Followers

Wednesday, June 1, 2011

Bila Chef Besaq Bercuti

Kat umah aku ni
telur harus beli satu trail 30 pcs
sbb pagi2 Adam harus nak makan scramble eggs
mkn nasi lak budak2 ni suka tlur grg  n kicap
aku lak suka buat baking project
hehehehhe
adakala sebulan beli lg extra tlur
 tp sejak aku cuti dr jd chef
2 minggu sblm bersalin dan sampai ari ni
abis telur2 kat umah aku dah nak jd ayam
2 ari lepas hero2 nak mkn tlur grg
aku pecahkan sebijik dah tembelang
bau mak oiiiiiiiiiiiiiii..
semalam nak buat nasi grg
aku goncang2 dulu tlur tu n ada bunyi benda keras kat dlm tu
trus aku buang dlm tong sampah 
kan klu aku pecahkan tak pasal2 dapat anak ayam pree

ari ni dgn terpksanya beli telur baru
dan mn2 yg ada dlm peti sejuk tu terpaksa aku buang

kpd chef baru,,,
tq sbb sudi galas tugas sbg chef 
adakala aku rasa kesian tgk cik soami kat dapur
almaklum la jarang masuk dapur
terrkial2 aku tgk..
pas tu berkejaran nak setlekan kerja2 umh yg lain
rasa x sampai ati pun ada
ari ni baru 11 hari...
cukup 40 ari aku rasa
cik soami aku boleh buka kedai mkn dah
sbb ari2 masak mesti pas ni terrer giler kan

15 comments:

sarah-najwan said...

alahai..bagusnyer hubby awk eh..bole masak2 tu..

kalu akak..mmg tempah mak dtg utk 2 minggu..lps tu baru hubby take over..bab masak mmg xleh dan beli kedai ajo...

selamat pantang deh..take care you n baby..

apik pehe said...

wahhh..untungnyer ader somi camtu..hehehe

Cik Ina Do do Cheng said...

alah cian.Dyea, cik ina kalau nak masak telur, selalu bukak dulu telur masuk dalam mangkuk.takut bila pecah tembelang pulak.habis rosak minyak.okeylah tu suami tolong masak dalam pantang. dah namanya suami isterikan.

SyuQ said...

nasib x pecah2 keluar anak ayam. x pasal2 dpt anak ayam goreng. hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

meh ceroi join advanture bukak kedai makan...
hehehe...

Syuxer said...

bagus suami akak tuh..:)..rajin tolong akak..susah nak cari suami cmni..kadang2 kesian gak tengok suami tak biasa wat keje cam isteri buat hehe..

Lynn Hamzah said...

sekejap jer dah 11 hari ek ida...pejam celik pejam celik tinggal brp hari jer lagi nak habis pantang...

etiey.com© said...

selamat berpantang ye

THE LEKAT LEKIT STORY said...

suami sy kalau masuk dapur rasa bkn membantu tp menambah beban. goreng ayam pun bersepah 1 dapur. tak tau la kalau bersalin nanti camna.. tp dia blh berdikari & tak cerewet pasal makan

syaza kelyza said...

untung ada suami se-sweet itu :D

tehr said...

seminggu lagi pasti dah pandai masak nasi goreng USA tu
cuba la minta nanti
hehe

tahniah atas kelahiran dan anugerah

S..U..D..@..I..S said...

thniah slmt bersalin
selepas ni boleh gilir2 jadi chef
tengok mana yg best

MIMIE AIZA said...

best la akak dpt suami mcm tu.. heee

fadh leyanie said...

bukan selalu si suami akak dapat jadi chef,,hikhik..

Bionic women said...

kita dah cakap kat hubby if kita ngandung ag kita x nak berpantang kat kg...
camner ler agaknya dia handle anak dan rumah, kerja..dah bini dia yg berpantang nnti..hehe
dia tu x pandai langsung masak..

There was an error in this gadget