Followers

Monday, June 14, 2010

hantu durian di musim durian





Dengar hantu mesti takut kan tp bila dengar durian mesti ramai yg suka....setelah setaun menunggu saat2 ni akhirnya tiba...apa yg aku tunggu? nop aku tak tunggu durian luruh sbb aku tak de kebun kat sini....yg aku tunggu adalah apek2 jual durian kat belakang dapur umah aku.

dapur aku mengadap higway stars that why la ada apek2 duk bertenggek kat situ jual derian..yg bestnya durian tu fresh gilew, bak kata orng2 tua, dara lagi beb (durian ada dara ek) knp durian ni fresh?
sebab pokok durian tu kat atas bukit depan umah aku (tgk dpn belakang umah aku ada durian..tp kenyataanya aku tak duk dlm kebun durian) jdnya apek2 ni pepagi naik atas bukit tu kutip derian and trus jual kat tepi jln lakang dapur aku....tangkainya bergetah lagik cam janda berhias tu tandanya derian tu fresh..
harganya berbaloi dgn rasanya yg perghhhhhhhhhhhhhhh......best gilew...tak caya tgk bawah ni..


ni la si hantu durian...siang mlm mintak durian

*
*







ari ni rezki aku dpt durian tembaga , agak mahal skit tp berbaloi baloi

*
 *


tak sempat amik rupa durian sebijik2 sbb dah kena ngap dlu tinggal kulit n biji jerks

3 comments:

Ena said...

uwaaaaaaa...

semalam ena nak beli durian sekali tak jadi pulak sbb dah lewat malam dahhh.. so, kene nunggu len hari pulok!..


memg melelh la tgk durian tu.. adeihhh!!

Zaidah said...

hantu durian dimusim durian memang banyak....hantu makan durian...hehehe

dyea irdina said...

mmg durian tu berantu..tak nak mkn pun tgk terlio plak

There was an error in this gadget