Followers

Tuesday, June 8, 2010

AdDictEd To..

Ha jan ingat aku ketagih dadah ke apa ke..ni tak de kena mengena dengan benda2 songsang tuh...aku bersih suci murni tau...korng tgk tak channel 707 astro..bagi yg suka masak2 n jln2 mesti suka channel ni..aku suka masak2 (suka masak apa yg aku suka je yg aku tak suka malas betoi la jawapnya) ari tu aku gilew tgk CAKE BOSS dan sekarang ni muncul lak ULTIMATE CAKE OFF...hehehhe aku mmg terlalu suka tgk keja deko mendeko ni sesambil tgk dan berangan aku boley buat camgitu...tp rasanya angan2 aku mungkin tak tercapai n kot sbb aku bukan nya kretif sgt bab2 camgini..cita2 aku dr dulu lagik nak masuk kelas bakery..tp yuran mahal sgt so tgk practikal kat tv je la..resepi lak surf kat internet...kllu nak harap resepi kat buku masakan...ada yg jadi ada yg tak..so moral behind the story tak yah beli buku pas ni..cari je kat internet, copy, paste n binding...jimat dan comperm jadik..
cerita pasal cake boss balik aku suka tgk si buddy n anak beranak dia yg usahakan kedai kek bernama carlo's bakery..dia punya kek mmg canggih2..tgk dia buat cam keras je kek tu tp time dia potong terselah kelembutan dan kelazatannya...mak oiiii telan air lio aku...tgk dia bergaduh ngan staff dia, bergurau dan macam2 lagik mmg seronok..datang la customer nak kek ghupa camner pon mesti si buddy ni ley buat..klu la aku cam gitu...mesti aku dah ada kedai kek sekarang ni..bestnyaaa..
ni bukan mainan tau tp kek yg telah dibuat sebegini rupa..

 dia punya dragon  real sampai customer siap tanya boley mkn tak?
ni la si buddy tu..encem lemak berkrim lagik orng nya..
kek ni masa 1st siri citer ni..ada magazines company tempah unt buat cover mag. dorng

 ni jugak hasil2 kek yg siap dikerjakan oleh buddy n team


Ultimate cake off ni plak competition deko cake yg sungguh extream...3 peserta dgn pembantu memasing diberi masa 9 jam unt siapkan kek mengikut tema yg diberitahu...mmg tension la aku tgk dorng ni nak siapkan kek yg gedabak besar nya..dah tu tgh sot2 ddorng deko mendeko nanti tiba2 kena panggil unt skill test n rasa merasa punya test.tp hasil yg dorng buat mmg gempak besar gedabak n cantik..tp aku klu nak sampai tahap ni tak tau la bila....tunggu gomen bg sponsorship unt aku belajar kat carlo's bakery dlu kot...hehehhe

1 comment:

Liza Ramli said...

kesabaran kena tinggi buat kek ni.. kek seni katakan.. heheheh

There was an error in this gadget