Followers

Monday, January 24, 2011

Ayam kukus Ala Cik Puan Dyea

Salam Tengahari..ari ni korng dah tau aku lunch apakan..tujuan aku taruk resepi ni kat sini bukan pasal aku nak buat blog aku jd blog masak masak tp ni unt Cik soami aku..supaya nanti time aku pantang beranak dia leh buat reference unt masak lauk ni..mmg sedap dan seswai unt orng dlm pantang sbb ada halia n lada itam..bukan tu je hero2 n cik suami pun suka mkn lauk ni..so klu korng nak try boleh je.

ni je bahan2nya...

caranya korang tumbuk lumat bawang merah n putih berserta lada itam, gaul dgn ayam pastu perisakan ngan  garam, gula dan pak aji, asam keping, tabur halia (hiris halus) n cili (klu ada daun sup lg wangi) kukus la dalm 30 minit...
jeng
jeng
jeng

dah ready..senang je kan (dlm pic tu aku taruk nenas sbb mmg dah ada kat peti ice tu)..klu korng buat ni pakai ikan siakap lg sedap..tp aku suka buat pakai ayam.

2 comments:

toyolkiut said...

ngah2 baca, terliur le..
sedap..

Yastro said...

hmmm...1st time jumpe org buh nenas nih,nmpk cam sodap yoo

There was an error in this gadget