Followers

Monday, November 2, 2009

Diary of mad black woman

Semalam tgh rest kat umah aku terbukak tv 2, nampak tajuk macam best je diary of mad black woman..so aku pun landing la depan tv..layan je la..sedih la bila tengok citer tu..kenapa!!!! citernya mcam ni... helen a black woman 18 taun berkahwin dengan seorng peguam (also black man) dengan kehidupan yg mewah tapi dia menderita dalam hati sbb suami dia x berapa jaga hati n perasaan dia, mak dia laki dia suh antar ke umah orng tua sbb katanya mak bini dia x de class, dgn anak beranak plak laki dia suh putus hubungan sbb dia punya sedara mara bukan l a orng kaya..kerana hati dah sayang n bg dia suami dia je dlm hidup dia so dia ikut semua kata laki dia..tup2 laki dia bawak balik pompuan simpanan n halau dia dr umah sehelai sepinggang..sedih ooo masa tu....laki sia mcm siot je...helen ni pun balik umah nenek dia..nasib la nenek dia ni bley timer dia..masa mula 2 dia macam patah semangat sgt2 sbb segala benda dia x reti buat..yela selama ni semua hadap depan mata je..dah kawin ngan orng kaya namanya....dengan semangt yg nenek n mak dia bg akhirnya dia kerja sebagai waitress kat sebuah restoren..masa ni dia jumpa sorng lelaki yg berminat pada dia tapi segala apa yg lelaki tu buat unt gembirakannya dia buat dingin je...ye la hatinya sedah terluka so maybe dia takut terluka lagi kot..saat semangat dia dah kuat unt hidup di dunia luo tiba2 that guy bg tau dia cintakan halen ni tp dia ttp dingin..frust la kawan tu..tiba2 x-hubby dia kena tembak...dia pun p la hospital..masa tu mistress laki dia suh tamatkan riwayat laki dia sbb klu hidup pun lumpuh..tp dia halang dia suh dr. buat sedaya mungkin...laki dia tu idup tp jd mcm batang kayu bley cakap je tapi lumpuh dr atas ke bawah.mistress dia tinggalkan suami dia tu,,semua duit dlm bank dia angkut sekali..masa ni aku ingat mesti dia kesian kat laki dia n nak blk kembali..tp rupanya masa ni dia balas dendam kat suami dia..dia luahkan apa yg dia rasa..semuanya....dia dtng jaga suami dia tapi sekali dgn seksa jiwa laki dia la...masa tu aku salute la kat dia sbb bg aku ni la contoh pompuan yg patut semua pompuan buat..sbb aku tgk pompuan sekarang laki buat apa pun lastnya kesian jgk kat laki..pas tu laki buat benda yg sama x ambil tindakan sbb alasan sayang kat suami...so wanita2 diluar sana WAKE UP!!! pikir pikirkan lah sayang itu perlu tapi klu suami boleh sewenangnya permainkan kita, kita kena berjuang..keluar dari kepompong rasa sayang dan tak boleh berdikari...kita kena kuat, tunjukkan pada mereka kita terlalu kuat unt mereka permainkan...lagi satu jgn takut unt bercinta lagi...sebab nya tidak semestinya cinta yg kita dapat, yg kita dakap itu adalah cinta terhebat yang kita alami kesimpulan cinta di luaar sana mungkin lebih hebat lagi.dan the most important thing CINTA PADA TUHAN kekal, tenang, bahgia selama nya....

No comments:

There was an error in this gadget