Followers

Saturday, November 20, 2010

Kisah Stewardess yg terlampau


Actually bukan kisah yang terlampau, tapi kisah yang membuatkan stewardess tensen. source
Saloma = stewardess yang terlampau tensen, Pax = Penumpang
saloma: kambin, ikan, pasta?
pax: urmm.. ayam ada?
saloma: libas tray laju2 kat kepala pax.
saloma: teh, kopi, hot choc?
pax: cappucino ada?
saloma: siram kepala pax dengan kopi.
saloma: sandwich ayam dengan salad.. atau sandwich mushroom dengan cheese?
pax: nak sandwich ayam dengan cheese?
saloma: hempuk kepala pax kat screen IFE.
saloma: bar service..
pax: ada beer?
saloma: amstel light, heineken, bittburger?
pax: carlsberg?
saloma: baling kepala pax dengan botol cognac.
pax: boleh smoking?
saloma: tak boleh
pax: alah, boleh lah.. please??
saloma: bukak pintu, campak pax keluar from 40000ft. enjoy ur ciggies!
pax: anak saya nangis lah.. saya nak tido pun tak boleh..
saloma: so?
pax: boleh tak kamu tengok2 sekejap?
saloma: im not ur nanny.
pax: please?
saloma: bawak budak pergi belakang, letak kat toilet bowl dan flush. suck babeh, suck!
pax: tau tak kita kat mana sekarang?
saloma: kamu boleh check kat IFE, flight track.
pax: yeah saya tahu. tapi saya tanya kamu, tahu tak kita kat mana sekarang ni?
saloma: dalam aircraft. baling remote control kat kepala pax.
pax: saya ada connecting flight kejap lagi.. pergi new york. tahu tak gate berapa?
saloma: nanti sampai, refer ground staff.
pax: tapi saya taknak buang masa. saya nak terus pergi..
saloma: bukak pintu, campak pax keluar. saya taknak buang masa kamu.
captain: tuan2 dan puan2. ini captain Z bercakap. sekarang kita di cruising altitude 37,000 ft..
pax: kamu tahu captain tipu? jam saya cakap tak sampai pun 37,000..

saloma: tengok je pax, mata tak berkedip.
pax: nanti kamu cakap kat captain ye..
saloma: bukak pintu, campak pax keluar. sama tak altitude sekarang?
pax: ding! (call button)
saloma: yes?
pax: eh, takde pape.
1min..
pax: ding!
saloma: yes?
pax: takde pape. haha. dia ada bunyi dengan lampu.
1min..
pax: ding!
saloma: boleh saya tolong?
pax: kalau saya tekan ni saya panggil kamu eh?
saloma: kamu ni 1st time naik kapal terbang eh?

No comments:

There was an error in this gadget