Followers

Thursday, May 5, 2011

Kuo masuk kuo masuk....

Baru kuo spital n mlm ni macam nak kena pergi lagi

ptng td

sbb tak puas ati spital tak scan kandungan

maka

aku p scan kat private

n hasilnya

kuantiti air ketuban dah tinggal sedikit

normal 7++ tp yg aku punya cuma ada 4

so surat reference sudah kuo

unt aku ke hospital lagi

tp sehingga waktu en3 ni ditulis aku masih menservey spital mn nak p

gomen? private?

sbb aku tau klu pergi kali ni komperm kena paksa

so sakit beranak paksa ni orng kata 2 kali ganda sakitnya..dan aku dah 2 kali beranak paksa

sekali kat gomen sekali kat pivet...

pengalamanya kat gomen satu ari setenggah bertarung dgn kontraksi manakala kat pivate hanya 2 jam sakitnya...so klu korng mn korng pilih?

klu kat TRG aku tau kat mana matenity pivet unt dituju..tp kat JB ni aku tak tau yg mn ok..sekrang ni masih mengoogle mencari2 dan membanding2kan....hehhehehheheh

bukan aku tak nak survey awal2 tp..aku ingt kali ni aku leh beranak normal tanpa paksaan sbb tu aku tak survey dr awal..tp maybe takdir aku kot kena paksa lagi.

19 comments:

AL-QASSAM said...

huhu.. tersilap baca pasal orng nak berank pulak(^_^) langsung tak faham.hihi

MENONGKAH ARUS KEHIDUPAN

NasZ said...

takpe2...survey dulu k?

PEREBUTAN ... PART 4

sarah-najwan said...

jika rasa kita bole dptkn servis private..baik pi sana..

tapi kdg2 bersalin ni xsama setiap anak..waima bersalin normal..

harap2 awk dan baby sejahtera sentiasa..insyaAllah semua akn selamat..

cik teynteyn said...

laa .. preggy woman rupenye.. hehe ..

semoga semuanya selamat ye ..

nnt upload gmbr baby comelnya bila udah keluar. hehehe

misyamissyou said...

lorhh..kne pakse bersalin ke kak..ishh..sy rase baik gi private kak, sbb servis pn agak bagus..padan dgn byran..survey2 la kak :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

moga semuanye selamat akak..
ameen...

Syuxer said...

emm saya x pernah beranak,kak hhahah..tapi keje kak survey2 ni bagus..:)..saya syorkan sikit cadangan..kot2 boleh membantu..

-beranak kat private..perkhidmatan pun ok..
-try check hospital yang berstatuskan nama2 sultan/sultanah johor, mybe itu yang terbaek kot..

tehr said...

kena paksa pun terpaksa terima juga
paksaan tu

moga2 tak kena paksa dan selamat semuanya

etiey.com© said...

moga dapat pilihan yang tepat :p

Lynn Hamzah said...

moga semuanya okey yer dyea..nanti lynn call dyea...

emieysandra said...

moge akak slmat bersalin ~_^

cemomoi said...

gomen sakit?
swasta senang?

yang sakit dan senang tu ialah duit!

kata orang rumah, gomen atau swasta sama je sakit bersalin tu...

kita ni ikut dialah, dia yang bersalin

Nora Shahaira said...

akak nora bersalin 2-2 kat private, guna company hubby. bila da dpt guna private memg takut nak ke gomen. gomen kan semua kena buat sendiri. sama mcm dyea,akak nora pun 2-2 kena paksa,yg kedua ni paling derita smpi vacuum masuk dlm jalan pasl akak da tak larat..seharian melayan sakit.jd bila kita da lembik sapa nak jaga anak kalo kat gomen kan..bila kat private, terasa selesanya..tp duit adalah penyelesaian bab bab swrvis ni..terkadang rasa malu dgn sepital kerajaan..memg kena servis mcm tu ke..
apapun akak nora doakan dyea selamat bersalin, gomen atau privat,normal atau dipaksa..kuasa Allah..doa ya..
p/s: waa..dyea xsempt pakai jubah la..ms akak nora tu pun br lg..memg biaing dgr kena pakai bj biasa..rezeki..

apik pehe said...

hehe..apik x reti lagi bab2 macam ni..hehe..
smpai kena paksa tu..nmpk ngat bby taknak kuar lagi..hehehe

Bionic women said...

Semoga semuanya selamat yea..
x dapat nak suggest sebab xtau kat jb..

toyolkiut said...

alamak..
TK lum ada pngalaman lg la kak..
harap2 semuanya bjln dngn baik..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Dyea idaklah makcik kena paksa trauma. makcik salin 4 orang, yang last sekali mana silapnya kena paksa. oii betulah orang cakap sakit yang Allah SWT bagi pun tak sesakit yang manusia bagi.Sabarlah Dyea, kalau air ketuban dah kurang, Dyea kena pegi hospital.Redha jelah, kalau kena paksa, janji anak Dyea lahir ngan selamat. Pengorbanan ibu tak de bandingan.SELAMAT HARI IBU DYEA. MANA TAHU DYEA DAPAT BABY PADA HARI IBU NI.INSYAALAH

belogkiter said...

tak pernah alami.. anyway, take care ye

Liza @ Adzriel AB said...

sebelum ke hospital pastikan makan dulu ye supaya ada tenaga walaupun seharian menahan sakit. paling teruk bersalin sulung. sepanjang mlm tak dapat tidur. sakit makin teruk dari 8 pagi hingga 5 petang tapi tetap bersalin normal. kelima-lima bersalin di private. malas nak ke gomen sebab lepas bersalin akak nak tidooo. nanti balik rumah tak de peluang dah nak rehat. he..he.. pemalas betul ye..

There was an error in this gadget