Followers

Sunday, January 8, 2012

taun ni masuk pra unibersity

ces berangan tak abis..anak baru masuk pra sekolah dah di uar2kan masuk unibesity...
taun ni adam bertukar sekolah setelah 2 taun tadika YPJ taun ni 6 taun aku masukkan dia pra sekolah
ni la rupanya orng smgt nak g sekolah

tp cian dia uniform tak dpt lg..

first day-rabu
aku antar sampai depan kelas..aku chow blk umah kul 11.30 aku amik tgk dia duk jln2 lenggang2 kangkung sambil mkn donat..dlm keta dia citer teacher bg donat yg lebih mkn td unt mkn lg,,pagi td sampai sekolah teacher bg mkn conflakes..dia ckp dia penat..sbb kn bgn awal..tp aku terpaksa bawak dia g kedai unt cr suo trek n tee putih sbb esok nak pakai bj tak de..almaklum la tunggu uniform x dapat dapat..lom sampai umah adam dah fensang lam keta..letih sbb kul 6.30 pg dah kn bgn.

second day-kamis
ari ni adam nak bawak beg sekolh sbb ramai kawan2 bawak beg walaupun teacher kata tak yah bawak..tp tau je la kan budak2 sekolah n beg sinonim..aku tak sempat beli beg baru unt dia aku suh dia bwk beg lama..sian dia beg tu zip rosak..tp dia selamba bawa jgk dah la beg buruk...blk sekolah dia bawa blk sebungkus nasik..katanya td dia mkn tak abis teacher suh bwk blk..nasi ambeng tuh..sedap je aku tgk..dia citer lg kawan2 gelakkan dia sbb beg buruk..aku tanya dia jawap apa..dia kata dia jawap tak baik cakap macmtu...hehhe bangga sekejap ngan jawapan adam tu..

third day-jumaat
aku tak sure ari ni kn pakai bj apa..hahha so aku belasah bg adam pakai bj melayu...adam blk sekolah n ckp teacher ckp x pyh pakai bj melayu kn pakai bj tee putih.,,,hahhaha glamer anak aku ari tu kot sbb dia sorng je pakai bj melayu dlm sekolah tu..siap adam bg duit singgit n borng nak kena isi (bosan la nak kn isi details yg sama je sejak dr isi borng permohonan hingga la borng itu ini semua benda yg sama)

so semalam saturday aku bawak dia pergi beli beg baru....so esok dpt la dia bwk beg baru ke sekolah..

pagi ni pun dah bg tau tak sabar nak ke sekolah esok..seronok sbb dia kata teacher bg dia main mainan sbb dia kaler cantik...tp aku pun tak pasti semangat sbb nak tunjuk beg baru dia or mmg betul best giler sekolah baru dia tu..hehehhehe apaapa je lah anakku janji adam suka nak ke sekolah.

2 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

my alya pun sy anto pra- skul..
senang sket, dkt ngan umah + dh kenal bakal skolah yg die nk msk thn1 nnti.. hheheheh

AL-QASSAM said...

Best zaman kanak2, dilayan dengan penuh kasih sayang.

There was an error in this gadget