Followers

Wednesday, April 21, 2010

PiNjAMan Dr YaNg EsA


Menerima berita kematian mmg selalu buat aku sebak..tapi kali ini aku terima berita kematian anak sepupu aku..setelah merisik khabar (aku lambat terima beriter) cerita dari makciknya lebey kurang la mcm banyak2 cerita aku dengar selama ini..bayi berusia 36 hari meninggal kerana jangkitan kuman..bukan mak bapaknya lambat buat tindakan tapi kerenah hospital yg main tolak2, yg pakai ayat 'oh baby ni tak ada pepe deman biasa jer", dilahirkan di hospital purajaya setelah due date lepas 10 hari..mmg seperti baby ni tak nak keluo melihat dunia..sehingga 10 hari selepas due date pun tiada tanda dia nak keluar sehingga terpaksa menjalani pembedahan..alhamdullilah selamat ibu n baby nya..tetapi bila baby deman n dibawa ke hospital katanya baby deman biasa, dibawa ke hospital swasta disuruh rujuk kembali ke hospital gomen n seperti sebelum ini juga baby itu dikatakan deman biasa..di bawa lagi ke hospital swasta lain n dikenalpasti masalah pada baby tersebut n dihantar ke HKL..tapi semuanya dah terlambat,,dia pergi jua...yg sedihnya makciknya cerita yg pada mlm sebelum kematian tersebut dia beria ria pergi cuci kereta walaupun ditegah oleh suaminya tp dia berkeras gak nak cuci keter,,,dah la keter dia tu lama sgt nak siap rupanya orng kat kedai siap lap n bersihkan kat dlm sampai jd cam keter baru...rupa2nya keretanya dibersihkan unt membawa pulang jenazah kecil dari hospital pada keesokkan harinya..very sad..mmg aku tak bley dngr cerita pasal budak2 ni..trus rasa nak nangis syahdu sgt..aku harap En Ismail n isterinya banyak2 la bersabar dgn pemergian ADAM. Segala yg berlaku ada hikmahnya...Amin

5 comments:

LYaFRINA said...

al fatiha..
mmg..kdg2 sakit jiwa dgn kerenah hosp ni.

dyea irdina said...

takdir tp cam tak sepatut nya la hospital wat camgitu

miemiey said...

takziah buat keluarga beliau..
kmi kenal ke keluarga makcik idah tu
mmg sedih kan bila2 lagi bygkan ank kita...
al fatihah
amin...moga rohnya sampai syurga...

dyea irdina said...

alamak kak mi x dang kenal la famili dia sbb dorng ni beranok pinok kl doh pok ni.tp ms saya kawin ada dia g umoh MIL kita

siti nurkhijah said...

al-fatihan untuk ADAM...

There was an error in this gadget