Followers

Thursday, November 25, 2010

memori keter mini...

Td bosan2 maka aku jelajah la mudah.my...saja2 cuci mata nampak la ada sebijik keta mini cooper nak dijual..around 15K....rasa tang tang tu jgk nak g beli....hahhaha kenapa aku nak beli? sedangkan ramai pompuan2 kat luo sana malu nak naik or bawak keta tu..ye la keter lama A.K.A keter Mr Bean....


tp lain lak bg aku keta mr bean ni banyak kenangan n memori terutama bersama arwah abah...kisah bermula pada...........umur aku 19 camtu la...abah beli sebiji kaler merah, mula2 aku malu nak naik or bawak sbb budak2 suka usik panggil keta mr bean...tp lama kelamaan jd seronok plak bawak kera ni sbb utamanya keta ni berat so dia stabil giler takat selekoh tu tak de la main break2 control stereng je lepas...

lepas tu abah masuk club mini Kuala Trg..kami ni adalah salah satu ahli paling aktif...ada pepeje projek kami on je..boleh dikatakan satu malaysia aku pernah pusing dgn keta mr bean ni..ikut konvoi dgn club..best gilew masa tu..dan aku plak masa tu satu2nya pemandu keta mini pompuan orng lain semua lelaki yg pandu..tp abah bg kepercayaan kat aku unt bawak dia jd pemerhati je...

malahan kami jugak selalu menganjurkan majlis perjumpaan geng2 keta mini ni ikut negeri..so yg dekat TRG aku ingt lagi buat dekat pantai kelulut...havoc giler beb!!!! keta mr bean satu malaysia berkumpul kat situ..aku jd AJK penyibuk..hahhahaha..masa ni jugak la saham naik melonjak2 ye la bunga muda....tak ramai aweks dlm group keta mini ni sbb ahli2 majoriti dah tua so pakat bawak bini je la...

paling aku ingt sekali ada sebuah kereta ni mmg dia punya owner giler punya minat sampai dia leh habiskan around 100K unt keter dia..semua barang dia import dr UK...lastnya keta dia eksident dan kawan dia yg bawak keta masa tu meninggal...haru betul....meninggal bukan sbb keta hancur ke apa tp sbb kena tong ikan yg meluncur dr van masuk ke kereta tu melalui tingkap yg pecah...kesimpulannya keta ni mmg teguh n kuat...besi zaman dlu kot..tak mcm keta zaman skrng..

paling aku suka klu merdeka day mesti ada perarakan..n kami mesti joint bawak keta ni ikut orng berbaris..bangga gila la ramai orng tgk..huhuhuhu

abah jual keta mini merah tu n beli keta mini purple plak...tp keta mini tu tak panjang jodoh ngan kami...adik aku ter excident langgar divider..hancus berkecai..so abah amik keputusan tak baiki sbb tau je la cost baiki barang spare part susah n mahal ni...so tamat la riwayat aku n keta mini....

jdnya lepas aku kawin aku tanam cita2 nak beli satu keta mini n masuk club..lepas tu yg penting aku nak anak2 aku plak rasa semua memori indah tu...insyaallah

2 comments:

YanTie AhMad said...

wahhh...dr zaman muda2 mmg dh teror bwk keta la ni..sure anak abah kan..heheh..

apa lagi..kumpul ler duit...sambar satu..:)

dyea irdina said...

tu la yati nanti aku beli..klu ko agak2 nak tumpang aku g pusing2 tu jom la...asik diving je try la konvoi laks

There was an error in this gadget