Followers

Monday, April 26, 2010

MuRaH! MuRaH SokMo Di RenGiT


Peta kat atas bukan nya peta unt cr harta qarun..tapi peta camenr nak g rengit.,apa itu rengit? rengit ni sebuah tempat dijohor yg ada menjual barangan second hand dr singapore,

yang uniknya ianya dijual di perkampungan orng asli, dan dijual oleh orng2 asli shj, so dapat la mereka meningkat kan taraf ekonomi mereka .

dan yg uniknya lagi pada yg belum pernah pergi mesti terganga tgk keadaan kat sana. first time pergi sana aku siap pakai high heel n bawak stoller budak untk angkut anak2 aku..tp bila sampai sana tergezut aku tgk..sblm ni aku bayangkan tmpt tu lebih kurang mcm shopping complex..hahhahaha rupanya orng2 kat sini berniaga dlm umah (umah pun tak mcm umah sgt) so my advised nak p sana bawak la kipas tangan n pakai la selipar (selipar jepun lg bagus) krn kita kena keluar masuk dr satu umah ke satu umah n kena bukak kasut a.k.a alas kaki.

walaupun nampak tempat ni cam something skit tetapi mmg best giler shopping kat sini..penuh ngan advanture.. datng pagi tau2 dah nak petang, knp aku ckp camtu sbb sini semua brng ada cuma kita nak kena pandai cari n selongkar pastu deal la harga ngan peniaga2 kat sini.brngan electric, elektronik, mainan budak, perkakas dapur, hiasan umah, perabut, kasut, baju, langsir,brngan baby, beskal, semua ada la kat sini..aku dah sambar tv satu 42' dlm RM 400 jer..sampai ari ni elok lagi ley guna...

bagi kanak2 sini la syurga sbb mainan lambak je jual..yg ori plak tu..walaupun namanya second hand tp barang kat sini majority elok lg, kena elok dpt yg mcm baru..klu cik abg ajak g shoping kat jusco or rengit mmg aku pilih rengit dulu...very very the intresting and berbaloi baloi for my money..hahhahah so pe lagi yg belum pergi ley la pergi yg dah pergi je tau nikmatnya kan?kan?kan?

4 comments:

Siti said...

waaaa...ni best ni kalau shopping..huhu

LYaFRINA said...

oooo.. aritu ada satu kwn blogger lya beli mainan utk anak dia.. mmg byk sgt2..harga pon murah gila.. n mainan tu mmg mcm baru jer.. kat mana ar lokasi.. bestnyer kalo dekat.. mmg byk la barag tu..

ni link kwn blogger lya:

http://ieyza83.blogspot.com/2010/02/korang-rasa-laa-kan.html

**tgk la brg y dia beli tu..alamak..lya plok geram.. kalo dekat... aiii.. melayangla $$$$$

b.O.n.d.a said...

waaa..42" RM400 jer???
nak!! nak!!! nak jugak!!! =D

pst: dyea, gambo kecit sangat laa..tak pueh nengoknye =p

dyea irdina said...

siti: mmg best gilew soping kat situ..tau2 rasa lapar je sbb tak sedar dah lama kat situ
lye:mmg semua branded nyer mainan sy dapat linguphone set unt kids Rm 20 jer padahal harga pasaran almost Rm1k
bonda:bonda jom soping sana tp bawak pik up la unt angkut tv tu..keter tak muat

There was an error in this gadget