Followers

Saturday, January 1, 2011

Laman umah ku yg gitu-gitu

Salam 1.1.11..tarikh yg shantek unt uat majlis tawen2 or unt beranak..huhuhu pada tarikh ini lak aku sedang sakit mata tgk laman umah aku...ini la rupaya laman umah yg dah 4 bulan aku tak sentuh sbb alahan baru2 ni..jgn kata kuo umah siram pokok pun tak..nasib sekarang musim ujan..
*
*
 tgk la pokok ni dah jd panjang cam aku..tak de rimbun2 cam dulu2
 ni pokok anggur..aku ada buat para dia tp sbb tak monitor terlalu lama pokok ni dah panjat bidai umah aku..try jugak tarik nak ubah kedudukan tp mak oiii kemas kejap dia lekat..mau bley runtuh bidai aku
 lesu,,lesu cam tuan dia..kat dlm pasu tu pun dah tertanam pokok kunyit..sbb masa alahan aku campak je kunyit tau2 dah besar camgini
 ni la para unt pokok anggur tp pokok lain dah conquer..tp tak pe nasib pokok tu bunga dia shantek jd aku halalkan dia duk situ
 yg kat sini je la gebu n rimbun skit sbb kat sini paling senang dpat air ujan
 ni pun sama sakit mater aku tgk..dulu subur je pokok kat atas tanah ni tak tau kemana dah pokok tu ilang...

aku sebenarnya bercita2 nak buat laman umah aku cam gini...
*
*
 ada gazebo unt aku bersantai2 sambil buat ketupat bersama2 jiran2 tersayang..huhuhu
 ada pokok bunga warna warni yg merimbun subur di kiri kanan laman umah aku
 huyoooo klu dapat camgini jawapnya aku bekfast, lunch n dinner kat laman umah aku ari2
takkan pun jadikan vegi garden,,,ok gak kan penjimatan berganda..tak yah beli sayur lagi..

so korang ini la angan2 aku unt taun ni (azam yilek..) so lepas ni aku kena la rajin2. klu tak laman umah aku akan jd cam gini

2 comments:

YOUsoF said...

Boleh tahan gitu² laman rumahmu.. ;D

slow² buat laman iidaman tu ye.. hehe

Arfariena said...

hahaha lawak. tinggi cita2 mu.. aku doakn berjaya. leh aku join korg wat ketupat

There was an error in this gadget