tido kejut aku ajak kuo duk kat luo dgn dia skrng takdenya......kuo senyap2 sorng2 pas tu buka lappy sendiri main games sorng2..berenti mandi sambung lagi pas tu main bila agak letih benti kejap..makan minum pun depan lappy ni...

tak caya? tgk la aksi2 seorng penagih games ni
*
*
 kul 11 mlm pun bley layan games lg..padahal sblm ni dia ni antu tido..pantang tak de buat pe mesti tido..3 kali sari wajib tido..but no more...skrng games,games,games
 siap jajang n botol susu tepi lappy...mungkin kah ice bakal jd obersity boy? huhuhu
 Bgn tido toto pun tak lipat lagi dia dah berlipat dpn lappy
ni lg kritikal dah la susah nak ajak mandi..dah mandi pampers n baju tak nyempat pakai mengadap lagi...

Aku bimbang takut nanti dia rabun cam aku ni ha...sian lak kan kecik2 dah nak kena pakai cermin mata..klu sembunyikan lappy ni aku lak tak ley nak ber FB n blogging..klu letak pasword nanti dia meraung cam tarzan panggil gajahnya..

aku tak pernah ajar dia main games dlm ni tp dia selalu tgk aku buka n abg dia main trus dia leh ingat cam ner nak buka lappy n cari games..yg tak tahan tu boleh buka on9 games tu...sbb tu berejam dia leh ngadap...huhuhu harubiru betul la budak zaman skrng ni kan..aku dulu sekolah menegah baru reti petik menda alah ni..ni anak aku ckp pun tak berapa reti lagi tp dah terror main menda alah ni..

Monday, December 13, 2010

Aksi Panas Di Pantai DunguN!!!!

aik!!!!! cepatnya korang klik link ni...hahahhahaha i'm sorry takde nya nude pic dlm ni...tak de nya awek pakai bikini dlm ni apatah lagi gambar couple main raba2...yg ada hanya lah gambar hero2 aku beraksi di pantai dungun...hahahhaha





juru amik gambarnya adalah cik abg aku jd juru arah je..so terpaksa la budak2 ni ikut buat gaya yg mcm2 sebagaimana diarahkan oleh aku....ok la gambar by amatur person cam kami ni dan model2 cilik yg comel cam adam n ice


bapak nya pun sibuk gak nak beraksi



klu bapak sibuk beraksi mamanya lg la tergedik2 beraksi..

agaknya orng2 kat pantai yg tgk ragam kami aritu cakap apa tah ek...hahhahahhaha mesti dorng cakap kami ni br beli kamera n sibuk nak mengetest...arghhhh lantak la pe orng nak kata..ada aku kesah? Janji kami happy with this moments...

Tuesday, December 7, 2010

Horey! Horey! Blik kg semperna tahun baru hijrah



wah seronoknya setelah lama tak balik kg...so kali ni kami balik kg...perjalanan bermula dr Johor ke Trg pada hari ahad 5 dec 2010..(ces cam tulis diary beb)
bertolak selepas zohor..singgah mkn2 dan lalu ikut jalan mersing...semata2 kerana baby dlm peyut ni teringin nak mkn jeruk sengkuang yg ada jual kat pekan, pahang...

dan hasil dr perjalanan main2 kami...pukul 9 mlm baru sampai kat umah nenek kat dungun...

gambar semua tak leh nak publish sbb kabel camera tertinggal kat johor...almaklum la dah nyayuk ada je benda tertinggal...klu tak korng leh tgk camner rupa jeruk sengkuang (laki aku tak kenal jeruk ni aku dah mintak dr kat Johor lg tp dia tak tau rupanya jd tak tau camner nak beli) pas tu gambar kami mkn sotong grg celup tepung kat pantai dungun..gambar hero2 kejar ayam itik kat kg...so korang baca ni sambil imagine je la...bg yg tak tau rupa aku and hero2 camne korang bayang je la aku cam angelina jolie...cik abg cam brad pitt dan hero2 aku cam kembar dorng tu (overnya penulis blog ni) hahhahha....k la nak g cari laksam lak unt bekpast pagi ni...sedapnya...ha dah terlio la tu.....chow....

Friday, December 3, 2010

WHY? Takde Benda Lain Ke Unt Di Sukai Selain Benda Tu!

Salam kemaafan buat cik Abg sbb ari ni syng menipu.....
apa yg tipunya?
ni semua pasal tu..benda yg tuttttttttttttttttttttttttttt!!!!!
*
*
*
ha si rokok ni la...ari ni aku sembunyikan rokok cik abg kat satu tmpt yg aku tak nak bg tau kat dia...(walaupun aku tau dia bc en3 ni nanti)

jgn marah ek...ampun maaf dipinta..itu tandanya isteri abg ni sayang sgt kat abg..benci betul tgk sebatang2 abg isap...baunya masyaallah sekarang ni cam tak tahan sgt ngan bau menda tu....

aku rasa bukan aku sorng je yg alami masalah ni kan? agak2 70% dr korang semua mesti alami apa yg aku alami..sindrom suami merokok...

Thursday, December 2, 2010

KiNi Ku MiLiKMu...

Berhenti kerja...mula2 mmg pk panjang jugak sbb mcm2 nak kena Pk, rasa rendah diri dgn kawan2 pun ada..ye la kita tak kerja dorng kerja best2...hahhaha tp tu semua adalah pemikiran bodoh yg dtng semasa awal2 keputusan terindah ini dibuat...

Kalau dulu bgn pagi tengah mandi Adam dan Ice dah menangis2 dah depan pintu toilet..nak suh dukung la, nak suh tido tepi dia la..klu Adam lak ari sekolah dia nak aku siapkan dia pergi sekolah n hantar dia pergi sekolah..tp mn boleh sayang mama masuk kerja kul 8 adam sekolah 8.30...yg aku mampu hanya pergi kerja dlm perasaan serba salah dan selebihnya maid aku yg uruskan...



Balik kerja maid aku akan cerita perkembangan budak dua orng ni...makan minum dorng pun aku takde tanya sbb aku tau aku sampai umah kul 6 tu dorng dah siap mkn ..perasaan bersalah sekali lagi menjelma...anak aku mandi orng mandi kan, mkn orng lain suapkan, ke sekolah orng lain anta n ambik, tido siang pun  tah2 tido berpelukan ngan maid aku...aku hanya menjadi mama kepada Adam N ice pada waktu tido mlm...tido sambil peluk budak2 ni...what my function as a mama? just melahirkan dan tidor mlm dgn mereka....ari minggu plak aku suka buat hal aku..tgk tv n baca buku...budak2 ni maid aku jgk yg uruskan..

Buat suami juga tanggungjawap aku tak sempurna..masak sekadar yg ringkas saja..nasi n sejenis lauk...tu la yg aku sempat masak unt dia..klu maid aku masak mmg dia tak nak mkn..rasa bersalah lagi datang menghantui..isteri apalah aku ni..dah la pakai dia maid yg uruskan dr basuh ke gosok..aku hanya perlu jg mkn je tp tu pun aku tak sempat..dah la masa bersama terlalu kurang sbb dia kerja shif n aku normal..yg jd mangsa anak2 jugak..ada mak tader bapak ada bapak tak de mak...

Tapi sekarang semuanya dah berubah..aku temui kembali sinar kebahagian yg hampir aku tinggalkan..keputusan terbaik aku buat dlm hidup aku..sekarang buka mata pagi2 aku nampak budak 2 orng tu tersenyum..dah tak ada tangisan lagi..adakala aku terover sleep dorng bgn sendri bukak tv tgk karton..hari yg indah bermula dr senyuman ceria Adam n Ice...permata hati dan tanda cinta kami..

unt suami tercinta aku dah boleh masak completed set unt dia...ada nasi, lauk, sayur, sambal belacan...baru rasa aku ni memberi nilai unt diorng semua...jika aku masih bekerja mungkin segala apa yg aku buat dkt pejabat memberi nilai unt bos aku tp upahnya hanya lah gaji...tp bila melepaskan segala kemewahan dunia tersebut upah atas apa yg aku buat adalah lautan kebahagian dan kasih sayang dari anak2 dan suami tercinta.


pada usia anak aku 4 dan 2 tahun ni..perkembangan membesar mereka amatlah bernilai bila semua itu berlaku depan mata aku sendiri..aku bangga menjadi seorng surirumah..aku bangga tgk perkembangan anak2 yg sentiasa melakukan perkara baru di luar jangkaan..

berada dirumah membuat rutin harian yg sama...dlu selalu kita terpk mak kita tak bosan ke buat semua tu? tp aku tau jawapannya sekarng...jika dibuat dgn iklas dan penuh kasih syng unt orng yg kita sayangi semua itu menjadi rutin yg menyeronokkan...terutama bila anak2 n suami yg tak pernah berat tulang nak membantu sama...walaupun anak aku semua lelaki tp dorng suka duduk didapur dgn aku..suka tolong yg simple2 yg dorng boleh buat...klu basuh baju dorng akan tunggu nak hulur baju satu2 unt aku jemur..bila lipat baju sorng akn tulun angkat baju yg dah lipat ke tempat simpan baju..walaupun lepas tu aku kena lipat balik sbb dah tak berupa..tp tak pe aku suka...aku suka anak2 aku tulun aku...part aku paling suka bila aku buat kuih or kek kat dapur lg dorng nak tulun sbb nak main tepung sama..mmg hancur la dapur aku lepas tu..tp aku seronok dgn semua ni..walaupun lepas tu letih nak mengemas..

kesimpulannya aku seronok menjadi seorng surirumah..Abg, Adam, Ice...kini ku milikmu...no more pergi kerja, no more marah2 sbb stress kat tmpt kerja, no more masa yg tak cukup unat korang...


Unt kawan2 diluar sana seandainya suami korang mampu aku rasa cuba la try jd mcm aku...hehhehe..ala tak kerja pun otak kita berkembang jugak sbb kat umah pun ada internet...(ramai orng ingt suriumah otak tak berkembang n tau buat kerja umah je)...aku sudah temui kebahagian hakiki yg aku doakan sampai bila2 berterusan..Amin syukur pada mu ya ALLAH..
There was an error in this gadget