Followers

Wednesday, June 22, 2011

Tahniah...sekarang dah berdesuuuuuuupppp

wah skrng cepat ek JPN siapkan IC..

dorng ckp sebulan mai amik IC 

tp tak sampai pun sebulan

cek dlm myeg.gov.com.my dah ada suh mai collect

maka dapat la kami IC

nurdyea irdina ni

dyea irdina:- lain benor servis gomen dulu n sekarang...baru rasa nak puji2..hehehehhe

Tuesday, June 21, 2011

patutkah??????

Patutkah aku transform kan

ini

menjadi 

ini

hahahhahaa

ini la sifat manusia

tak pernah puas ngan apa yg ada

tp aku bukan saja2 nak tukar jadi seperti diatas

alkisahnya

tiap kali blk Kg (JB-TRG almost 8 jam)

anak2 aku sorng tido kat seat belakang sorng kat bawah (aku susun kursyen)

ni dah tambah sorng lagi nanti mn dia nak tido?

ish apa la aku ni kan

klu di pk kan blk masa aku kecik2 (sek rendah)

ilex je naik Kel El ngan keta Datsun Bapak aku duk 7 orng kat lakang...hahahhaha jgn tak caya...6 adik beradik aku..sorng sedara aku..

ish sorng ngan mak aku kat depan jd 6 je la kat lakang..buleh lak sampai Kel El..

tp sekarang ni budak2 dah pandai komplen..tau nak selesa je..silap siapa?

silap mak bapak la..hahhahha..iye mmg klu boleh kami nak dorng selesa

tak gaduh sapa nak tido bawah sapa atas..

bia dorng tido lena n selasa sampai ke KG..baru dorng tak memberontak

bila suasana tenang baru cik suami aku leh drive ngan aman dan yg penting...

aku n cik soami leh berbual2, mengumpat2 ngan tenang hingga sampai ke destinasi...

ada ke itu macam?

Dyea irdina:-Bersederhana dan sentiasa bersyukur dgn apa yg ada baru la hidup kita lebih diberkati dan tenang

Sunday, June 12, 2011

Zombieeee Datangg....otakkkkkkkkkkkkkk hangggg!!!!

Pergh rindu benor nak berblog
bukan brokbend dah kena potong
bukan sibuk berpantang
bukan sibuk jaga bb

tapi

*
*
*

hero2 aku addicted main internet games sampai aku terpaksa....

terpaksa sembunyikan brokbend aku 

sbb dorng main sampai lupa mkn minum..lupa mak bapak..hehehhehe

maka bila dah sembunyikan brokbend ngan aku2 sekali tak leh berblog.
(masa en3 ni ditulis aku duk diam2 dlm bilik..hehehe takut kantoi ngan hero2)

so korang tau apa aktiviti aku bila brokbend tader?

aku layan ni

*
*


best jugak layan games zombie vs plants ni

time aku main hero2 tak bley kaco

tp time hero2 main aku la jd konsultan dorng...ajar taktik n strategi

hahahhaha mengalahkan bebudak la mak budak ni

Wednesday, June 1, 2011

Bila Chef Besaq Bercuti

Kat umah aku ni
telur harus beli satu trail 30 pcs
sbb pagi2 Adam harus nak makan scramble eggs
mkn nasi lak budak2 ni suka tlur grg  n kicap
aku lak suka buat baking project
hehehehhe
adakala sebulan beli lg extra tlur
 tp sejak aku cuti dr jd chef
2 minggu sblm bersalin dan sampai ari ni
abis telur2 kat umah aku dah nak jd ayam
2 ari lepas hero2 nak mkn tlur grg
aku pecahkan sebijik dah tembelang
bau mak oiiiiiiiiiiiiiii..
semalam nak buat nasi grg
aku goncang2 dulu tlur tu n ada bunyi benda keras kat dlm tu
trus aku buang dlm tong sampah 
kan klu aku pecahkan tak pasal2 dapat anak ayam pree

ari ni dgn terpksanya beli telur baru
dan mn2 yg ada dlm peti sejuk tu terpaksa aku buang

kpd chef baru,,,
tq sbb sudi galas tugas sbg chef 
adakala aku rasa kesian tgk cik soami kat dapur
almaklum la jarang masuk dapur
terrkial2 aku tgk..
pas tu berkejaran nak setlekan kerja2 umh yg lain
rasa x sampai ati pun ada
ari ni baru 11 hari...
cukup 40 ari aku rasa
cik soami aku boleh buka kedai mkn dah
sbb ari2 masak mesti pas ni terrer giler kan
There was an error in this gadget