Followers

Friday, August 6, 2010

SaBah Day 3 At ManuKan IsLand

Tak abis2 lagi ngan cerita jlan2 cr pasal ni ek...klu agak2 korng bosan tu takyah bacala...tgk je gambar2 tu..tp klu suka..boley la plan trip p sana..mmg best la..i likeeeeeee..

Pepagi lagi kami dah bangun..tp bgn pepagi pun klu 9 baru ley turun dr bilik...biasa la bawak budak2 macam2 la nak kena settle..

 turun2 bilik perkara pertama kami buat adalah makan ....dah namanya manusia so mkn tu mesti..tul tak?
 tgk la si Adam ni tak padan kecik tp mkn mak oiiii
ni la simonkey yg baru je di adopted oleh anak2 aku mlm td...siap ada bunyik lagi bila tekan perut dia..pening gak aku dengar anak aku asik tekan je bg monkey tu bunyik.
 
unt ke Manukan korng boley naik bot di Jesselton point Jetty di Bandar K.K ni...
Harga tiket Rm 17+3 unt bot dan permit la rasanya
merenung masa depan...nak jd nelayan ke Doktor?
 Bekfest tepi jetty...besttt
ni la pelencong2 yg sdng menikmati angin borneo unt ke Manukan
sbb niat nak snorkling so kami sewa benda alah unt snorkling dan safety jacket dari bot..baru rm 20..klu kat pulau katanya berganda..

sampai je unt masuk pulau kena bayar lagi tp aku lupa RM1 ke, 2ke 3...almaklum la urat dah banyak putus..
Tak nyempat tukar baju dah layan main pasir
Aksi2 dlm laut dan darat Manukan..Cik abg ckp seumur hidup tak pnah tgk mak dia berenang..tp kali ni mak tunjuk skill...malu la plak sbb kitaorng pun tak pandai berenang..

sampai dekat kul 11..kul 3 kami bertolak balik...4 jam duk dlm air..tak sedar masa berlalu...mmg best snorkling..letak je tgn trus ikan dtng patuk2..tp aku gerun sbb rasa sorng2 je dlm air tu..selain snorkling (tp syng tak de camera water prof unt amik pic dasar laut) sempat jugak cari remis and dapat la dekat sebotol..tp kami lepaskan balik..main pasir, mandi2 ala badak air ngan hero2..mmg best gilew...
penyu di Manukan..
 
sempat posing kat jetty sementara tunggu bot sampai unt balik...
Bye Manukan Island...best sesangat..arapnya pasni ley datang lagik

1 comment:

NARDtheNERD said...

best nye holidayy..=))

There was an error in this gadget