Followers

Tuesday, November 30, 2010

My boy..Muhammad Amrul Adam..go Adam go Adam Go Adam

Salam tengahari selasa...td dah buat satu en3 tp save je la dlu sbb tiba2 mood ilang..huhuhuhu hormon tak stabil almaklumla ibu mengandung...hheheheh (ni la melayu suka salahkan benda lain bukan diri sendiri)

Ni ha nak share video terlampau 18 SX...huhuhu takdenya...aku bukan camtu la...pe la korng ni pk yg bukan2 ek...ni video adam buat persembahan masa convo tadika dia dekat pusat islam iskandariah Johor..dlm tak sihat mn pun aku p jugak...demi anak tercinta...bg semangat kat dia...

***masalah teknical tak ley upload videonya...nanti aku cuba lagi****


tak sangka aku adam berani joget kat atas pentas tu...bangga siot masa tu..lubang idung ni kembang kempis bangga..adam baru 4 tahun tp dia berani buat persembahan depan orng ramai, klu suh aku mmg takdenya..menangis kat tangga pentas la sambil pegang tiang tak mau naik pentas...cam tu la aku klu kn naik pentas gamaknya...huhuhu


Sehari sblm naik pentas ni adam sebenarnya buat hal tak nak g sekolah..sampai cikgu call suh dia p sekolah jugak sbb ari tu last rehersal n nak fitting baju..dekat kul 11 pagi baru g sekolah tu pun sia mengamuk depan sekolah tak nak masuk...tp alhamdullilah hari persembahan dia boleh buat TERBAEEEKKKK PUNYA...
Adam Mama Bangga dgn Adam..semoga jd contoh kat adik2 ok...mama support pe jua Aktiviti Adam...CAYANGGGGGGGGGGGGGGG ADAM

Sunday, November 28, 2010

Anti MLM n patung Sex kerabat Brunai

 Sari dua ni aku jelajah la blog Aidid marcello Mua'ddib , lekat la plak kat blog tu...apa yg sotnya....sot baca pasal MLM a.k.a melayu tipu melayu..hahhaha bagus gak ada blog camgini sekurang2nya sedar la skit rakyat Melisia ni dr buang duit n masa unt skim MLM ni...bg yg nak sedar la bg yg sampai bila2 tak nak hadapi realiti mmg jawapnya MLM sana MLM sini la...

aku pun heran la camner manusia cepat sgt tertarik dgn MLM ni..mmg nampak mcm dapat duit dgn mudah n leh kaya cepat..nasib la aku dah set dlm hotak aku yg duit tak mudah dtng bergolek...sbb tu aku tak pernah terjebak apalagi berminat dgn apa2 skim MLM ni..alhamdullilah....so bg yg dah terjebak..balik la ke pangkal jln sebelum lg banyak duit korng burn..dan bg yg agak2 berminat jgn la dekatkan diri..ingt la rezki tu dr tuhan..dan tuhan takkan bg rezki tu cam ujan jatuh dr laggit klu kita tak berusaha..nak kaya boleh tp lebihkan usaha bukan lebih ber MLM...

Satu lagi blog aku terjah adalah Blog Serius...gara2 terbaca dlm sokabar pasal adinda sultan Brunai dan patung sexnya...huhuhu rasa nak tgk lak camner rupanya so aku surf la dlm tenet ni...ces mmg tul ckp pengomen2 dlm tu patung cam patung kat kamdar or parkson je tp harga 1 juta...tak de pe yg menarik pun tgk patung tu..tak ter naik seikh pun aku tgk..hahahhaha tp klu korng tgk tak tau la camner..mata masing2 lain...

adinda sultan Brunai ni pas ni leh la buat club dgn Tiger Wood n Pemain2 bola yg banyak scandal tu..memalukan nama Islam je..dah la patung tu patung x-tunang dia n dia..dikabarkan lagi dia ada -+40 gundik...mak aiiii...betul2 cam citer raja2 zaman dolu2..ada raja ada gundik..tp nasib la raja2 zaman dolu2 tak buat patung2 sex ni jugak klu tak mesti dlm muzium skrng ni penuh dgn patung2 tu je kan? ye la sejarah katakan...

Thursday, November 25, 2010

memori keter mini...

Td bosan2 maka aku jelajah la mudah.my...saja2 cuci mata nampak la ada sebijik keta mini cooper nak dijual..around 15K....rasa tang tang tu jgk nak g beli....hahhaha kenapa aku nak beli? sedangkan ramai pompuan2 kat luo sana malu nak naik or bawak keta tu..ye la keter lama A.K.A keter Mr Bean....


tp lain lak bg aku keta mr bean ni banyak kenangan n memori terutama bersama arwah abah...kisah bermula pada...........umur aku 19 camtu la...abah beli sebiji kaler merah, mula2 aku malu nak naik or bawak sbb budak2 suka usik panggil keta mr bean...tp lama kelamaan jd seronok plak bawak kera ni sbb utamanya keta ni berat so dia stabil giler takat selekoh tu tak de la main break2 control stereng je lepas...

lepas tu abah masuk club mini Kuala Trg..kami ni adalah salah satu ahli paling aktif...ada pepeje projek kami on je..boleh dikatakan satu malaysia aku pernah pusing dgn keta mr bean ni..ikut konvoi dgn club..best gilew masa tu..dan aku plak masa tu satu2nya pemandu keta mini pompuan orng lain semua lelaki yg pandu..tp abah bg kepercayaan kat aku unt bawak dia jd pemerhati je...

malahan kami jugak selalu menganjurkan majlis perjumpaan geng2 keta mini ni ikut negeri..so yg dekat TRG aku ingt lagi buat dekat pantai kelulut...havoc giler beb!!!! keta mr bean satu malaysia berkumpul kat situ..aku jd AJK penyibuk..hahhahaha..masa ni jugak la saham naik melonjak2 ye la bunga muda....tak ramai aweks dlm group keta mini ni sbb ahli2 majoriti dah tua so pakat bawak bini je la...

paling aku ingt sekali ada sebuah kereta ni mmg dia punya owner giler punya minat sampai dia leh habiskan around 100K unt keter dia..semua barang dia import dr UK...lastnya keta dia eksident dan kawan dia yg bawak keta masa tu meninggal...haru betul....meninggal bukan sbb keta hancur ke apa tp sbb kena tong ikan yg meluncur dr van masuk ke kereta tu melalui tingkap yg pecah...kesimpulannya keta ni mmg teguh n kuat...besi zaman dlu kot..tak mcm keta zaman skrng..

paling aku suka klu merdeka day mesti ada perarakan..n kami mesti joint bawak keta ni ikut orng berbaris..bangga gila la ramai orng tgk..huhuhuhu

abah jual keta mini merah tu n beli keta mini purple plak...tp keta mini tu tak panjang jodoh ngan kami...adik aku ter excident langgar divider..hancus berkecai..so abah amik keputusan tak baiki sbb tau je la cost baiki barang spare part susah n mahal ni...so tamat la riwayat aku n keta mini....

jdnya lepas aku kawin aku tanam cita2 nak beli satu keta mini n masuk club..lepas tu yg penting aku nak anak2 aku plak rasa semua memori indah tu...insyaallah

Wednesday, November 24, 2010

Bravo Cikgu Shida lu mmg cikgu terlampau...huhuhu

huhuhuhu dah lama dah cikgu shida ni mewarnai you tube n facebook ngan aksi2 miming dia..

selama ni aku tgk je tak amik port sgt tp semalam tgk la dia miming lagu kalau berpacaran yg dinyanyikan oleh Ana Rafali n Suhaimi Meor ek...dan effect nya..ari ni bila dngr lagu tu dlm keta dalam otak aku tak ingat dah lagu ni ana rafali yg nyanyi...yg aku ingat gaya2 cikgu shida je..rasa mcm dia lak penyanyi asal lagu tu...



mmg kali ni betul2 masuk ke jiwa la orng kata klu tak tak kan la sampai aku trus terlupa yg Ana Rafali tu yg nyanyi...

bravo! bravo! bravo!..selama ni ramai kondem cikgu ni..tp dia selamba jerk je bleh trus kuokan rakaman2 terbaru..mmg hati batu tul la cikgu ni ek...

but anyway cikgu miming2 la jugak tp tugas n tanggungjawap jgn lupa k...

Sunday, November 21, 2010

Hot Story but aku yg lambat baca...almaklum la naik kura2...kisah uncle seekers n mantan permaisuri Agong





Very the hot bg yg dah baca mesti tergezutkan? bg yg lom jgn lupa baca kat SiNi ada PaRt 1, PaRt 2, PaRt 3, PaRt 4, PaRt 5, PaRt 6 and PaRt 7...

 aku sebagai insan biasa tak berani nak komen pepe...but cuma apa yg aku boleh kata Mantan Permaisuri Agong kita adalah seorng pompuan biasa yg ada kehendak unt dicintai, disayangi dan memiliki bahgia dlm hidupnya....


nak komen2 pun tersangat tak berani...sbb melibatkan atasan negara...mmg berani teramat la si uncle seekers tu...satu pengakuan berani mati la...klu duk kat arab leh jd pengebom berani mati nih....

Kebenaran disebalik semua ini plak wallahuahlam...sendiri baca n sendiri nilaikan...

Saturday, November 20, 2010

Kisah Tragis Seorng Wartawan


Seorang wartawan lelaki telah di tugaskan membuat liputan dan siasatan mengenai aktiviti kelab gay di Bukit Bintang, Malaysia. Dia di kehendaki menyamar sebagai gay. Wartawan itu dengan senang hati menggayakan pakaian dan cara seorang gay. Setelah seminggu mempelajari tingkahlaku dan gaya seorang gay, akhirnya pada malam minggu itu wartawan itu masuk ke kelab gay tersebut.
Wartawan itu dipasang dengan microphone n camera bersaiz kecil bagi merakam segala aksi dan aktiviti di kelab gay tersebut. Setelah masuk wartawan itu terus menuju ke bar utama dan memesan segelas bir. Dia hanya duduk sambil memerhatikan gelagat-gelagat gay di kelab tersebut. Ada yang menari dan ada yang duduk sambil berpeluk-pelukan sesama lelaki. Wartawan itu merasa geli geleman melihat tingkahlaku mereka.
“Hai…sorang ke bro”, tiba-tiba wartawan itu di sapa.
“A’ah, saya tunggu kawan saya. Tak sampai-sampai lagi ni”, kata wartawan itu separuh menjerit kerana kebingitan muzik di kelab itu.
Tiba-tiba wartawan itu berasa sakit perut. Rasa seperti ingin kentut sahaja.
“Muzik tengah kuat ni bolehlah aku kentut ni”, bisik hati wartawan itu.
Wartawan itu pun melepaskan kentutnya. Satu demi satu. Berturut-turutan. Tiba-tiba muzik rancak itu berhenti kerana DJ nya ingin menukar ke lagu perlahan. Sementara proses pertukaran lagu itu kentut wartawan itu telah di dengari oleh gay-gay yg berhampiran dengan wartawan itu.
“Eh eh… ada dara lagi la kat sini”, ujar salah seorang gay di situ sambil memandang wartawan itu.
“A’ah lah… kat depan kita ada dara”, ujar yang lain pula.
Semua gay di situ telah pergi mendapatkan wartawan itu. Semua wajah mereka menunjukkan keghairahan nafsu yang ketara.
“Saya bukan dara lagi la”, ujar wartawan itu.
“Kalau dah tak dara kenapa kentut. Kuat lak tu. Sempit tuu…”, ujar salah seorang gay itu.
Tergamam wartawan itu. Akhirnya dirinya di noda secara bergilir-gilir oleh pengunjung kelab gay itu. Menangis teresak-esak wartawan itu. Akhirnya nikmat kentut sudah tidak akan dapat dirasai lagi sepanjang hidupnya.
Moral kepada lelaki :-
Jangan kentut dihadapan GAY. AWAS!!. Teknik terbaru mengesan dara lelaki tau!!!!
yg gemar kentut kuat dan sempit itu tandanya anda masih suci …x pernah kena liwat (sodomi).
BETUL ker bangggg!!!

Kisah Stewardess yg terlampau


Actually bukan kisah yang terlampau, tapi kisah yang membuatkan stewardess tensen. source
Saloma = stewardess yang terlampau tensen, Pax = Penumpang
saloma: kambin, ikan, pasta?
pax: urmm.. ayam ada?
saloma: libas tray laju2 kat kepala pax.
saloma: teh, kopi, hot choc?
pax: cappucino ada?
saloma: siram kepala pax dengan kopi.
saloma: sandwich ayam dengan salad.. atau sandwich mushroom dengan cheese?
pax: nak sandwich ayam dengan cheese?
saloma: hempuk kepala pax kat screen IFE.
saloma: bar service..
pax: ada beer?
saloma: amstel light, heineken, bittburger?
pax: carlsberg?
saloma: baling kepala pax dengan botol cognac.
pax: boleh smoking?
saloma: tak boleh
pax: alah, boleh lah.. please??
saloma: bukak pintu, campak pax keluar from 40000ft. enjoy ur ciggies!
pax: anak saya nangis lah.. saya nak tido pun tak boleh..
saloma: so?
pax: boleh tak kamu tengok2 sekejap?
saloma: im not ur nanny.
pax: please?
saloma: bawak budak pergi belakang, letak kat toilet bowl dan flush. suck babeh, suck!
pax: tau tak kita kat mana sekarang?
saloma: kamu boleh check kat IFE, flight track.
pax: yeah saya tahu. tapi saya tanya kamu, tahu tak kita kat mana sekarang ni?
saloma: dalam aircraft. baling remote control kat kepala pax.
pax: saya ada connecting flight kejap lagi.. pergi new york. tahu tak gate berapa?
saloma: nanti sampai, refer ground staff.
pax: tapi saya taknak buang masa. saya nak terus pergi..
saloma: bukak pintu, campak pax keluar. saya taknak buang masa kamu.
captain: tuan2 dan puan2. ini captain Z bercakap. sekarang kita di cruising altitude 37,000 ft..
pax: kamu tahu captain tipu? jam saya cakap tak sampai pun 37,000..

saloma: tengok je pax, mata tak berkedip.
pax: nanti kamu cakap kat captain ye..
saloma: bukak pintu, campak pax keluar. sama tak altitude sekarang?
pax: ding! (call button)
saloma: yes?
pax: eh, takde pape.
1min..
pax: ding!
saloma: yes?
pax: takde pape. haha. dia ada bunyi dengan lampu.
1min..
pax: ding!
saloma: boleh saya tolong?
pax: kalau saya tekan ni saya panggil kamu eh?
saloma: kamu ni 1st time naik kapal terbang eh?

Friday, November 19, 2010

rasa hangat..sensasi...cool...


wah rasa sekarng ni aku macam bunga yg sedang berkembang mekar..hehehhe baru senang ati skit...knp senang ati?..

sbb trimester pertama dah nak abis...nak masuk trimister kedua lak...ha bg yg dah jd mak bapak tau la apa itu trimester 1,2,3 tp bg yg tak pernah tau...ni adalah kiraan bg yg mengandung...hehehhe trimester1=1-3 bulan ,trimester2=4-6 bulan, trimester3=7-9 bulan...

sebagaimana dlm enty terdahulu aku pernah cakap yg aku tak larat sbb alahan..sbb tu tak terupdate blog aku ni..tp sekarang alhamdullilah alahan2 tu dah sampai ke penghujung..dah boleh mkan, dah boleh masak, dah boleh tgk bawang...klu tak sebelum ni aku baring je..mkn muntah..masak tak leh bau...mcm2 la..rasa cam bunga yg layu hidup dlm keadaan tak best...

aku jugak dah scan tgk perkembangan baby..alhamdullilah sihat adanya...dah buat buku merah dan lepas ni kena la pergi appointment kat kinik unt monthly checkup (benda paling aku malas nak buat..kena tunggu lama sgt..huhuhuh)

dan yg paling aku suka adalah boleh la berblog balik...banyak cerita tak tercerita...so hari dah menghampiri magrib so jom tunaikan kewajipan dlu.....assalam
There was an error in this gadget