Followers

Thursday, June 3, 2010

DiaRy CuTi CiK PuAn Dyea-Friday 28/5

Tiga ari cuti..tp aku tak kemana pun sbb cik abg kirja shift mlm so cam biasa la selepas bgn pagi di tengahari...mula2 kena masak la unt isi perut yg maha lapar tahap gaban nih..sblm masak kena la g kedai dlu cr lauk2 yg dah licin..kosong dlm peti ais, tak pernah2 aku beli jantung pisang tp ari tu terdetik laks nak beli so aku beli la...
balik umah kena la belek2 buku resepi cari apa? cari resepi la...nak buat apa ngan jantung pisang nih..akhirnya jumpa la resepi kerabu...nak siang jantung ni pun aku tak reti nasib la sibibik tu lg terer dr aku so dia la yg ajar...ces snang bebenor buat kerabu ni...
so meh kita kongsi resepi kerabu jantung pisang nih..
jantung pisang yg direbus n potong anus-anus alus2
kelapa yg digoreng
santan
garam
santan
perasa
santan
isi ikan rebus
cili padi
bawang
limau kasturi

nak membuatnya senang je
kasi tumbuk cili, bawang, ikan n kelapa goreng pas tu campurkan jantung pisang n bahan perasa serta santan dan perahan air limau..racau rata dan makan la dgn nasi...
 
aku siap panggang ikan lagik n buat budu..mmg best gilew la mkn camgini...

pas mkn bersambung lagi acara buat cup cake versi 2 (versi satu kat sini)
ni la hasil deko yg pertama unt hari ni
*
*
si adam plak semangat nak deko sendirik..so aku bagi can la kat dia unt tunjuk skill...jeng..jeng..jeng
*
*
camni la upernya cup cake deko by adam
*
*
setelah dekat 3jam berjuang kat dapur ni la hasilnya...kali ni aku buat vanilla cream unt topping sblm ni aku buat cream cheese..

tp mmg dua2 cream ni sedap..si ice ley belasah cup cake ni 4 biji sekali hadap..sampai cam ni upernya
*
*
ni laks keaddan dapur aku semasa project CC ni berjalan..lepas buat CC ni trus aku bantai tido sampai magrib...letih ooooo..sekali hero2 pun tido ke magrib..ish..ish..ish

2 comments:

Ena said...

alolo..

baru nak layan picture tadikk.. huhu

nanti aplod yeh! :)

dyea irdina said...

okehhhhhhhh

There was an error in this gadget