Followers

Saturday, May 28, 2011

Hari ke 7 melihat donia

Salam sabtu

ari ni ari ke 7 Dyea melihat dunia

so apa perlu dibuat pd ari ke  7 ni

mesti ramai dah maklum kan...

kita kena cukur rambut bb n timbang serta sedekahkan duit mengikut jumlah timbangan rambut bb 

kita orng dah merujuk pada seorng ustad kat area umah ni..katanya tak perlu buat kenduri cam yg menjadi kebiasaan sbb yg sunnahnya hanya bercukur dan bersedekah mengikut timbangan rambut bb tu..so para ibu2 bapak2 tak yah pk kos nak buat kenduri..tp bg yg mampu boleh je buat dpat lagi pahala jamu orng mkn kan...almaklum la kita orng melayu banyak ikut adat so unt anak ke 3 ni kami banyak merujuk pada ustad supaya clear mn yg patut buat n tak patut.

ok bebel dah panjang jom kita tgk saat2 mendebarkan bg Nur Dyea Irdina..hehhehe

tempat:-umah ku syurgaku..bandar baru kangkar pulai, jay bee
tarikh:-28/5/11
Masa:-Pagi (lupa nak tgk jam)
Tukang Cukur:-Papa Dyea (En Mohd Tarmizi)

 Pesan dyea kat papa..."papa cukur ati2 k...jantung dyea dap dup dap dup ni'

Bye2 rambutkuuuuuuuuuuu...


still cute walau dah botak...halussssssssssssssssssss!!!!! 

11 comments:

| cik azeya | said...

kakak, nak baby. heheh.

comel. gerammm. ^^

najihatussolehah said...

tomey2..:)

Syuxer said...

akak..comey dyea nih..heheh..:)..tengok dia senyum tuh..comel sungguh!!

syaza kelyza said...

comelnye baby :D

sarah-najwan said...

la..dah bersalin eh..tahniah yer..

lawa nama dia..comey tuannya..sesuai sungguh..

slmt berpantang deh...

cemomoi said...

takpe, kenduri tu sunat untuk sama-sama melahirkan rasa syukur dan mendoakan kehadiran orang baru

Cik Ina Do do Cheng said...

Dyea , apa khabar?Pejam celik dah 7 hari ye puteri ko. Alo -alo mata penjam, baby kalau dibedung masa tidur tu lah ropanya, selesa. Tapi sekejap je tu, nanti tangan dia keluar dari kain bedung.

Lynn Hamzah said...

alahai comeynyer dia...walaupun dah botak...hehehe...

Arfariena said...

comelnyer.. bile la leh tgk die ni =p

norh said...

sedap ye nama dyea irdina.. take care ya..

Bionic women said...

comelllll sangat dyea...unty cium pipi skit..amik berkat.hehe

There was an error in this gadget