Followers

Tuesday, November 24, 2009

hari dating sedunia

23 November 2009

semenjak dua menjak ni slalu je bergaduh ngan abg so setelah bincang2 dng abg he decided to start be a new couple again..what it means? hehehhehe kitaorng nak bercinta balik dari awal...nak mencari balik keserasian yang macam dah kurang so activiti pertama kami mengadakan hari dating sedunia...lepas balik kerja kami keluar tengok wayang..tengok 2012..baru la terasa balik bibit2 mesra kembali..dah lama tak keluar bedua sejak ada adam n ice..pepehal keluar berempat tapi kali ni aku nekad walaupun dlm ati teringat budak berdua tu tapi aku should spend a time for my relationship..berjalan berdua , pegang tangan n berkepit tengok wayang..bestnyaaaaaa..criter 2012 pun best abis je dah kul 9 mlm so terpaksa tukar planing unt candle light dinner jd tapau dinner je...tapau n mkn ngan anak2 kat umah..tapi puas hati la hari ni dpat spend masa berdua duan dgn abg je...........abg lain kali kita plan lagi ek...

Happy 30th Birthday to myself

7 november 2009, 30 tahun dah riwayat hidup aku..ish ish ish cepatnya masa berlalu rasa baru je abis sekolah, baru je jd bini orng n baru je jadi mak orng ...tangga 30 diharapkan aku kan lebih matang dan bersemangat unt segalanya apa yg akan aku buat..semoga aku akan lebih mengigati tuhan dan beramal kepadanya, semoga aku tak lalai lagi menjalankan suruhannya.aminnnnnnnn

tepat jam 12, 7/11/2009 abg and anak2 yg maybe tak paham apa2 lagi wish birtday...abg bagi alquran digital + hp unt tahun ni..ingatkan abg nak buat suprise mcm taun lepas tapi taun ni dia direct je...katanya hadiah tu adalah untuk aku lebih dekat pada yg maha pencipta,,dia tau aku dah lama mengidam nak alquran digital unt memperbetulkan lagi bacaan dan mempelajari lagi ayat2 sucinya..walaupun abg dikategorikan sebagai seorng yg pelupa tp tak lupa plak dia dgn impian aku ni..syng sayang abg......

day of 7/11 abg bawak aku p celebrate dgn main bowling...si mamat n pauzan ikut sekali unt memeriahkan la konon...so sempat la main 2 frame..adam n ice plak sampai tertidur kat tempat main bowling tu sbb lama sgt tunggu mama n papa dia main. nasib baik la budak2 ni tido klu tak mau ada je benda dorang nak buat..dalam kul 5 on the way balik singgah lagi kat kip mart unt acara makan2 plak..sementara tunggu makanan sampai sempat lagi shopping skirt satu (yg lama dah koyak).

malam tak de aktiviti sbb abg pergi jaga kedai so duk rilex2 je kat umah...terima kasih abg, adam n ice..buat hari lahir mama bermakna sngt....mama sayang semua...

Monday, November 2, 2009

Diary of mad black woman

Semalam tgh rest kat umah aku terbukak tv 2, nampak tajuk macam best je diary of mad black woman..so aku pun landing la depan tv..layan je la..sedih la bila tengok citer tu..kenapa!!!! citernya mcam ni... helen a black woman 18 taun berkahwin dengan seorng peguam (also black man) dengan kehidupan yg mewah tapi dia menderita dalam hati sbb suami dia x berapa jaga hati n perasaan dia, mak dia laki dia suh antar ke umah orng tua sbb katanya mak bini dia x de class, dgn anak beranak plak laki dia suh putus hubungan sbb dia punya sedara mara bukan l a orng kaya..kerana hati dah sayang n bg dia suami dia je dlm hidup dia so dia ikut semua kata laki dia..tup2 laki dia bawak balik pompuan simpanan n halau dia dr umah sehelai sepinggang..sedih ooo masa tu....laki sia mcm siot je...helen ni pun balik umah nenek dia..nasib la nenek dia ni bley timer dia..masa mula 2 dia macam patah semangat sgt2 sbb segala benda dia x reti buat..yela selama ni semua hadap depan mata je..dah kawin ngan orng kaya namanya....dengan semangt yg nenek n mak dia bg akhirnya dia kerja sebagai waitress kat sebuah restoren..masa ni dia jumpa sorng lelaki yg berminat pada dia tapi segala apa yg lelaki tu buat unt gembirakannya dia buat dingin je...ye la hatinya sedah terluka so maybe dia takut terluka lagi kot..saat semangat dia dah kuat unt hidup di dunia luo tiba2 that guy bg tau dia cintakan halen ni tp dia ttp dingin..frust la kawan tu..tiba2 x-hubby dia kena tembak...dia pun p la hospital..masa tu mistress laki dia suh tamatkan riwayat laki dia sbb klu hidup pun lumpuh..tp dia halang dia suh dr. buat sedaya mungkin...laki dia tu idup tp jd mcm batang kayu bley cakap je tapi lumpuh dr atas ke bawah.mistress dia tinggalkan suami dia tu,,semua duit dlm bank dia angkut sekali..masa ni aku ingat mesti dia kesian kat laki dia n nak blk kembali..tp rupanya masa ni dia balas dendam kat suami dia..dia luahkan apa yg dia rasa..semuanya....dia dtng jaga suami dia tapi sekali dgn seksa jiwa laki dia la...masa tu aku salute la kat dia sbb bg aku ni la contoh pompuan yg patut semua pompuan buat..sbb aku tgk pompuan sekarang laki buat apa pun lastnya kesian jgk kat laki..pas tu laki buat benda yg sama x ambil tindakan sbb alasan sayang kat suami...so wanita2 diluar sana WAKE UP!!! pikir pikirkan lah sayang itu perlu tapi klu suami boleh sewenangnya permainkan kita, kita kena berjuang..keluar dari kepompong rasa sayang dan tak boleh berdikari...kita kena kuat, tunjukkan pada mereka kita terlalu kuat unt mereka permainkan...lagi satu jgn takut unt bercinta lagi...sebab nya tidak semestinya cinta yg kita dapat, yg kita dakap itu adalah cinta terhebat yang kita alami kesimpulan cinta di luaar sana mungkin lebih hebat lagi.dan the most important thing CINTA PADA TUHAN kekal, tenang, bahgia selama nya....
There was an error in this gadget