Followers

Thursday, March 31, 2011

Dashyatnya Kiamat & azabnya neraka

Salam Sejahtera...

exceli aku beli buku ni dah berbulan2 tp sampai sudah tak khatam2

aku siap tandakan mukasurat tertentu unt berkongsi ngan korng semua dlm blog ni..tp disebabkan aku tak khatam baca lagi so aku tak ulas lagi mengenai perkara2 yg nak dikongsikan dgn korng semua.

bukan buku ni tak best sampai aku tak khatam sampai sudah..tp terlalu banyak info menarik kat dalam ni..aku baca sikit2 supaya dapat masuk kejiwa aku ni..sekali baca sekali keinsafan menjelma...sbb tu aku kn baca sikit2 supaya banyak keinsafan dlm jiwa aku ni..

ok la sat lagi aku nak p kinik unt check up kandungan..so tak leh la nak bebel banyak2. nanti la aku usahakan khatam baca buku ni dan nanti kita kongsi serba sedikit info menarik dlm ni.

Dyea:- Buku ni mengajar kita mengenai kematian yg patut dikejar oleh semua ummat manusia, sesungguhnya kematian adalah indah jika setiap saat kita mendambakannya dan bersedia dgn amalan2 yg sepatut.

9 comments:

✿ etiey erywan ✿ ©™ said...

moga kita tergolong dalam orang-oarang mukmin. amin

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

renung2kan...
selamat beramal...

LYAfrina said...

bila ingat hari kiamat... insaf menjelma..
tp terus alpa dgn duniawi..

smoga setiap pkara y kt buat.. kt akn slalu igtkan akhirat

LyNn HaMzAh said...

tentu banyak info yg berguna dalam buku tu...

tehr said...

gempa bumi dan tsunami pun manusia dah tak tertahan
baru sikit je tu

moga2 kita sentiasa dirahmatiNya

Kak Aya said...

terima kasih sudi berkongsi ilmu.

saya berasal dr trg juga tp tinggal di Selayang

apik pehe said...

cepat2 kak khatam buku ni..pastu wat satu entri mengikut bab2 yg ader..hehe

S..U..D..@..I..S said...

tq sharing
kena sllu baca untuk menginagat dan mengamal

alKhattab Batik - Classic Elegant Unique said...

marilah kite start beramal sekarang..jgn tangguh2 lg..makin hari makin tua..makin dekat ngn ajal..klu kejar dunia sampai bile x abis..klu kejar akhirat, insyaALLAH selamat..

There was an error in this gadget