Followers

Monday, September 5, 2011

KERANA DYEA

Kerana Dyea...

ari ni 1st time nak suapkan dyea makan..so dgn semangat wajanya aku pergi beli blander baru..hajat dihati nak beli hand blander sbbt tgk mat saleh dlm tivi snng je pakai menatang tu unt buat puri/bubur..tp bila tgk budget maka ini je yg aku mampu..
 pensonic BomB Shell

ok per...mmg mudah take 10 minit je dah siap bubur dyea..
ni hasilnya...nasi, kentang,brokoli rebus dulu campur susu dan blend

klu dulu2 mmg bercinta la aku nak buat bubur sbb nak kena masak dalam 1/2-1jam pas tu nak kena lecek lagi..mmg makan masa sgt..

dah la blender ni ada bekas kecik2 yg ada penutup..senang kijer pas blend yg balence2 tutup je n simpan dlm peti ice..

ni la rupa orng yg perssst time mkn bubur...esok taruk carrot plak..pas ni buat puri buah sendiri la unt dyea tak yah beli yg gerber punya...jimat2

bertambah lama bertambah snang buat kerja umah...teknologi mmg memudahkan idup..i likeeeeee

3 comments:

Cik Ina Do do Cheng said...

bagus dari kecik bagi baby makan sayur blend nasi, nanti dah besar dia suka makan sayur. cik ina pun dulu buat cam tu. dyea selamat hari raya maaf zahir batin. maafkan cik ina ye sekiranya selama kita kenal cik ina ada menyinggung perasaan dyea.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alala2....
comel nye...
semua jadi mudah kan...

cik dah faridah said...

wah dah start makan yek adik comey...makin montel la nnt.....

There was an error in this gadget