Followers

Thursday, July 12, 2012

WE ARE MOVING OUT

 EN3 NI ADALAH EN3 PERSONAL UNT TATAPAN WA, LAKI WA, ANAK 2 WA..ADAM, RAEES DAN DYEA

DISINI KITA PERNAH KETAWA, MENANGIS,BERGADUH,MERAJUK, DISINI SEGALANYA INDAH WALAUPUN ADAKALA BEROMBAK TETAPI BAHAGIA ITU SENTIASA ADA.
GAMBAR2 INI ADALAH UNTUK TATAPAN KESAYANGAN WA SEMUA..JIKA RINDU HIDUP KITA PADA SUATU MASA DAHULU DIBUMI JOOR BUKA LA BLOG WA NI SEMUAGA RINDU ITU AKAN TERUBAT.
 masih berbaju tidor hero2 wa ni mandi pun tak kartun la yg dituju dulu setiap kali bgn pagi, diruang ini kita bersama menonton cerita bila cerita lawak kita ketawa bersama, bila cerita sedey tak de yg nangis kot..hahhaha bila citer antu wa duduk belakng laki wa..
 ruang tamu kecik kami...terima kasih pasa tetamu2 yg pernah singgah disini pada suatu masa dulu..setiap tetamu yg pernah sampai ke teratak wa...wa akan ingt samapai bila2..bg yg tak pernah sampai...u get lost from my mind..hahhahahaaaa  bg yg jauh tak pe wa maapkan tp yg duduk dekat tp tak de nak sampai umah wa mmg wa angin ngan lu...kikikiki
 sudut lepaking kami..lepak2 sambil mengumpat ngan laki wa kena lak minum kopi cicah biskut keju julies...anak2 lak selalu panjat kusi ni unt buka suis lampu n kipas sbb kat atas kusi ni suis tu berada
 keratan rentas sudut tv, sudut makan dan ruang unt tetamu..disini la selama 4 taun anak2 berlari2, menyepah2kan dan wa lak disini la selama 4 taun berkemas2, menyapu2,men vakuum2 (sila jgn percaya yg wa ni rajin )
 ruang luar umah wa...wa sayang sgt bunga2 ni..sbb senang nak jg tak yah siram x yah baja sepanjang taun berbunga..mana nak cari derrrrrrrrrrr....(klu nak beli sila ke kedai kopi di air itam joor)

 frame bulu kambing tu arwah bapak wa bwk blk dr mekah...wa bodek mak wa maka dapat la frame ni unt jd wa punya hiasan dinding..sofa tu plak sofa wa dr mula kawin...sayang oooo dah 7 tawun masih baru berkilat (perasan dan cuba menyedapkan hati sendiri)
 ni la hasil kerjatangan hero sulung wa, adam..segala apa dia buat mesti dia tampal kat almari lam bilik dia ni...yg nampak cam jadual tu adalah jadual kerja laki wa.
 eh terbalik lak gambonya....ni plak hasil kerja hero sulung n no 2..raees..dorng suka buat sand art..tiap kali buat mesti tampal kat almari lam bilik ..
 gamba adam kat tadika...glow in the dark tampal kat dinding unt bg malam dorng bercahaya..tp ces penipu punya tulis kat plastik glow in the dark tp bila aku tampal tak de kuo pun chaya dia..lastnya mlm kena pakai nigh lamp jugak
 wa punya tempat beradu a.k.a tmpt anak main lompat2 main papan gelunsur,main sembunyik bawah katil..sembunyikan barang bila bergaduh...macam2 daaaa...bilik wa kosong je tak la mewah cam otel tp wa suka ngan bilik wa..sbb ini bilik wa.

 alahai terbalik lagik...ni stiker tampal kat dinding blik anak2..wa menangis sakan saat terakhir bilik ini dikosong kan sbb perpindahan ni wa rasakan mcm sedikit meragut kebahagiaan dorong..wa pindah wa tak kisah tp bila melibatkan anak2 kesian lak dorng
 ni lampu lam bilik anak2 yg menjadi sejarah..ikut ati nak je bukak bawak pindah sekali..tp kata laki wa...lampu boleh dicari...maka wa akan cuba buat umah baru kami seselesa dgn umah ini nanti..sabar ye anak2 wa.
 dulu kat wall gamba jalan dan kereta ni ada double decker bed...tp masa gamba diambil katil tu dah siap di pack.so gamba dinding je la dapat
 ini adalah in house garden kat umah wa...pernah menjadi garden dan pernah menjadi opis wa unt seketika
 ni adalah orkid palsu sepalsu palsunya....boleh dibeli di air itam juga ye....insyaallah aku nak pergi lagi sana nak bawak dua guni duit nak beli pokok palsu banyak2...aku suka pokok2 tp malas nak jg so pokok palsu la paling seswai unt aku
 no 17 jalan pulai ria 10 bandar baru kangkar pulai 81110 kangkar pulai johor
 tempat lepaking aku dan jiran2 tiap pagi or petang asal ada masa ada je la berita2 terkini nak dibualkan...aku suka jiran2 aku tp nak wat camne terpaksa ditinggalkan..the best jiran ever yg aku ada setakat ni adalah penduduk pulai ria ni
 ni plet no umah FREE bodek masa buat grill. wa suka no 7 so that laki wa klu buat pepe mesti cuba cr yg ada no 7 sbb tu no umah , plet kete mesti wajib ada no tu
 halaman asmara umah wa..menjadi kenangan untuk masa depan...if ada anak aku yg duk joor pas ni jd rezeki dia la duduk umah ni kembali..
 my housing area... knp wa syng nak tinggal umah wa salah satunya suasana kat sini..tak crowded, bersih suci dan murni...lg satu wat duk atas bukit so snng klu keter abis bateri tak yah tolak dah..hahahhaha
 rinduuuuuu suasana ni
 wet kichen tempat ari2 aku bergaduh ngan sudip, periuk dan kuali...tempat aku main masak2, tempat aku hempas pinggan kuat2 time tak puas ati..ekekekkeke tempat baking project..tempat yg menjadi nadi dlm mengenyangkan perut ahli kuaga wa.
 dry kicten..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....tempat kesayangan wa..ye la pompuan setinggi2 mn belajo pun dapur juga tempatnyakanssss....ikut ati nak je wa bwk blk semua kabinet2 ni..sbb wah dah fening memikirkan mana wa nak letak pinggan mangkuk hayun dan gelas2 cawan2 yg macam koleksi kat kedai tu (moral of the story selagi pinggan tak pecah jgn nak g beli yg baru)
 guess room yg wa dah deko chantek2 lebih chantek dr bilik wa..motip:-wa pun tak tau pesal ..ekekekek..sbb wa hargai kot tiap tamu yg ke umh wa ni..ye la wa ni perantau nak tunggu kuaga datang tak tau bila so mngharap pd teman2 la berkunjung
 wa punya lighting kat hall..wa suka sgt lampu ni sbb nampk antik..tp skrng wa tgk kut gamba je la..suatu ari nanti agak2 jual mesti mahal dak..ye la antik la sgt
 kosong2 cam kedai bangkrup........saat plng menyedihkan.....terpisah separuh rela

 last picture @ our home sweet home.
fully empty...tp masih lekat dlm jiwa ini..hope my tenant akn jg umh ni cam umh dia sendiri...klu tak siap ko....pasti akn wa suh jiran2 wa skodeng lu n inform wa..hahahah cam ganster la plaksssss..

wa dah pindah trg...dah tak berjodoh dgn joor...wa sdah berkali2 pindah randah tp sblm ni semua duk umh sewa so pindah tak memberikan apa2 perasaan sedaey kat wa tp ni adalah umah wa sendiri sbb tu wa sedey giler babas..takpe la ada rezki wa beli umh kat trg plak bley la ubatkan rasa sendu kt umah joor ni.doa2 kan wa murah rezki ye ley beli umh kat trg cpt2.amin

2 comments:

cik dah faridah said...

entry paling sedih la ni yek..

mesti ada kisah ni sebab tu pindah blk kg kan..xpe2 relaks..mgkin rezeki di trg lebih baik dari joor...

nnt bleh kiter berjumpa2 an plk...

al-brangi Online said...

tentu banyak hikmah yg tersembunyi disebalik sesuatu kejadian

moga anda sekeluarga sentiasa dalam RahmatNYA.

There was an error in this gadget