Followers

Wednesday, January 19, 2011

Daging Tetel

Semalam (slasa) tader en3 sbb aku g kinik buat check up..smlm scan n insyaallah girl kata dokto..tp aku tak berharap pun..sbb aku tau kuasa tuhan apa2 leh jadi..

semlam jugak jiran aku bg daging tetel...hehehhe aku ni jakun sebenarnya ..apa itu daging tetel? lama aku interbiu jiran aku tu..siap tanya leh masak pe ngan daging tu..

so ari ni aku dgn rajinnya kul 10 pg dah masuk dapur sbb nak gulai daging tetel ni..hambik ko seperiuk besar aku gulai sbb aku nak bg2 kat jiran2 aku..klu aku mkn sendiri jawapnya taun dpn tak abis lagi (aku tak brp mkn daging sbb aku ni panas baran..aku pernah terbaca unt orng panas baran dinasihatkan mengurangkan mkn daging merah)

bg korng yg sama jakun cam aku..ni ha rupanya daging tetel tu..
ni lak gulai yg tgh mendidih..

 pg td gak jiran aku (tgk ramainya jiran aku yg baik2...hehhe) bg nenas..so aku plan makan gulai ni ngan sambal belacan yg ditumbuk ngan nenas, pas tu grg sayur...mesti best kan...k la gulai aku dah masak aku nak g anto umah dorng lak ni...bye

5 comments:

cik dah ganu kiter said...

ntarla kat kole teganu etek...daging tetel tak pernah dgr pong

A D I A said...

mak mentua org kelate rajin buat ni. org panas baran kena lak makan daging ek? baru tauu.

al-brangi Online said...

apa dging tetel tu? daging cincang ke? mestilah sedap gulai rempah terengganu.

oh lupa TAHNIAH

dyea irdina said...

cik dah...klu dekat sy ato doh ke che dah..heheh
adia orng pnas barnag bkn kena mkn tp tak elok mkn daging merah...boleh menyebabkan lagi panas baran
tah la no idea nak citer daging ni part mn sebenarnya en brangi...insyaallah arapnya benar la kata dokto

Arfariena said...

nak gak daging tetel... xpenah mkn pong...huhuhuhu

Da congrate!! mintak2 jd kenyatan aminnn...

There was an error in this gadget