Followers

Tuesday, January 4, 2011

naik..tak cukup stock..naik...tak cukup stock

Haiya apa nak jd la ...terlalu susah ke nak control? yg dpt musibahnya...

PENGGUNA

orng cam kita2 ni..yg ari2 nak pakai...

apa yg aku bebelkan ni?

ni ha td terbaca ket sotkabar...minyak tak cukup bekalan n santan naik harga..

kementerian sedap je ckp...kurangkan guna santan sbb berlemak ganti dgn susu....cewahhhhhhh yg bercakap tu ada korng p pasar ke beli..korng tak pe la mkn kat otel semua mmg sedap tp kami kat umah ni klu pakai santan segera dalam paket tu jawapnya tak sedap la apa kami masak..nak tak nak unt orng tersyang kat umah terpaksa cr santan segar...

bab minyak aku ok lagi la kuaga kecik setakat minyak 5kg 2 bulan baru abis..tp unt peniaga2 kecik cam jual goreng pisang, akak2 suriumah yg buat kure kecil2lan unt tambah pendapatan camner...sian dorng..dah la dapat tak seberapa..semua brng arga nak naik...

ok la mlas nak bebel dah...hidup orng kaya mati orng miskin....huhuhuhuhuuh negara kita dah jd cam negara sebelah dah aku tgk...yg kaya bertambah kaya yg miskin bertambah mesken...naik!naik!naik!..naik angin aku di pagi buta...

3 comments:

Ena said...

betul tu..
bila dah naik cepat sungguh dorang naikkan rege.. tp bila dah turn tak pulak turun2.. haihh!!

CatlinaFly said...

tulah pasal..asyik naik tak turun2 pon..huhu..kalau gaji naik mencanak2 takpe gak..

NM02 said...

sabar awak...

mcm tu la kehidupan kita skang ni kan. ada2 aje yang menyakitkan hati. naik gaji naik jugak segalanya. baru rasa nak senang tapi bertambah plak dengan yang lain. org ADA2 tu tak pe la, elaun ribu riban, elaun minyak la elaun dobi la.. semua ditanggung. orang mcm kita ni.. semuanya hasil titik peluh sendiri. eh.. saya pun naik angin jgk ker ni?? erkk... *_"

saya cuma nak cakap, selamat berkenalan, saya dah follow awak dan sudi2 le follow saya plak ye. sama2 tukar link dan jgn luper follow tau...

... urut dada tu dulu, kang tak pasal2 naik darah tinggi plak... senyum sokmo!!

There was an error in this gadget