Followers

Monday, March 28, 2011

peti ku luas terbuka

peti besi ku luas terbuka...

tipu jewwwwwww..mn aku ada peti besi...aku tak la banyak duit sampai kn simpan peti besi kat umah ni.

ni cerita peti sejuk umah aku...

alkisahnya

bulan lepas peti tu over cool..sampai sayur kat dlm peti tu pun leh beku..

tp bulan ni plak pintunya tak leh tutup..asal tutup terbuka balik

mula2 aku sendal ngan kusi
 tp 2-3 ari je ok

pas tu cik soami letak kunci kat pintu peti tu..

hehehheh canggih tak otak cik soami aku..


peti ni banyak kenangannya dlm idup kami

sudah 6 tahun berkhidmat unt kami sekuarga..benda pertama yg kami beli selepas bergelar suami isteri 6 taun lepas

lepas kawin trus duk umah sewa..yg ada kat umah tu cuma tv n tilam je..hehehhe tp kata cik soami pepehal dapur kena complete dulu..maka barang pertama kami beli adalah peti tersebut n kabinet dapur...sbb tu aku syng peti ni...

harap2 ada jln penyelesaian bg permasalahan ni..klu boley tak nak la beli yg lain..selagi masih berfungsi biar la peti ni trus bersama kami

16 comments:

Hanis Azla said...

barang yang ada sentimental value mmg kita sayang sgt kan..

cik dah ganu kiter said...

bakpe jadi gitu..getah longgar ker..tp kiut jgk ada selok gitu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ade can dpt peti 2 pintu ni..ehehh

Noor Wahidah Mahat said...

salam..

nice blog..
nak tahu tak Melaka vs Neraka??
Salam singgah ke blog saya..

TQ

Nora Shahaira said...

sungguh sentimental dengan peti tu..akak lagi best..4 tahun kawen blum pernah beli peti..haha..ni baru nak merancang beli..dulu, mak mertua bg peti dia pasal menantu dia beli peti yg lagi best..so, akak kat kat hubby biar lah dulu..

qellissa said...

kat ikea kan ada menda utk lock fridge..cube try manalah tau bleh tutp pintu tu..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

salam ziarah dan folo blog ini

semoga tuan belog senantiasa dirahmati Allah SWT

p@kcikLie / mamadiana said...

rasanya masalah yg sama penah berlaku, tp benda tu bole repair..pegi jer kt kedai recon peti sejuk .adenya sparepart tu....mungkin boleh settle this prblm.

@pkLie

M a W a D D a H said...

sentimental value peti tue...kalau adah pun, sayang lebih...:)

Sham said...

he he heee...bijak bijak...

mzhany said...

kreatip betol suami nya..huhu

Jijahh @ f.k said...

hehehe patut la sayang bebeno peti tu ekk ... ape pun ... kalo sesuatu barang yang kita beli ngan titik peluh kita ... memang laaa sayang giler barang tu kann ...

tehr said...

rasanya boleh baiki lagi tu
hantar je ke kedai

Anna said...

Kelassss pnye idea. Mmg lah sayang kan..sentimentel value gitu. Kami dulu pun sama ada peti cam dhyea gak..malangnya tak mampu nak menampung bekalan. Sbb isi rumah makin besar makan banyak harus stock up banyak. Dah beli besar bagak, still rasa x muat n x cukup gitu..hahha

MIMIE AIZA said...

sentimental value kan.. boleh repair dia punya getah pintu kot. hehe

toyolkiut said...

penyelesaian?
ala.. bodek je si somi tu, leh dapat baru..
hehe..

There was an error in this gadget