Followers

Wednesday, February 9, 2011

Meranggoh di Bukit KAtil Melaka

Melaka n asam pedas..sesapa p sana tak mkn (meranggoh) asam pedas mmg rugi..

kami dah set dlm kpl dah sampai melaka nak belasah asam pedas ni..so for 2nd day lunch kami pun menuju ke Bukit Katil (tq to My uncle..pok Wahab yg jd tukang peta jln dan informer kami pasal melaka ni) 

pukul 1 kami sampai kat kedai tepi jln ni tp oh no!no!no!...asam pedas dah licin beb!!!! so dlm kefrusan jiwa kami amik kari kepala ikan, sotong n udang grng, ulam dan air tebu...

 si raees yg berlakon sedih..mewakili mama n papa dia sbb tak dapat asam pedas
 cik soami yg frust plak telah membanjirkan pinggan nasinya dgn saki baki asam pedas yg ada kat kedai tu..so merasa jugak lidah aku asam pedas ni walaupun saki baki je...hehhehe mmg mabeles
mmg kari dia best giler, tau2 dah licin kami meranggoh..air tebu lak siap order extra lagi sbb mmg pure air tebu mesin...
so korang p melaka p la Bukit Katil...amik signboard jln menuju ke semabok..singgah je mn2 kedai tepi jln yg korng nampak ada ramai orng. mesti jilat jari punya

4 comments:

apek poyo said...

wahhh..dgn sonang hati mkn kek situ yo..tak ajak den pun

BIONIC WOMEN said...

baru nak tanya merenggoh tu aper..hahaha

org kata asam pedas melaka x guna lengkuas kan? x pernah rasa ler

perondajaketbiru74 said...

wow best ni nanti nak try mkn jgk ler bile smpi melaka...

al-brangi Online said...

asam pedas kepala ikan merah.....wow
kari pun kawa kaw gak.

There was an error in this gadget